Contabilitate vanzare bunuri digitale - SRL

Salut comunitate!

Am si eu o cateva intrebari pentru cei mai experimentati.

  1. Daca vreau sa vand abonament lunar pe site-ul meu, la continutul meu, ce trec pe factura catre client?
  2. Ma gandesc sa ofer utilizatorilor posibilitatea de a achizitiona credit pe site pe care il poate folosii la diverse lucruri acolo (gen Olx, doar ca eu as vrea sa convertesc moneda la o alta moneda) - ce trebuie sa trec pe facturile emise catre clienti?
  3. Daca folosesc stripe ca procesator de plata, cum inregistrez in contabilitate activitatea (banii intrati in cont) de la stripe? Sau se descurca contabilul cu detaliile astea?

Va multumesc mult pentru ajutor.

  1. Ca alternativa la stripe, te poti uita si la https://paddle.com/
    Platesti mai mult, dar te scapi de niste batai de cap.

Astea sunt detalii ce o sa le stabilesc dupa ce primesc raspuns la intrebarea 1 si 2 :slight_smile:

  1. “abonament site.ro
  2. “100 credit site.ro

ps: la ambele as pune si un #codunic in denumirea serviciului pe baza caruia sa pot fac investigatii in caz de nevoie (ex: id al abonamentului in sistemul meu de management al subscriptiilor)

ps: atata timp cat sunt “chestii digitale” adica servicii esti foarte liber din punctul asta de vedere. sunt importante pt contabil de ex cantitati/um pentru stocurile fizice sau acolo unde serviciul e prestat pe baza unor nomenclatoare pe baza unui “x ore tehnologice”

Iti multumesc din inima! Foarte de ajutor informatiile tale!

Ai contabil? Contabilul ar trebui să-ți spună cel mai bine ce sa scrii pe factură. Ideea e ca tu nu vinzi “bunuri digitale”, ci vinzi servicii. Vezi ca trebuie să ai trecut în activitățile desfășurate de firmă CAEN-ul aferent activității respective, cel mai probabil e vorba de 6312.

Pentru procesarea cu cardul, de obicei procesatorul îți face plata la un interval stabilit pentru sumele încasate până la acea dată. Ție îți intră în contul bancar o sumă care conține plățile mai multor clienți, iar pe site-ul procesatorului ar trebui să ai un borderou (listă) cu încasările care ți-au fost transferate. De acolo tu le iei și le marchezi în sistemul tău ca încasate. Ideal ar trebui să ai și tu o gestiune a facturilor și a încasărilor, să nu te bazezi doar pe ce îți da procesatorul de carduri.