Ce se intampla pe site dupa inchiderea fortata a browserului?

N-am prea stiut in ce categorie sa adaug topicul. E o intrebare rasarita, cred ca din ceva timp liber de moment :))) O curiozitate:

ma gandeam ca unele aplicatii web emit niste requesturi/actiuni catre diferite api-uri in momentul in care inchizi tab-ul cu siteul respectiv (sa te delogheze, sa iti salveze ultima accesare a siteului, orice).

dar ce se intampla daca utilizatorul inchide browserul direct, sau da shut down calculatorului, sau si mai bine, il scoate din priza/ ramane fara curent. Se mai declanseaza acele evenimente care trebuiau pornite la parasirea siteului?

acum dupa ce am scris asta … ma gandesc ca daca dezvolti asa ceva, ar trebui sa nu ai evenimente importante la parasirea siteului pentru ca situatii de genul de mai sus se pot intampla destul de des. :crazy_face:

daca inchizi browserul sau dai shutdown acele evenimente vor fi emise. daca scoti din priza sau ramai fara curent nu vor mai fi emise.

1 Like

Poate zice mai nulte pe aici

Eu folosesc sap si cand dau sa inchid direct browser-ul imi arata un mesaj gen “Closing session”

te referi cumva la acel js alert care iti cere sa confirmi ca vrei sa parasesti pagina? ca aici?

pare logic ce spune @alescx, browserul sau windowsul declanseaza toate aceste evenimente inainte de a se inchide, dar daca le inchizi prematur, e normal sa sara pasul. cred ca am gasit raspunsul, pot folosi astfel de evenimente doar cand sunt optionale si ma pot lipsi de ele in situatiile date. :crazy_face:

Imi arata ceva cam asa

image

Si fac niste chestii in spate.

Da, tocmai de aia nu am mai repetat raspunsul :slight_smile:

1 Like

Inchiderea conexiunii nu inseamna nimic pentru server. Se intampla la nivel de Apache/Nginx si nu ajunge la php, ca eveniment deosebit. Webul e stateless, deci orice cerere e tratata ca cerere noua, pana cand se inchide din orice cauza.

3 Likes