Cele mai interesante joburi pe domeniu (in Romania)

Buna!

Multi dintre noi am auzit de game developing (momentan cochetez cu ideea de a descoperi o firma in orasul meu sau, in caz ca nu exista, sa ma relochez in urmatoarele luni intr-un oras mai mare gen Cluj sau Bucuresti, daca gasesc o oferta).

Ce alte joburi interesante ati facut sau ati auzit ca exista, pentru cineva pregatit ca programator? Ma refer aici strict la ceea ce se poate lucra la noi in tara, atat in orasele mari cat si in cele mai micute.

Eu de exemplu zilele trecute am avut drum prin Brasov si am nimerit la un festival care, printre altele, avea video mapping pe cladiri, aplicatii VR si proiectii interactive cu utilizatorul, mi s-ar parea extraordinar sa particip la creearea unor astfel de aplicatii insa nu stiu unde se creeaza la noi si unde s-ar putea aplica pentru o astfel de pozitie.

Game Development e probabil cea mai stresanta nisa din domeniu.

Ai deadline-uri foarte stricte si overtime-ul e la el acasa. Si partea financiara nu reflecta asta

7 Likes

Inteleg… bine de stiut! Oricum, daca as vrea sa fac ceva mai interesant dar in acelasi timp mai solicitant, cred ca in perioada asta e momentul, probabil ca in urmatorii ani apar familia, poate si copii… si atunci jobul chiar ar fi bine sa fie o rutina si cat mai putin solicitant, avand mai putina importanta in sine si mai multa ca sursa de venit.

Begin Shameless Plug:

Pe la Bolt in București avem de-a face cu niște probleme interesante zic eu și suntem mereu in căutare de colegi/colege noi.

Pe lângă problema in sine a transportului de persoane, cât și probleme conexe ei (livrări, micro-mobilitate (scootere, motociclete), transport multi-modal, transport in comun, pooling, plati etc), sunt problemele day-to-day interesante : optimizări, ML, big data etc. Sigur, nu-i (încă) roboti, AR etc, dar e mult mai reala.

End Shameless Plug

Tot prin București mai știu de UIPath cu proiecte mișto, AWS (care sunt și la Iași), EA, și vreo 2-3 mai de nișă.

6 Likes

Multumesc de raspuns! Daca ma voi hotari pentru Bucuresti, o sa tin cont sa aplic la aceste firme.

hai ca bag si eu un plug, daca iti place matematica, inginerie financiara :slight_smile: