Chiar e convenabil să vinzi ceva în rețeaua Envato?

Pentru că tocmai mi-a fost acceptat ceva pe Envato și am și avut două vânzări, am observat cât sunt, de fapt, comisioanele: din $6 se scad $4 (buyer fee), iar pe cei $2 rămași se calculează comisioanele envato și ceva taxe. Ca să nu o mai lungim, mie mi-a rămas incredibila sumă de… $0.97.

M-am simțit cam așa:

Bine, nu e ca și cum mă așteptam să câștig vreun cent din asta - la o adică e vorba de un plugin extras dintr-un proiect mai vechi; a durat mai mult să fac screenshots, descriere etc.

Nu e cam… mare partea oprită de ei? Cât de convenabil este să lucrezi exclusiv în rețeaua lor?

7 Likes

Mult pesimism.

Tu practic ai deschis un business la care nu te pricepi - vanzarea prin envato - care genereaza venituri incat de la inceput.

Pai, business-ul tau a trecut de la statusul de lead la oportunitate. Eu cred ca trebuie sa explorezi pe o perioada mai lunga.

Personal, daca as genera 1$/zi pentru o chestie pe care o tineam la dospit, cred ca as fi mai mult decat fericit.

Nu cred că m-ai înțeles. Nu mă plâng, sunt doar surprins de raportul comsioane/venituri și că foarte mulți acceptă fără comentarii. Ce-i drept, nu prea există vreo alternativă demnă de luat în seamă.

Cu siguranță nu e cazul meu - nici în prezent și nici în viitor - dar știu că sunt firme care își bazează afacerea strict (sau majoritar) pe produse din Envato.

De-a lungul timpului am fost contactat de câteva firme care plănuiau să vândă pe CodeCanyon/ThemeForest (motivați din plin și de celebra poveste de succes) și abia acum realizez că:

  1. făceam bine că nu voiam să lucrez (doar) la procent;
  • ar fi fost nevoie de un număr foarte mare de vânzări pentru ca firma să ajungă pe zero (i.e. să amortizeze banii plătiți mie)

Din păcate fericire, nu s-a materializat nici o astfel de colaborare :smiley:


Nu e vorba de suma în sine; e vorba de un procent ridicol. 80%+ rămân la Envato. Iar din restul de 20% trebuie să plătești și taxele din țară. Sunt convins că după ce treci de câteva sute de vânzări încep lucrurile să se îndrepte un pic, dar până atunci…

1 Like

Nu e convenabil daca esti cunoscut sau ai produse cunoscute. Peste tot e la fel, crezi ca aia care se duc la Vocea Romaniei, X-Factor sau alte emisiuni de genul primesc mai mult de 20-30% din TOATE veniturile pe care le obtin timp de 3 ani dupa emisiune ?

Totusi daca ai un script micut si il cumpara 200 de oameni la 6$ din care iei 1$ inseamna ca ai facut 100$. Faza e ca ai putea usor sa faci 1000 de vanzari intr-un an.

Daca ai ceva mai serios preturile incep de la 40$ din care iei 15$ pe vanzare.

2 Likes

Sper sa ca nu ma insel… dar candva era vorba de 60% envato, 40% partea ta, parerea mea este ca ar trebuii sa te uiti pe un istoric al comisionelor din ultimii ani… poate te ajuta sa iti faci o alta parere despre comision.

Scuze daca m-am bagat aiurea in topicul tau.

Cuuuuum? Spune-ne și nouă cum “ai putea usor să faci 1000 de vânzări într-un an”.

Că sunt o groază de produse în sistemul Envato care au sub 1000 de vânzări.

Care e soluția?

3 Likes

Am cumparat. M-a costat in total 7,20 USD

@serbanghita Mulțumesc, o să te primesc în hotelul meu (vezi filmul de mai sus) :smiley:

Chestia asta mi se pare și nasoală, că mai plătește și cumpărătorul ceva extra; se ajunge la un raport ciudat între banii încasați de envato vs banii încasați de vânzător.

