Cei ce ati facut tranzitia catre o cariera "hot" in IT, a meritat? (fiind initial intr-o cariera nepromitatoare sau prost platita)

Vrabia sigura din mana catre cioara promitatoare de pe gard.
[EDIT] Ma refer mai degraba tranzitia de la o cariera in IT la alta cariera in IT, dar stiind cu totii povestea fondatorului devforum sunt binevenite si tranzitii mai dramatice. :grin:

2 Likes

Eu știu ce am refuzat.
Prin 2019 am primit oferta să lucrez într-un startup unde primeam si bani, și equity money.
Am refuzat pentru că nu credeam că ajunge departe.

Acum câteva luni startup-ul a fost cumpărat cu $50 mln.

cît ai pierdut?

N-a pierdut nimic. Si eu pierd saptamanal un potential castig la loto daca nu joc. Dar practic nu pierd nimic.

2 Likes

Am avut colegi care au trecut de pe QA pe dezvoltare backend/front-end.

1 Like

De la bucatar la frontend developer

9 Likes

Greu de spus cat am pierdut as fi castigat.
Eram mai putin sarac ca acum.
Poate intre 0.1 - 1% din pretul tranzactiei.

1 Like

Eu, de la electrician auto la programator (bine, am trecut prin alte câteva job-uri între timp :sweat_smile::sweat_smile: tras cabluri de rețea, la montat parabolice, reparat imprimante, reparat/asamblat PC-uri, copiere/îndosariere/laminare pentru câteva luni, încărcat cartușe de imprimantă) :sunglasses:

Când am făcut primii 15$ pe rentacoder am reacționat similar cu tipul ăsta care primește a nickel :sweat_smile::sweat_smile:


Cunosc pe cineva care a trecut de la barman la frontend învățând pe apucate. Nu l-am mai văzut de vreo vreo cinci ani, poate mai mult, dar la momentul ăla era pretty damn good.

8 Likes

Eu am făcut primii $0.01 pe AdSense.
Cam 2 ani mai târziu am făcut $150 pe rentacoder - primul proiect.

Apoi am sărit la $500 proiectul.

Pe urmă m-am stabilizat pe la vreo $50/proiect.

M-am chinuit vreo 6 luni să iau si cel mai mic proiect pe oDesk. Aplicam si de 20 de ori pe săptămână.

Din fericire primul contract a fost și full time, $5/oră.
După o lună de lucru in paralel cu jobul anterior (administrator de sistem de rezervări) am renunțat la cel din urmă.

2 Likes

spaghetti code?

1 Like

Incerc sa nu fac asta :joy::joy:

1 Like

Eu am trecut de la testare la programare. De câte ori descopeream un bug ciudat eram mai încântat să văd cum se fixuieste decât să-l raportez. M-am întrebat apoi ce caut pe testare.

Din liceu am vrut să mă fac programator. Deci s-a meritat 1000%.

Am un fost coleg de echipă care a fost junior la vremea aceea dar modul în care comunica și gestiona taskurile nu era junior deloc. A fost cel mai tare junior cu care am lucrat. Ulterior am aflat că a fost 6 ani agent de vânzări.

Mi s-a părut mie că știi suspect de multă electrică.

2 Likes

Da, eu. Am rupt tranzitorii prin laboratoare 3 ani cu credit pt fac. La master am dat-o pe software pur si dupa web developer ordinar cu work from jome. As fi fost terminat finaciar altfel. No regrets desi nu eram ‘facut’ pt tastatura. Imi place mai mult ingineria in sine care, ca programator ordinar, e spre 0.

3 Likes

Salut!
Din profesor preșcolar (educatoare cu colegiu universitar după liceul pedagogic), titulară cu salar de 950 lei (cu vechime, program 7:30- 17:30, cu salariu de merit cu tot) la UI/UX și web designer. La primul loc de muncă, am primit încă în perioada de probă 2400 lei net plus bonus de sărbători. Când mi s-a comunicat salariul și dacă e OK pentru mine sau nu, trebuia să mă abțin să nu par prea entuziasmată. Asta prin anii 2012-2014.
Mai târziu ca și contractor full-time, pe lună 800-1000 euro net. Așa că da, pentru mine a meritat chiar dacă între timp au fost și există încă perioade mai grele. Fiind pe cont propriu, fără siguranța unui job la o firmă vin “sfaturi bune” din familie să mă întorc în învățământ (…au crescut salariile și mai au și tichete de vacanță)
Mulțumesc, nu vreau atâtea vacanțe și tichete, vreau să câștig mai bine. Hehe, mai bine la o firmă IT, sau dacă nu, din glumă la LIDL (au și ei salariul mai bun și alte bonusuri extra decât aș avea eu la stat).

8 Likes