China is building a #GitHub alternative called #Gitee

China is building a #GitHub alternative called #Gitee

https://techcrunch.com/2020/08/21/china-is-building-its-github-alternative-gitee/

Image Credits: Gitee

The technological decoupling between the U.S. and China has been a boon to Chinese firms — from chipmakers for smartphones and electric vehicles through to software — that are the backbones of millions of businesses’ daily operations.

@techcrunch

good for them.

da, good for them, dar nu ar trebui sa comenteze cand hawai si tik-tok sunt banate, chinezii fac asta de ani de zile, in afara de chinezi mai sunt si multi naivi cu gandire din filme, turn the other check, don’t be like them be better than them, etc.

2 Likes

Huawei se incearca banarea si pe piata din Romania, eu am produse Huawei de la Orange, iar Tik-Tok pare destul de popular.

Am facut deja translate la Volt :))

2 Likes

Eu am incercat sa imi fac cont nu am reusit :slight_smile: tu ai pus si un proiect.

Probabil pentru ca ai incercat cu @gmail.com. Eu am incercat cu @themesberg.com si a functionat. Problema este ca in afara de a crea repo nu prea poti sa faci nimic, pentru ca trebuie sa iti verifici telefonul mobil (adica poate sa fie doar din China).

2 Likes

Ti-am dat un star pare sa mearga fork :slight_smile:, seamana destul demult cu GitHub alte culori mai vii.

Edit: De fapt e o combinatie intre GitHub cu culori si editor de GitLab.

1 Like

@adavidoaiei Eu incerc sa fac rost de un numar chinez cu prepay :rofl:

Nu pot sa te ajut dar sigur gasesti pe net.

China este o tara comunista cu mentalitate comunista, legi comuniste, practici comuniste.
Sincer sa fiu nu inteleg cum de a ajuns Trump, fara experienta administrativa, sa ia primele masuri impotriva chinezilor. Masuri care ar fi trebuit luate de mult timp, tinand cont ca majoritatea relatiilor, de orice fel, cu China, sunt neechitabile.

China pompeaza masiv bani de la stat in companiile private. Le ofera fonduri pentru cercetare si dezvoltare cat si fonduri pentru achizitia de patente. De aceea companiile chinezesti au luat avant, de aceea produsele companiilor chinezesti au inceput sa fie de o calitate similara cu cele vestice dar la preturi mult mai mici.

Nu garantez, dar si la produsele digitale mi se pare ca au un comportament neconcurential. Blocheaza serviciile cu care nu pot concura, fie permanent fie pana servicii chinezesti sunt dezvoltate si domina piata locala.

In China rar se face import de produse pentru ca obliga companiile sa produca local.

Cu alte cuvinte China nu trateaza cu egalitate companiile straine, la fel cum in alte state se procedeaza cu companiile chinezesti.

China are legi care permit statutului sa-si desemneze oameni la conducerea companiilor.
China are legi care permit statului sa aiba acces la datele detinute de companii.

Cred ca in momentul in care vom fi la mana chinezilor si vom depinde de ei va fi de rau, nu vor ezita sa se foloseasca de acest lucru intr-un mod agresiv.

6 Likes

Această postare a fost marcată de către comunitate cu marcaj de avertizare și a fost ascunsă temporar.

Care e legătura dintre tik tok, oracle și github-ul chinei? :confused:

Doar că sunt făcute de china? Atunci de ce să ne oprim aici? Hai să adăugăm și știri despre ceai verde și urși panda…

3 Likes

E vorba ca China este o putere în tehnologie care poate va depăși Statele, și luandu-ma după postări și ca vin alegerile, are putere de manipulare a maselor în special prin rețele sociale pe de o parte și în general prin tehnologie, huawei pe noile mobile au renunțat la google play au propriul store poate e doar o chestiune ca oamenii sa se obișnuiască, China nu se lasă oprita de restricțiile Statelor.

Man, nu e vorba de ce face china, nu e vorba de acest subiect; e vorba de interacțiunile tale pe forum: efectiv trântești comentarii care nu au nici o legătură cu subiectul.

Ai mai fost suspendat fix din același motiv, o să te rog să-ți controlezi un pic mai bine textele, altfel te suspend pe termen nedefinit.

Ăsta e un avertisment.

1 Like