Ce solutii de php static analysis code folositi?

Eu pana acum am folosit in mod curent : phpmd, pdepend si Phpstorm inspections (inclusiv https://plugins.jetbrains.com/plugin/7622?pr=idea)

1 Like

scrutinizer. ***** cat ****** pe ****** in timp ce ******* o ****** cu *******. dar e bun.

In seara asta am inceput sa ma joc cu https://www.codacy.com. Am pus un proiect pe el, si da bine la prima impresie:

  • interfata buna (filtrari, organizare)
  • multe setari pentru “code patterns”
  • pare sa iti arate un trend al proiectului

Nu face minuni, dar pare sa faca digerabile ideea de static analysis code.

Nu am folosit personal dar am auzit lucruri bune despre Sonarqube, este o solutie pentru monitorizare continua a technical debt-ului cu elemente de analiza.

Am folosit/folosesc (in functie de proiect) PHPCS, PHPMD, PHPCPD plus inspection din storm care am incercat sa il configurez cat mai aproape de PSR-2. Alte QA tools mai gasesti aici http://phpqatools.org/

E interesant subiectul si cred sa il putem abstractiza sa il facem poliglot ce putem cere de la static analysis code: sa verifice daca codul respecta best standards, si sa verifice ca complexitatea ciclomatica a unei metode sa nu fie prea mare, complexitatea ciclomatica e graful flow-urilor.

Da ar fi interesanta o abordare poliglota, Tool-uri si pentru alte limbaje. Eu urmaresc chestii basic de coding standards si best practices, alte chestii mai complexe inca nu am abordat.
Pentru JS folosesc ESlint aliniat la airbnb ES5 standards.

Oare pentru SQL/MySQL exista/foloseste cineva tool-uri de QA?

Codacy are vreo 500 de code pattern dupa care se uita din mai multe limbaje. Din ce am observat se uita si prin fisierele din proiecte de scsslint, etc.