Codecool - scoala de programare care garanteaza job contractual

Salutare,

Sunt Liviu si vreau sa va prezint pe scurt scoala de programare Codecool. Este un start-up maghiar care a deschis a 5-a locatie in Bucuresti si isi propune sa pregateasca juniori full-stack timp de un an (full time) pe care apoi sa-i angajeze la companii partenere.

Tot in cadrul scolii se sustin si cursuri de specializare pentru Java/Python/.NET pentru cei cu experienta anterioara, acestea dureaza 6 luni, tot full time (6 ore pe zi, alternativ o saptamana de acasa, una de la scoala).

“Profesorii” nostri sunt de fapt mentori care sustin procesul de invatare, care raspund la intrebari, deblocheaza minti si ajuta fara sa dea solutia exacta. Se invata in sistem MBL si se lucreaza pe proiecte de luni pana vineri. Si ei sunt la birou full time :slight_smile:

Am postat aici in speranta in care obtin feedback de la voi! Cum vi se pare proiectul? In Ungaria si Polonia modelul este testat si imbunatit in ultimii 4 ani se se dovedeste eficient.

Credeti ca va prinde in Romania?

1 Like

Bine ai venit pe forum! :slight_smile:

Pe site nu văd nimic despre profesori. Sunt programatori cu experiență? Sunt doar profesori care cred că în practică e la fel ca în teorie?

Ce înseamnă MBL?

1 Like

Mastery based learning?

Asa este, MBL este mastery based learning. Exista o platforma la care cursantii au acees si pe care o parcurg singuri si cand sunt pregatiti sa treaca la modulul urmator, o fac, cu ajutorul mentorilor.

Buna intrebare, si multumesc Ionut pentru primire. Momentan avem 4 mentori, toti programatori cu experienta, iar 2 dintre ei predau si la facultate. Sincer sa fiu inca nu stim cum arata mentorul perfect, ce stim insa este ca ne ajuta ca acestia sa aiba “soft skills”, pe care noi putem mare pret, pe care le si predam in scoala, astfel incat 1 an de scoala sa fie cat mai aproape de 1 an de experienta, la final.

1 Like

Ca sa reusesti o treaba de genul acesta, cursantii ar trebui sa lucreze la un produs pe care sa-l finalizeze in cadrul cursurilor si sa fie dat spre exploatare, eventual mentinut si imbunatatit ca si functionalitate. Altfel nu vad cum 1 an de scoala ar putea fi echivalentul unui an de experienta la un job. :slightly_smiling_face:

Ar putea face o clona de Discord prin care vor discuta urmatoarele functionalitati ce urmeaza a fi implementate in aplicatie. Pentru inceput o simpla aplicatie de chat, ca ulterior sa devina o aplicatie plina de functionalitati. In felul acesta o vor exploata, iar in cazul in care apar probleme va trebui sa le remedieze ca sa poata continua procesul de dezvoltare al aplicatiei, evident indrumati de mentor, in caz ca se blocheaza pe parcurs.

Tot ce stiu este ca ei lucreaza in echipa (echipele se formeaza si se schimba in fiecare zi de luni), iar vineri proiectul trebuie sustinut in fata tuturor si se face si code review la care participa toate echipele.
In saptamana in care ei invata singuri de acasa, se da alt proiect, pe care ei il predau singuri vineri, dar in fiecare zi se face un submit de cod. In ultimele 3 luni au un proiect mai mare pe care il predau la final.

Pentru clona de Discord o sa-mi rog un coleg sa se uite peste sugestia ta. Stiu ca se foloseste aplicatia, dar nu stiu in ce sens.

Bună idee, sper să funcționeze. Am ascultat recent un podcast despre https://lambdaschool.com/ și se pare că selecția e destul de severă.

Lambda school, da. Mi s-a mai zis ca sunt modele foarte apropiate.

O sa folosesc oportunitatea de mai sus sa va spun pe scurt despre procesul nostru de recrutare. Este deschis pentru toata lumea, insa este destul de lung, avand o componenta online si una “fata in fata”.

Oricine se poate inscrie, nu testam decat abilitati logice si gandire algoritmica, dar ne uitam si la motivatie, atitudine si lucrul in echipa. Raspunsul final se da atunci cand toate persoanele implicate in proces cad de acord. Inca nu stim daca “e usor sa intri si greu sa iesi” sau invers :slight_smile: dar va tin la curent. Prima serie a inceput acum o luna si urmatoarea se pregateste la finalul lunii.

Vom organiza si o zi “a portilor deschise” in care oricine poate veni sa ne cunoasca si sa afle detalii despre curs si curricula. O sa postez aici sa va invit si pe voi, in caz ca sunteti interesati sa stati de vorba cu studentii sau mentorii sa vedeti cum si ce se preda mai in detaliu.

O saptamana cu spor sa avem!

2 Likes