Ce vrei să știi despre freelancing?

Relevant mai ales pentru cei care trec de la a fi angajați la freelance/contractor: cum rezolvi cu zilele de concediu? Agreezi un anumit număr de zile inactive pe an (zile medicale, concediu) în contract sau un gentleman’s agreement pentru x zile și le trackuiești undeva să fie transparent pentru amândoi?

Restul “beneficiilor” de angajat, abonament 7card/sport, asigurare medicală, etc. sunt nice to have, ți le plătești singur la nevoie, dar zilele de concediu dor cel mai tare… Cel puțin în cazul meu.

2 Likes

Varianta transparentă pentru asta este să discuți cu clientul și să-l convingi să faceți niste PoC-uri cu tehnologii noi, ca să vedeți dacă ar aduce beneficii. În felul ăsta ești transparent, se știe că nu ai experiență neapărat cu chestiile noi din start și nu este ascuns acest lucru sau în detrimentul proiectului.

Cum rezolvi cu zilele de concediu?

Așa cum am zis mai sus, concediu/zilele libere sunt destul de… costisitoare dacă ești plătit la oră.

Nu este problema clientului că tu nu lucrezi o zi sau o săptămână[1]. Eu îmi aranjez plecările din timp și anunț clienții cu cel puțin 1-2 săptămâni înainte. Chiar și o perioadă aproximativă este mai utilă
decât „vezi că de mâine plec o săptămână”. (e.g. eu știu că prin iunie plec în vacanță. Nu știu exact când, dar clienții știu că am zece zile off în perioada aia; că-i începutul, că-i sfârșitul lunii, nu știu, dar i-am anunțat să știe cum se organizează)

Dacă e medical (cum a fost doza 2 de vaccin la mine, că mi-a dat KO o zi), clienții înțeleg[2].

Dacă ești contractor, cel mai fair este să anunți din timp.


  1. Mă rog, este problema clientului dacă nu livrezi la timp, dar asta e o altă poveste :smiley: ↩︎

  2. Dar încerci să anunți clientul. ↩︎

5 Likes

Da, tot ce ai zis mai sus este perfect adevarat, nici nu ma gandeam altfel. In sensul in care este perfect normal sa incerci sa anunti oamenii cu care lucrezi (inclusiv daca esti angajat) ca o sa ai concediu, este common sense.
Medicalul ma gandesc ca se intelege, ca deh, toti suntem oameni, mai bagi o shaorma dubioasa
[1], se intampla…

Intrebarea mea se referea mai mutl la partea administrativa sa zic asa, adica daca cei care lucrati asa aveti niste chestii agreate in contract pentru asta. Intreb pentru ca am prieteni care lucreaza ca si contractor si au x zile (10-15-20, depinde) ori in contract ori au gentleman’s agreement cu clientul, dupa cum am mentionat mai sus pentru niste zile… Cred ca am vrut mai mult un fel de poll sa vad cat de des intalnit e asta…


  1. si te pisi pe c** 2 zile ↩︎

Treaba cu ‘esti junior’ doar pentru ca treci la alte tehnologii e falsa.
Cum nu exista glont de argint si cum un proiect cat de cat ne-banal are functionalitate esentiala mai putin dependenta de ‘tehnologii’, chiar nu conteaza atat de mult.

Conteaza pe proiecte mici, fara cine stie ce functionalitate.

Pe unul mare, unde e nevoie de domain knlowledge, etc… unul care cunoste ‘tehnologiile’ la mare arta are un avantaj la inceput, pana celalalt le invata (sa zicem cateva luni, depinde de ce e implicat). De la un moment incolo, se inverseaza rau treaba. Adica ala de nu cunoaste la inceput tehnologiile poate face intr-o luna de nu face celalalt intr-o viata. Never-ever.

Asta fiind bineinteles o situatie extrema, dar se poate merge la diferenta de la luni la ani, in favoarea celui care ‘nu cunoaste’. ‘Tehnologiile’, adica.

2 Likes

si cam cum se potriveste freelancerul aici?
discutia este despre freelancing, nu despre antreprenoriat / contractor general.
cam cat de eficient esti ca sa poti livra de unul singur un proiect asa de mare in care mai si alegi o tehnologie noua pentru care ai nevoie de luni pentru a o invata?

De la freelancer dacă vrei să progresezi inevitabil trebuie să mergi spre echipă de freelanceri, să poți duce un proiect mare și să aveți competențe complementare.

După care te trezești că ai firmă, ești patron și ai angajați :))

2 Likes

Nu scrie nicaieri ca esti obligat ca freelancer sa lucrezi ‘de unul singur’ la un proiect.

