Certificat limba engleza

Buna seara,

Ce parere aveti, merita dat examen pentru certificat de limba engleza? Este ceva ce ajuta la CV pentru un post de frontend development? Daca da, care certificat e cel mai apreciat? Din ce am vazut, pretul e cam de 150-200 Euro / examen. Acestea le-am gasit pe un site, poate sunt altele care sunt mai bine vazute de care stiti:

image

Multumesc

Ca programator (sau ca IT worker, aș putea spune), engleza este ceva ce se subînțelege că stăpânești la un nivel cel puțin acceptabil.

Dacă pui o astfel de certificare în CV, poți la fel de bine să pui și „tehnoredactare”. :slight_smile:

3 Likes

E ca și cum ai fi sysadmin cu ECDL :slight_smile:

1 Like

Eu am dat BAC-ul la engleza, am colegii mai tineri care si-au luat aceste certificari si se simte diferenta, aceste certificari sunt recunoscute international, de exemplu engleza tehnica o stapanesc pot sa imi iau o certificare tehnica in engleza dar cand vine vorba de mai mult, cum ar fi discutii cu oameni din alte tari se simte diferenta, asa ca iti recomand sa o iei.

Business English Certificates (B1, B2, C1) cred ca e util presupunand ca o sa lucrezi cu clienti straini si o sa comunici cu ei in engleza.

Scoala romaneasca este in declin, procentul de promovare scade de la an la an, BAC, capacitate, etc, subiecte din ce in ce mai usoare, certificarile internationale te imping spre un alt standard.

Multumesc pentru raspunsuri. E clar ca e bine sa stii cat mai multa engleza. Ma interesa mai ales daca are rost sa dai 150Euro pentru a scrie in CV ca ai nivel de engleza C1 sa spunem, cand vrei sa te angajezi ca front end developer. Din raspunsurile de pana acum inteleg ca nu e necesar.

Eu am Cambridge din liceu, dar nu stiu daca ar avea sens sa te pregatesti de un examen fara un profesor bun care sa te puna sa scrii un eseu + un test rezolvat pe sedinta la care dupa sa se uite si sa iti dea note. Te ajuta mult sa inveti fraze utilizate frecvent, expresii, fraze pentru discutii si dezbateri, scheme pentru esee/scrisori si in special sa gandesti rapid in situatii de genul in care trebuie sa scrii elegant si corect ca ‘A i-a spus lui B secretul inainte ca B sa fi vorbit cu C ca A o sa vorbeasca cu C dupa ce B a vorbit cu C si i-a povestit de ce s-a intamplat cu A exact cand John a inchis usa la masina’ corect gramatical si in modul in care l-ar spune un englez cu “A had told B the secret before B could have spoken with C that A will speak with C after B has spoken with C and told C about what has happened with A when John had hardly closed the door of the car”. (sincer nici nu stiu daca toate timpurile sunt corecte, aici consta dificultatea :smiley: )

Daca e sa dai pentru CAE C2 (peste 80%) poate fi un examen chiar dificil. E dificil si pentru cine stie engleza nativ daca vrei peste 80%. Daca vrei direct proficiency C2 trebuie sa citesti obligatoriu o carte si sa te uiti la un film, respectiv in eseu e bine daca il umplii cu fraze utilizate frecvent, expresii si propozitii la absolut toate timpurile posibile la toate persoanele posibile.

La interviu nu ajuta, dar daca cumva vrei viza in SUA/Australia/Canada cred ca este obligatoriu. Nu cred ca are multa relevanta orice altceva inafara de C2 Proficiency la un job.