Ce te motiveaza sa te trezesti in fiecare dimineata?

Hei, ma numesc Andrei si sunt nou aici pe DevForum. Am citit multe dintre discutiile de pe aici si am vazut multi oameni pasionati si talentati. Sunt fericit ca exista o asemena comunitate si va urez in continuare mult succes in ceea ce faceti! :slightly_smiling:
In ultimele saptamani m-am documentat despre viata lui Steve Jobs, mi se pare o persoana foarte interesanta… nu datorita calitatilor lui de vizionar sau de antreprenor… ci datorita faptului ca voia sa schimbe lumea. De aici si citatul pe care l-a dat deseori: “The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do”.
Indranznesc astfel sa vin cu o intrebare pe cat de banala, pe atat de complexa… Care este motivatia voastra, ce va impulsioneaza in fiecare zi sa invatati lucruri noi, sa investiti in voi si in munca voastra? Care este imaginea de ansamblu a vietii pe care o vreti? Cu ce vreti sa contribuiti in lumea asta si cum va puteti defini ceea ce va inspira si motiveaza?

4 Likes

Nu cred că e musai să ai o viziune, dar dacă faci ce-ți place și e și în armonie cu citatul de mai jos ar trebui să fie de ajuns:

4 Likes

Eu vreau oamenii sa fie mai buni si mai empatici. Pentru asta trebuie sa aiba mult timp sa se gandeasca, iar pentru asta trebuie sa lucreze putin si eficient si sa fie platiti bine, thus in zilele astea freelancing in IT (design, programare si marketing) si antreprenoriat.

3 Likes

Primul pas este sa identifici care este scopul tau in viata (your why). O metoda este sa pornesti de la ceea ce ai sau poti obtine. Lucruri obisnuite, materiale. Salar, calculator, masina, etc. (you what). Analizant aceste obiecte gandeste-te cum (your how) acestea te influenteaza zi-de-zi, ca sa afli de fapt ce este why-ul tau.

In momentul in care ai un why, un scop de viata, fa aceeasi procedura invers. De exemplu, daca why-ul tau este sa gasesti fericirea (abstract), gandeste-te ce te face fericit. De exemply pe unii ii face fericis sa-i faca pe altii sa zambeasca (your how), care va produce inevitabil your what, adica lucrurile concrete pe care sa le faci: sa zici glume, sa inveti stand-up-comedy si sa te urci pe scena, sa faci un curs de comunicare, etc. Si iata asa, in fiecare zi vei avea un motiv sa te trezesti.

Poti sai why-uri pentru viata personala, pentru cariera, pentru familie.

Intr-ucat acesta este un forum de IT va impartasesc perspectiva mea in acest domeniu:

My why - Really good technology must help us from our grumpy morning wakeup until we fell asleep at night.
My how - Create the best data storage operating system in the world.
My what - Work at Syneto, Learn by collaborating at FeedXL, spread the word by speaking at conferences

PS: Voi vorbi la DevTalks Bucuresti anul acesta daca cineva vrea o intalnire face-to-face.

6 Likes

Eu momentan astept sa se faca succesiunea la mostenirea din partea mamei, imi doresc sa investesc partea mea in propiile idei, mizez foarte mult pe ASP.NET MVC Core, primul post pe forum a fost legat de cum rulezi ASP.NET MVC Core pe Linux cu Kestrel, desigur la mijloc e si C# limbajul in care am lucrat cel mai mult si pe care vreau sa imi iau si o certificare.

transcending nihilism and :cookie:s

1 Like

Ce mă motivează de dimineață?
Making more money.

2 Likes

Poate si learning new things every day or to create technology.

1 Like

Nah, am trecut prin toate guvernările PSD ca să mai am iluzii.

1 Like

:slight_smile: Subscriu!

Nu am vazut niciodata ceva extraordinar facut de oameni motivati numai de bani. Poti sa o faci si just for money dar pentru lucrurile adevarate trebuie sa existe neaparat pasiune si acel impuls to make new things and create new technologies…

[le] cred ca si pentru chestii banale exista uneori impulsul made by me…:blush:

3 Likes

Prea avem impresia că toată lumea vrea să facă lucruri extraordinare… De ce trebuie să fie așa?

3 Likes

Pentru ca, cel putin mie, mi-au trecut prin mana foarte multe programe comerciale, chiar de bani multi, facute (just for money) efectiv in bataie de joc. Probabil vi s-a intamplat si voua. Sunt situatii unde se vede clar faptul ca autorul nu are nici un pic de respect pentru meseria lui sau pentru utilizatorii acelui program. Din punctul meu de vedere extraordinar inseamna sa faci un lucru simplu, usor de utilizat, intuibil. (see Rob Pike - Simplicity is Complicated). Banii oricum vin dar nu cred ca ei trebuie sa fie factorul determinant in treaba asta.

5 Likes

Sunt de acord cu tine, nu toată lumea trebuie să faca lucruri extraordinare. Dar ar fi bine ca toată lumea să facă lucrurile extraordinar de bune.

Și faza e următoarea: dacă nu ai o motivație intrinsecă, vei ajunge să te plictisești de ce faci. Nu e o chestiune de dacă, e o chestiune de când. Și vei ajunge să te duci cu scârbă la muncă, să nu mai evoluezi șamd.

Nu vei fi cu nimic peste doamnele sictirite de la oficiul poștal.

Oricine a lucrat la un proiect urât - task-urile nasoale, manageri/clienți încuiați etc - poate confirma ce am zis mai sus.

4 Likes