@rmd cred că @isti37 se referă la sursa de venit vs efortul depus în cazul a 1000 de vânzări ipotetice :smiley:

1 Like

@iamntz - ma intreb daca long term nu e mai bine sa faci tu o pagina .com cu toate plugin-urile si temele tale si sa pui buton de buy cu PayPal.

La partea de suport ma gandesc ca implementezi un Disqus si dupa aia sintetizezi din intrebari un FAQ static pe acelasi website.

Ionut a scris un cod pe care vrea sa il valorifice. A ales un pret (civilizat, as zice) cu care sa isi vanda munca. A muncit din timpul lui sa zicem 10 ore ca sa ajunga la acea functionalitate, apoi adauga partea de marketing (screenshots, etc) si documentatie. E ca si cum s-ar duce la piata cu o legatura de ceapa din gradina, pe care a ambalat-o frumos. Nu e treaba celui care cumpara daca el are o gradina intreaga din care a extras doar 1% ca sa o vanda la piata si restul de cide sa o foloseasca pt uzul casnic propriu. Pur si simplu aduce anumita valoare adaugata celui care foloseste, si i se pare nefiresc faptul ca intermediarul (administratorul pietii in exemplul meu) sa opreasca 80% din valoarea pe care o plateste clientul final, sau chiar mai mult.

Parerea mea este ca se pricepe chiar mult, in ideea in care poate face oricand ce sugereaza @serbanghita (adica un site dedicat), dar ca vrea sa economiseasca timpul de a-si face reclama.

1 Like

La prima vedere pare o idee bună.

Doar că, treaba e un pic mai complexă de atât. Envato promovează produsele noi, potențialii clienți sunt mai reticienți în a cumpăra de pe un site obscur vs unul consacrat, chestii legale etc. Ca procent, da, cu siguranță ai păstra mai mult, dar renunți din start la o mulțime de alți potențiali clienți.

3 Likes

Se pot folosi ambele variante? Vânzare pe Envato ȘI pe site-ul propriu?

1 Like

Desigur, dar atunci nu mai ești exclusiv pe Envato, deci ramâne un comision mare.

1 Like

Ar mai fi si optiunea sa vinzi ceva pe Evanto, si o versiune mai avansata sau teme si pluginuri, ori “expansion packs” pe site-ul propriu.

Ar fi o opțiune dacă ar fi permis…

Dar invers? Adica soft-ul principal pe site-ul tau iar expansions pe Evanto? Sau nu ai voie nici asa?

Nu știu, încearcă tu și spune-ne și nouă :slight_smile:

Daca nu ma insel, ar trebui sa die ok. Deasemenea, de ce nu ai avea voie sa vinzi Url Shorner pe CodeCanyon si un plugin Link Gallery pe site-ul propriu? Sunt produse diferite, pana la urma. Atata timp cand produsul in sine este acceptat in Evanto, de ce nu ai avea voie sa vinzi extensii (care nu sunt necesare functionarii de baza) pe alt site?

Cam așa arată o vânzare pentru un proiect listat la $17, din care eu rămân cu $9.18 (54% din prețul listat – a început cu 50% și a crescut în timp):

În mai 2015 am uploadat ultimul proiect (cam acum un an și jumătate) și încă am venituri de pe urma lui și a celorlalte proiecte mai vechi, aș zice o medie de $100 pe lună net.

Lucrul de zi cu zi e web fullstack, iar video e doar un hobby. Din păcate nu-mi mai găsesc timp să creez proiecte noi.

Ca passive income, e convenabil, e (mult) mai mult decât 0.

7 Likes

@iamtz Vezi ca mai nou (de cateva saptamani) au introdus Author Driven Pricing adica iti poti seta propriul pret, prin care au strecurat si o schimbare de taxare, acel “buyer fee” nesimtit de $4. Inainte era variabil si reprezenta 20% din valoarea produsului, in cazul tau ar fi fost 20% * $6 = $1.2. Acum, fara motiv, este fixat la $4 pentru orice WP plugin. In consecinta nu mai merita sa vinzi nimic la pret mic.

Vezi aici discutii peste discutii dar fara rezultat.

Background: Noi vindem mai multe WP plugins prin Envato de cativa ani. Sunt si parti bune dar si multe dureri de cap. :slight_smile:

4 Likes