Ce rost au evenimente de genul ?

http://cluj.techfest.ro/

Din cate inteleg e un eveniment sponsorizat in principal de BRD si IQuest ( o firma care se bazeaza pe solutii SAP/diverse), exista macar un hackathon care poate fi foarte ok pentru studenti. Se mai implica si primaria si ONG-urile fantoma din Cluj care practic sunt facute pentru a manca fonduri europene.

Dar nu inteleg ce castiga din aceasta reclama, clientii lor nu sunt din Cluj-Napoca, BRD de exemplu are cateva pachete pentru antreprenori exclusiv in Cluj dar ING/BT au oferte mult mai bune fara sa bage “code” in numele pachetelor, respectiv toti stim ca aceasta banca e cea mai scumpa din Romania.

Adica nu poti face un ‘festival’ cu 2-3 firme si ong-uri care cred ca asa isi acopera anumite proiecte pe care au cerut fonduri europene.

Nu inteleg, ai fost acolo si ti s-a parut inutil, sau cum ai ajuns la concluzia ca este inutil?
Cele doua zile de conferinte mi se par interesante: http://cluj.techfest.ro/festival-events/tech-jam/

LE: si cea de la Enero cu energy efficiency.

1 Like

Care e grupul tinta a unui asemenea ‘festival’ ? Ce se castiga de pe urma ei ?

Adica acesti sponsori ard o gramada de bani, dar pentru ce ? Din cate am inteles tematica principala a fost FinTech-ul, dar ce are deaface FinTech cu Clujul ? Adica 90% din bancile din Romania au niste interfete online si mobile de toata jena, nu avem un singur procesor de carduri care sa fie putin in competitie cu stripe, nu avem carduri online generabile temporare, basically FinTech-ul din Romania e 0 barat. Iar fix BRD vrea sa se bage cu {code}-ul lui in seama de vreo 2 ani, seriously.

Folosim bratari RFID (extrem de nesigure) in 2017 cand in alte tari platesti direct cu telefonul.

API-uri nu ofera nici o banca din Romania, daca vrei sa faci ceva trebuie sa faci cumva scraping si sa platesti indieni sa completeze captcha-uri. De criptomonede bancare nici sa nu vorbim. In Romania inca avem niste comisioane la swift de nu vezi nici in Africa, iar in alte tari din UE e 0…, tare fintech-ul asta.

Am vazut ca au adus ceva oameni seriosi pe AI, dar eu cel putin nu ma dau in vant dupa prezentarile de AI teoretice, adica sunt intangibile fara sa ai cunostiinte serioase de statistica. Daca as fi vazut si eu fluturi roboti zburand prin mall sau niste drone care jucau tenis eram in extaz, dar asa nu.

Pe IoT parca erau ceva invitati seriosi, dar IoT nu e un business pentru romani, seriously it’s not. E mai mult o curiozitate pentru cei care au bani de aruncat pe fereastra. (cu exceptia beacon-urilor bluetooth care desigur exista de vreo 7 ani)

Aici ar mai fi fost interesant ceva despre Google Home, Homepod, Amazon Echo, dar nu vei vedea asa ceva in Romania prea curand.

Pe legal toti vorbesc de GDPR si toti managerii rad de ei fiindca stiu ca se rezolva totul cu o spaga la noi.

Enero mi se pare un ONG de muls fonduri europene, adica chiar nu inteleg ce consultanta iti trebuie pentru eficienta energetica si ce naiba cauta la o conferinta. In special cand in Romania e inventat de un nebun intregul sistem de acordare a subventiilor, toti mai bine il evita.

1 Like

OOoooo! Fintech = Financial Technology = aplicații în lumea bancară.

Lol.

Cică în România 12% plătesc cu cardul. E de toată jena. Era un om înaintea mea la casă, i-a zis casierița să plătească contactless dar că cică nu e activat și not my problem.

Și eu am întrebat banca dacă dă de vreun API. A zis să descard CSV-urile și să le procesez offline.

1 Like

De ce nu le dai un e-mail sa-i intrebi daca esti asa curios? :smiley:

Fac brand awareness, poate profilul vizitatorului / participantului de acolo intra in profilul clientului lor, au reclama gratuita prin toate revistele si publicatiile care au preluat stirea cu evenimentul…

Promoveaza o imagine pozitive asupra companiei. Colaborezi mult mai usor cu companii in care ai incredere si pe care ai vazut-o in astfel de ipostaze.
Firmele deconteaza cheltuielile cu bancile, pentru ei nu prea conteaza care are comisioane mai mari. In urma evenimentelor probabil si organizatorii / sponsorii fac conexiuni intre ei.

Iar sponsorizarile probabil se fac din impozitul pe profit pe baza legii sponsorizarilor.

3 Likes

Vorbesti in necunostinta de cauza. Multe companii cu profil FinTech au sedii in Romania. Inclusiv a treia ca marime din lume.

Si daca chiar vrei sa stii ce castiga … castiga talent nou. Tineri talentati cu dorinta de lucru. E win-win si pentru ei si pentru studenti/tineri care au parte de o experienta noua.

4 Likes