Cei care aveti SRL/PFA si faceti outsourcing, pe langa sediu social care este obligatoriu, ati declarat si punct de lucru?

De asemenea cu clienti din afara sau din Romania?

Sediu social fara activitate

sau

Sediu social cu activitate

sau

Sediu social cu activitate si Punct de lucru

?

Am avut punct de lucru cat am avut birou si angajati. Acum dupa ce l-am inchis desfasor activitatea fara probleme la beneficiar.

Freelancing, outsourcing, clienti si din afara dar si romani, CAEN 6201.

Aceasta situatie poate fi interpretabila, daca am clienti din alt judete sau din alte tari, pot spune ca imi desfasor activitatea la sediul clientilor? Sau am nevoie de un punct de lucru, unde as avea laptopul, etc. Eu ma gandesc la un SRL cu codul 6202 - Consultanta IT.

1 Like

Bifează 4.3.4. Activități desfășurate în afara sediului social și a sediilor secundare in cererea Model 3 si adauga activitatile pe care le poti desfasura la client.

La anexa model 2 sau 3 la sediu social scrii că declari pe propria răspundere că la sediul social nu se desfășoară nici o activitate a societății și la activități în afară sediului declari fiecare cod caen din statut.

Nu e interpretabil, poți lucra inclusiv și la sediul social, declarația o faci ca să nu mai ceri semnături de la vecini, în rest e exact 0 ce scrii acolo. Teoretic le dai vecinilor dreptul să îți desființeze firma dacă dovedesc că ai activitate (ai clienți care vin și pleacă) și te ai certat cu vreunul, dar până acolo e cale lunga și sigur îți dai seama care vecin are treabă cu tine.

Sediul social e adresa de corespondenta și cam atât, ANAF-ul nici nu cred că mai are treabă cu cineva, totul e online, amenzile se emit automat, totul ține de contabil.
Cu mici excepții precum declararea beneficiarului real.

Te poate interesa mai mult dacă te angajezi și ai deaface cu ITM-ul din ceva motiv.

2 Likes