Pot lucra mai multi freelanceri la un proiect, la care de asemenea pot lucra si de-aia angajati.

In cazul meu s-a aplicat de multe ori.

2 Likes

adevarat, nu esti obligat.

de acord

totusi, despre asta e topicul.

Dar din punct de vedere tehnic, cum îmi dau seama când sunt pregătit de freelancing? E vreun checklist de skilluri pe care pot să le bifez?

Întreb pentru că in firmele pe unde am fost, eram o rotita mică și carpeam bucatele printr-un proiect imens și cu mult legacy code. Pot sa fac o aplicație cu arhitectura pe microservicii care sa scaleze (gen sistem distribuit) de la proiectare și până la interfața. Iar la partea de algoritmica fac ~lejer probleme medium pe leetcode

Doar că nu sunt sigur cum sta treaba pe proiectele de freelancing.

2 Likes

Când ești pregătit de freelancing?

Dacă ești angajabil ești, cel mai probabil, gata de freelancing.

Prin angajabil mă refer, evident, nu la junior ci ceva mai sus.

De cele mai multe ori este ori o problemă de comfort[1] și de mindset[2] decât de altceva.

De fapt, dacă ar fi să ghicesc, aș zice că cineva cu mai puțină experiență are mai multe șanse să înceapă în freelancing decât un senior cu zeci de ani experiență. Din simplul motiv că sunt mai multe firme dispuse să dea sute/mii de euro decât zeci/sute de mii :slight_smile:


  1. nu vrei să îți bați capul cu: contabilitate, achiziție de clienți, micromanagement. ↩︎

  2. nu pot să fac asta, nu sunt pregătit etc. ↩︎

4 Likes

A obținut cineva contracte prin letsdeel sau este cine cu experiență pe platforma respectiva?

Da, eu am un contract cu o firma din SUA cu letsdeel ca si escrow.

Ce te intereseaza mai exact?

1 Like

Eu ii folosesc de partea ailalta, contractez oamenii prin ei.

Din cate am citit si analizat, mi se pare ca un contractor ar fi un sweet spot:

  • avantajele unui angajat normal:
    program cat de cat fix (nu foarte multe timpuri moarte in care nu ai de lucru)
  • avantajele unui freelancer: rata orara mult mai buna

Vin aici cu o completare si sper sa ajute si pe altii:

3 Likes

Am o intrebare legata de niste aspecte administrative, poate ma pot lamuri cei care lucreaza deja ca si contractor/freelancer.
Sa presupunem ca aveti contract cu o firma care doreste sa va trimita on-site la un client de-al lor (cu care nu aveti contract direct). Mai exact o delegatie (sau detasare transnationala in limbaj UE) daca vorbeam despre un angajat.
Ca si contractor, cum ati rezolvat pe partea contabila (ce facturati spre firma cu care aveti contract) si cu formularul A1 care se cere acum la deplasarile in tarile UE?

Eh, tot ai timpi morti: cand te anunta clientul ca de maine nu mai are nevoie de serviciile tale. Daca esti contractor pe 8h/zi, basically ai un singur client, deci va dura ceva (chiar daca doar cateva zile) sa iti gasesti alt client.

Vrei sa stii ce ii si mai misto? Consultanta si value based pricing. Ca si consultant, ai tarife mult mai mari, ca firmele doar se consulta cu tine (dar ma rog, vin la tine doar cu problemele pe care ei nu le pot rezolva, deci cu chestiile relativ grele). Iar cu value based pricing, daca faci o oferta buna, pentru ceva ce ai mai facut si stii ca poti sa faci, poti iesi cu hourly rate-uri fantastice, care daca le-ai zice la clienti ar rade de tine.

1 Like

Ce forma juridica aveti si de ce ati ales-o pe aia? Asta cred ca e un topic mai lung. De exemplu, pentru anumite sume si pt anumite acitivitati (cod caen 6202 consultanta) se presteaza mai bine pfa cu norma de venit (pt a da plati mai putine taxe dar te expui la risc ca raspunzi cu banii tai. Cel putin asa stiu si daca se poate evita, please tell)/

Depinde de venituri dar in general PFA cu norma de venit ai avantajul ca ramai cu mai multi bani la sfarsitul zilei, dezavantajul e ca raspunzi cu tot ce ai ca persoana fizica (unii clienti specifica ca esti liable pentru sume de milioane de euro - si aici fie faci asigurare profesionala, fie risti cu tot ce ai tu daca se ajunge acolo).

Desigur, daca ai venituri mai mari de ~100k/an, nu mai prea renteaza PFA cu norma de venit pentru ca treci la sistem real unde platesti impozit pe tot venitul.