Ce sa fac cu o macheta de site?

Care are urmatoarele fonturi incluse:

dyno bold
dyno bold italic
dyno italic
dyno regular
myriadpro bold
myriadpro bold condensed
myriadpro bold italic
myriadpro condensed
myriadpro italic
myriadpro light
myriadpro regular
myriadpro semibold
myriadpro semibold italic

Explica-i clientului dezavantajul UX, intr-un limbaj cat mai adaptat nivelului sau de intelegere, cu rabdare, deschidere si indemn la intrebari. Mai rar, dar se intampla sa inteleaga.

Sau vrei sa pui in practica si ceri solutii tehnice?

Daca te referi la solutii tehnice: bataia, sacul pe cap si dus in padure, etc… nu.

Ma gandeam la cum sa ii explici :smiley:

Daca e vorba de o afacere (fie si mica), argumenteaza-i faptul ca orice venit din site (direct sau prin popularitate/reclama) se datoreaza vizitatorilor (fie ca acceseaza site-ul si comanda un produs/serviciu, fie ca acceseaza reclame).

Un punct important pentru care vizitatorii vin (si raman) e prezentarea site-ului (de la impactul primei pagini, pana la navigarea pe alte pagini). Trimite-i o foaie de hartie pe care scrii, cu pixul, cuvinte ordonate, cu spatii, aliniaite, si una pe care scrii haotic, ca sa-i faci o asociere intre un site curat si cu elemente unitare (in cazul tau, cu un font sau cateva alese cu ochi) si unul haotic, obositor, care nu te face sa revii (cazul cu multe font-uri amestecate).

Ce am scris e doar o boaba de exprimare non tehnica, un punct de plecare. Potrivit ar fi sa-i dai asocieri, sa inteleaga ideea ca utilizator, nu ca programator, manager sau alta persoana tehnica.

3 Likes

Pe aceeasi idee: http://www.zoso.ro/blog-formatare-text/