Ce site-uri de remote jobs recomandati?


(Igor Mardari) #1

Ma intereseaza sa gasesc cateva surse de job-uri remote pentru colaborari pe termen mediu si lung. Preferabil, sa nu fie bazat pe sistem de reputatie, astfel incat sa pot avea acces la interviuri cat mai repede.
Multumesc.


(Eugen) #2

Cam asta e lista mea pe care ma uit cand am nevoie:


(Pîrvan Marian) #3

Daca tot s-a deschis acest topic, as avea si eu o curiozitatea : ce site-uri folositi ca sa va vindeti produsele, scripturile?


(István F.) #4

Forumurile sunt o mina de aur. Daca faci ceva cat de cat decent strangi clienti rapid.


(rmd) #5

(Sorina Comsa) #6

Salut! Nu stiu exact ce fel de giguri remote te intereseaza (daca te mai intereseaza), dar poate iti place/te potrivesti la job-ul asta de front end dev (remote) http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/locuri_de_munca/57013
Daca te tenteaza, drop me a line :smiley:


#7

cam ce parere ai despre acest site https://www.upwork.com/ ?


(Vlad) #8

Salut! In cat timp ai devenit membru pe crew.co ? Just curious :slight_smile:


(Eugen) #9

Am aplicat acum ~2 ani, cam 2 saptamani cu toate interviurile. Conteaza mult portofoliul sa fie bine pus la punct si sa-ti prezinti experienta, nu doar vorbe.


(Pîrvan Marian) #10

Pentru facturare prin site-urile freelancer aveti nevoie de pfa sau srl sau se poate obtine bani si diferite site-uri fara a ajunge la notar?


(István F.) #11

Nu trebuie sa dai factura prin freelancer, emit ei factura.


(Pîrvan Marian) #12

Prin ei, te referi la angajator sau la site-uri de freelancer?

Poti faci o lista cu astfel de site-uri ce emit factura, upwork.com se pare ca nu face asta(fara sa ai un pfa sau srl ).

Mersi.


(Alina Barsan) #13

Eu mi-am facut cont pe upwork in iulie si deja am aavut 3 job-uri! Nu am emis factura dar upwork iti ia TVA-ul din suma pe care o primesti.


(Red) #14

Upwork-ul îți ia TVA la taxa de serviciu pe care o plătești.

Dacă primești $100, douăzeci de dolari e taxa + 19% din 20. Adică $3.8. În total plătești $23.8 și rămâi cu $76.2.

(Nu vă speriați, la un contract de peste $10 000 taxa scade la 5%, iar genul ăsta de contracte meritați toți)


(Pildit) #15

mi se par nesimtite tarifele celor de la upwork…adica cit retin ei din bugetul total
in rest, au multe job-uri dar e plin de indieni …


(Niculae Bucur Ion) #16

Iar indieni… nu mai pot cu indieni astia…


(Red) #17

Sunt peste tot, dar foarte ușor de surclasat. Cu excepția când bugetul clientului e mic, dar oricum nimeni nu vrea clienți fără bani.

Addendum: Lucrez cu indieni de pe Upwork. Cu cei care sunt plătiți peste ce sunt plătiți programatorii buni din România (adică 2500 - 4000 de euro pe lună). Ei bine, lucrează încet, nu știu o boabă de engleză, nu poți face 5 minute de brainstorming cu ei, nu pot veni cu o sugestie decât dacă e copiată de undeva, nu pot scrie o pagină de documentație. NU POT. Nu pot scrie o descriere cum să listeze fișierele din directorul curent.

Și, bineînțeles, fac într-o lună ce face un programator normal în 3 zile. Nici nu vrei să te uiți peste codul lor. Folosesc TAB și-apoi fiecare cum îl are setat. Unii au tab de 2 spații, pun două TAB-uri, alții îl au setat la 3 spații, oricum fac nu le arată bine codul așa că aruncă niște spații acolo. În final numai identare a codului nu e. TOȚI fac asta. Oricâți au trecut cu codul lor sub nasul meu, fiecare a ftt aliniamentul codului. Iar dacă le atragi atenția te iau că folosesc corect identarea cu TAB, că vezi tu, îți aruncă primele 3 articole de pe Google.

Acum aștept după unul de o săptămână să dea copy-paste la ceva cod. Efectiv a trecut o săptămână și o zi în care omul asta trebuia să creeze un proiect nou pe Bitbucket și să copieze un algoritm care e deja scris. O SĂPTĂMÂNĂ!

Șiți câte commit-uri a făcut în săptămâna trecută? Zero. A fost Diwali la ei, desigur, așa că VACANȚĂ!!

Later edit:
Ok, ok, a fost ceva sărbătoare, no problem. Doar că lucrează la o chestie (care e lungă de vreo 50 de linii de cod) de UN AN!


(Pildit) #18

As vrea sa intreb care ar fi o rata orara acceptabila pentru un job de senior full-stack dev ?

Merci.


(Red) #19

$50 sau mai mult/oră


#20

Ma bag si eu in discutie :)) din curiozitate un junior full stack cat ar trebui sa ceara pe ora? incep sa cred ca lucrez pe bani foarte putini