CMS uri in alte limbaje de programare

Buna dimineata

Sunt curios daca ati lucrat si cu cms uri facute in alte limbaje de programare in afara de php. Eu, de exemplu, lucrez cu Bloomreach CMS care este in java cu tot ce tine de corporate crap :slight_smile:

Seamana cu Adobe Experience Manager la arhitectura si pt extindere, scriere de noi componente folosesc java

Am interacționat foarte puțin cu Mura (coldfusion). Nu aș putea spune că a fost memorabil în vreun fel (dincolo de… nume).

În rest, am încercat (prea) mult CMS-uri php-based și din punct de vedere al UI/UX, WP este semnificativ peste celelalte pentru editori/site admins.

3 Likes

am făcut unul custom in 2007 folosind perl și mysql - e în producție și azi (cred)

2 Likes

Site live, ceva cu el?

nu e chiar public, dar e în spatele lui dnaftb.org și Search All DNALC Media - CSHL DNA Learning Center

Folosesc Directus pentru mai multe proiecte. Scris in JavaScript (NodeJS), menținut activ, open source, se instalează ușor (CLI, Docker), are SDK (js), extensibil, generează API, hooks etc.

1 Like

cand discutam de orice diferit de php in general apar costuri mai mari de gazduire(nu mai marge cu 50-100lei/an), pot fi costuri mai mari de mentenanta(esti legat de cel care il face, e mai greu de gasit alt tert specializat).

1 Like