Ce solutie folositi pentru curatarea monitoarelor?

monitoare

(eduard) #1

In special pentru ecranele anti-glare (da, Dell SE2717H :smiley: )


(Ionuț Staicu) #2

Depinde foarte mult de pretenții, de ecran etc.

Eu am găsit la Auchan o soluție, Ednet se numește. Dar trei sferturi din treabă o fac lavetele superabsorbante (marca vision).

Înainte de spray-ul ăsta, am avut șervețele de-astea. Care nu mi-au plăcut cum ștergeau (lăsau urme).

Alternativ, poți folosi soluție de geamuri cu o microfibră nouă. Odată folosită, microfibra nu mai e bună pentru monitoare, oricum ai încerca să o cureți. Dacă nu te deranjează câteva firicele de praf, poți încerca să ștergi și cu șervețele de hârtie.


#3

Eu le sterg foarte rar si atunci cand o fac folosesc ceva solutie cu care-mi sterg si lentilele de la obiective de la Giottos.
De cele mai multe ori praful dispare dupa ce-l suflu cu o pompita de aer. Nu pun mana pe ecran, asta-i lege.


(István F.) #4

Hartie igienica de aia ieftina cu ditamai rola care nu lasa scame si putina apa. Prima data il sterg de praf si dupa il sterg cu o carpa putin umeda si dupa sterg cu hartia igienica.

Nici eu nu pun mana pe ecran dar daca sunt racit sau imi vine sa stranut dimineata cateodata mai fac un accident si e vai de el de monitor.


(CristianCoros) #5

@isti37 It’s funny, cuz it’s true.

Servetele umede apoi hartie igienica sau hartie de bucatarie ?


(adrian) #6

solutie de geamuri.


(George Calianu) #7

Spirt si uneori alcool tehnic. De regula folosesc hartie din rola si sterg insistent (nu apas) apoi dau cu hartie din rola uscata. Asta pe absolut orice suprafata lcd. Nu se strica si nu raman pete.


(eduard) #8

Dupa ce am colindat magazinele si nu am gasit nimic de la brand-uri mai celebre (iar chinezariile m-au speriat cu lista de ingrediente), am ramas la o combinatie de alcool isopropilic si apa distilata (1:1 sau 1:2, nu mai stiu exact). Pana acum nu am observat efecte secundare :smiley:


(István F.) #9

În cazul multor monitoare puteți lua cu timpul stratul antireflexie jos cu alcool izopropilic sau spirt sau mai rău intră pe la colțuri și se dezlipesc straturile.
Orice monitor se poate șterge ușor cu hârtie igienică care nu lasă scame și foarte foarte puțină apă. Alcoolul n-are nici un rost dacă nu stați cu mâinile pe monitor.

În cazul în care aveți un monitor care deja e glossy puteți folosi liniștit alcool izopropilic.


(adrian) #10

solutie de geamuri ftw.