Certificare ISTQB International Software Testing Qualifications Board

Certificarea ISTQB este importanta, pentru o cariera ca si Tester Software? Nu stiu nimic despre acest domeniu, din auzite am ceva cunostinte dar pe parcurs ce citesc intreprind din ce in ce mai multe cunostinte despre aceasta ramura. Nu am facultate in domeniu, dar mi-ar place sa intru in acel univers.

Ideea este ca am cartea "Foundations of Software Testing " examenl este 1200 lei, se merita sa invat cartea si sa dau examenul? Pot avea cunostinte teoretice despre testate de pe urma acestei carti? Nu sunt foarte bun autodidact si engleza este medie. Aveti alte idei de a o invata? la momentul actual eu citesc scriu si dedesuptul propozitiei scrise in engleza scriu si traducrea.

Este bine ceea ce fac? Aveti o alta idee? As incerca ori ce idee. Multumesc. Astept sfaturi

Poți pune problema în modul următor: te-a făcut examenul de bacalaureat mai bun la matematică/lb. română/istorie/etc?

O certificare, așa cum îi spune și numele, are scopul de a-ți testa abilitățile, nicidecum de a te învăța. Dacă nu știi nimic, probabil vei prinde niște noțiuni și dintr-o astfel de certificare, dar eu cred că vei prinde doar frânturi și îți vei construi toată experiența pe o fundație șubredă.

Cu sau fără examen, ai putea să încerci să-ți dezvolți însă abilitățile auto-didactice. :slight_smile:


Presupun că despre această carte e vorba.

4 Likes

In general, in lumea IT certificarile nu sunt “a big deal” ™.

Daca vrei sa patrunzi in domeniu, sfatul meu este sa incerci sa aplici la job-uri entry level. Vezi din job description cam ce se cauta si incerci sa inveti. Pana la urma, cineva trebuie sa-ti zica “da”, iar de acolo o sa inveti in timpul programului si pe banii angajatorului. Este o lipsa acuta de personal in domeniu, asa ca in multe situatii baremul este mai mult de potential decat de experienta.

1 Like

Daca nu iti garanteaza nimeni un loc de munca daca iei certificarea tine minte ca ai deaface pe toate pozitiile de tester cu concurenta din partea studentilor la info/automatica/cibernetica/economie care probabil stiu sau pot invata mai bine ca tine si au deja relatii.

In plus meseria de tester e una la fel de uscata ca si tech support-ul la un call center. Iarasi daca nu te angajeaza nimeni nici macar n-ai ce freelancing sa faci.

Sunt cursuri utile totusi la unele firme, eu ti-as recomanda orice tine de SAP. Daca imi amintesc bine cineva mi-a spus ca ai automat un loc de munca si cursul trebuie sa il platesti doar daca pleci.