Commenturi ca la Stack Overflow

Continuing the discussion from Îmbunătăţiri UX pt DevForum:

Nu cred că asta se va întâmpla. Și asta din mai multe motive:

În primul rând, scopul SO vs Discourse nu este chiar același. SO este o platformă de ajutor, pe când Discourse este o platformă de discuții.

În al doilea rând, eu nu știu suficient Ruby pentru a putea dezvolta de capul meu așa ceva.

În al treilea rând, modificarea mea ar trebui să fie aprobată de stafful Discourse (altfel nu cred că aș mai putea face updates în continuare)

Dacă crezi că ai putea face un plugin (sau poate se bagă @dakull ?) pentru asta, eu l-aș instala :smile:

O altă chestie sugerată de un prieten este ask another person (cum are Quora). Care trece fix prin cele trei puncte de mai sus :wink:

Discourse is a simple, flat forum, where replies flow down the page in a line.

@iamntz @Catalin_Banu Discourse este opinionated software daca vrei sa-l modifici atunci fork -> commit -> re-deploy. Poti deschide un pull request insa ma indoiesc ca o deviere va fi acceptata upstream. Odata ce ai facut asta, keeping it up to date depinde de tine plus fixing all those nice merge conflicts on git pull origin master :smile: ← i.e these aren’t the droids we’re looking for

Legat de plug-in interfata lor pare wip insa pe de alta parte este just classic pseudo-Railsy stuff, I’ll take a look, codul lor este quite nice to read desi documentantia este undeva spre zero (tot ce am gasit este un tutorial extern pt. plug-ins) ceea ce mi se pare destul de ciudat avand in vedere ca au cred ca macar 2 ani in spate? There’s no bloody API spec / wth.

Eu nu cred ca acele comentarii la reply-uri are legatura cu forum sau what ever. Ele sunt facute ca sa nu “umple” cursul principal al discutiei. Am inteles ca nu e facut, si ca oamenii care au gandit Discourse nu vor asta.

But, I have a dream …

Eu unul prefer variant flat - limiteaza off-topicurile si mini-threads care apar pe SO care de multe ori contin full-fix si trebuie sa te chinui sa citesti tot acel mini-thread intr-un font size minuscul. just my 0.02 $

2 Likes

Daca vrei sa faci modificari ai putea modifica raspunsul initial.
Ar fi frumos la butonul de edit si un check de tipul “trimite o notificare celor din topic”.

Iar daca raspunsul e atat de bun incat necesita comentarii eu cred ca e atat de bun cat sa mai primeasca inca un topic.

1 Like