Ce site-uri de remote jobs recomandati?

  • Nu știi engleză, nu știi programare: $15-$20 pe oră;
  • Știi engleză, nu știi programare: $20 - $30 pe oră;
  • Știi engleză, știi și ceva programare: $30 - $40 pe oră;
  • Știi engleză, știi programare, găsești soluții, poți scrie documentații, poți citi și înțelege documentații, adică faci treaba: $50+/oră.

de curiozitate, ce tehnologii folosesti considerandu-te junior full stack. Intreb ca mie mi se pare foarte greu ca un junior sa fie full stack, si zic asta punandu-ma pe mine in aceasta situatie.

Fullstack:

  • HTML + CSS + Javascript
  • Unul din PHP/Python/Ruby/Java/C#/C++
  • Unul din MySQL/PostgresSQL/SQL/Mongo/etc.

Complet irelevante:

  • jQuery/orice librărie de Javascript (se învață în câteva zile)
  • orice framework (Se învață în 2 săptămâni - Eu am devenit productiv în CakePHP în 2 ore, în 2 săptămâni modificam eu ce lipsea/nu era bine implementat în framework)
  • LESS/Bootstrap/SAS/BAS/FÂS (se învață în câteva zile)

Junior: ai făcut sub $20,000 din asta
Mediu: ai făcut sub $50,000 - $100,000 din asta
Senior: Peste.

E legat de bani, experiența e destul de neimportantă. Lucrez de peste 10 ani, în fiecare săptămână dau peste ceva pentru prima oară.

2 Likes

WTF? Eu lucrez de ceva timp cu 4euro pe ora ca junior full stack ( HTML, CSS, js, php)

OMG!

What the duck!?

4 euro pe oră? 640 euro pe lună!?!?!?! OMG! 8 ore pe zi? Că și eu eram plătit cu 750 dar lucram o oră pe zi sau mai puțin.

Da știu, mai rău decât indienii de pe Upwork. Când am început sa lucrez cu acest client nu aveam prea multă experienta și am acceptat…

De curiozitate, @DragusPatrick unde l-ai gasit pe clientul asta?

Pe un grup pe facebook :)) chestia e ca aveam o perioada de criza, nu prea gaseam de lucru si am acceptat. Dar zilele astea am primit o oferta de 4000lei net si mi-am dat seama ca acum lucrez pe bani mai putini decat femeia de servici

Perioadă de criză? Adică au trecut 10 minute și nu ai primit 20 oferte?

4000 de lei?

Mă băieți, puteți mai mult de atât.

Deci nu mai astepta, cere o marire, macar sa stii daca mai ramai cu actualul client sau nu.

Pentru cei care cauta remote work puteti incerca si codefor.cash

1 Like

Offtopic :
Ar trebui sa fiu milionar in acest caz :))

Voi vă subestimați. Nu că eu am fost diferit. Am muncit mulți ani pe bani de o Cola. Abia acuma mi-am dat seama că niște mucoși care nu știu o boabă de engleză câștigă de 10 ori mai mult.

1 Like

@RedGuard ma faci curios :slight_smile: ,ala e tariful pentru orice nivel sau te riferi la un nivel anume?Daca sunt ok si cu scrisul si nu prea imi place vocal cat de ok e asta :slight_smile: ?

Un profesionist vorbește, scrie și citește 100% corect în/din engleză. Simple as that.

Am întâlnit americani pe care a trebuit să-i corectez legat de affect/effect. Iar europenii sunt aproape sub orice critică. Nici nu vorbesc cu francezii, ăștia pică din start. Restul au probleme serioase de it’s/its ca să nu mai vorbesc de then/than.

Indienii… nu-i înțelegi. Nici nu are rost să intre în discuție.

Mă amuză că sunt unii nemți care spun că germana e un plus. Ce kkt de software scoți cu variabile, metode și comentarii în germană? Am văzut un soft scris în olandeză. Lol. Baftă să-și găsească dezvoltator să le depaneze aplicația.

5 Likes

Olandeza este de cosmar, initial te bucuri ca seamana cu engleza si germana, insa bucuria e scurta caci realizezi ca este un ghiveci, nu stii cand seamana cu una sau cu cealalta. :wink:

4 Likes

Dat kan ik niet ontkennen.

Mă amuză că log e loch. Day e dag dar se citește dach. Almost arabic.

4 Likes

Câteva resurse despre remote work:

  • remoteonly.org - multe resurse și o listă cu companii remote-first
  • remotehabits.com - interviuri cu oameni care lucrează remote
  • HackerNews - în fiecare lună au un post „Who’s hiring”, multe din anunțuri sunt și remote

Eu lucrez 1 sau 2 zile pe săptămână de acasă, dar plănuiesc să fac mai mult asta. Recent am creat un grup de Meetup pe acest subiect, poate e cineva interesat

4 Likes

Asemenea lui @lepildit sunt de acord. E plin de iei si chiar au practici in care fac cate 100 de conturi fake si liciteaza cu toate la un proiect pe sume nesimtite

Am descoperit recent această listă imensă de resurse despre remote work, e aur curat. S-a mai postat undeva mai sus, dat sigur s-a pierdut printre alte linkuri și n-a fost apreciată la adevărata ei valoare

5 Likes

Daca doreste cineva un job project based am eu destul de multe pe care le pot oferii pe gratis.