Salutare! De ceva timp tot caut pe internet un raspuns la intrebarea aceasta, dar fara rezultat. Contabilii cu care vorbesc ridica din umeri. Aveti idee ce cod CAEN ar trebui pentru o firma care comercializeaza un SaaS?
Salutare,
Nu stiu daca eu sunt cel mai in masura sa iti dau sfaturi insa o fac totusi aplicand urmatoarea logica: 2Checkout(Avangate), UIPath sau Bitdefender sunt 3 companii inregistrate in RO care vand produse de tipul asta. Codurile lor caen sunt urmatoarele(date publice):
Avangate: 8299 - ALTE ACTIVITĂŢI DE SERVICII SUPORT PENTRU ÎNTREPRINDERI N.C.A.
Bitdefender: 5829 - ACTIVITĂŢI DE EDITARE A ALTOR PRODUSE SOFTWARE
UIPath: 5829 - ACTIVITĂŢI DE EDITARE A ALTOR PRODUSE SOFTWARE
Codul caen e cel mai puțin relevant cât timp e cât de cât in zona serviciilor oferite.
Oricare din cele legate de editat software e perfect ok.
@tacheshun nu stiu daca sunt chiar cele mai relevante exemple. But thanks!
@Emanuel_Gug De ce editat software? Ca pare putin aiurea.
Eu m-am uitat la SmartBill (smartbill.ro) si ei au cod caed 6201. Pare plauzibil, dar parca nu e chiar 100% corect.
Eu asta am trecut in Actul Constitutiv
Art.2.1. Obiectul de activitate al societăţii este:
Domeniul principal de activitate este:
582 - Activităţi de editare a produselor software
Activitatea principală:
5829 - Activităţi de editare a altor produse software
6201 - Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)
6202 - Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei
6203 - Activităţi de management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul
6209 - Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei
6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe
6312 - Activităţi ale portalurilor web
6399 - Alte activităţi de servicii informaţionale n.c.a
Sper sa te ajute
Poti autoriza mai multe coduri caen, nu esti limitat doar la cel principal. Alege unul principal si autorizeaza toate de editare software etc.
Baga cod 6201 principal si pune-le si pe toate celelalte pe care le poti gasi ce par sa aiba legatura cu activitatile.
Intreb pentru ca as vrea eventual sa aplic pentru niste fonduri si acolo conteaza codul CAEN. Dar daca descrierea afacerii nu bate cu codul CAEN, probabil va pica.
Dacă discuți de fonduri, caută direct codul CAEN care-i interesează pe ei și la revedere.
La birocrație nu trebuie încercat să răspunzi cu logică, ci trebuie să urmezi instrucțiunile la literă pe cât posibil ca să nu ai probleme.
Îți zic din experiență proprie
Gandire sanatoasa :). Asa e, dar imi e sa nu fie ceva probleme totusi