Contract prestare servicii (SRL/PFA)

Salutare comunitate,

Vreau sa va cer sfatul cu privire la contractele de prestare servicii, pentru ca stiu ca sunt multi freelanceri in situatia aceasta pe forum.

  1. Cum va creati contractul? Aveti un sablon creat de catre un avocat specializat in domeniu sau ati luat si adaptat un sablon de pe internet?
  2. Contractul de prestare servicii difera in functie de forma de organizare sau as putea folosi acelasi contract atat din postura de SRL cat si din postura de PFA?
  3. Aveti un sablon de contract diferit in functie de originea clientului (extern/ intern) ?
    4, Pentru clientii externi aveti contract in forma bilingva ? (vazusem o postare in care mai multi mentionau ca au contractul asa)

M-ar interesa sa mi creez si eu un sablon de contract pe care sa l pot folosi cu orice clienti si nu stiu de unde sa pornesc, de aceea eram curios cum procedati voi:)

Va multumesc :slight_smile:

  1. Am luat un contract de la Avocatoo. Ei au cateva modele pe site, contra cost. Am zis ca probabil e mai ok decat random stuff luat de pe net gratuit, dar e mai ieftin decat sa merg la un avocat.
  2. Pentru clienti din Romania, folosesc contract in romana. Pentru clienti din strainatate, unii au venit ei cu contractul, la altii am adaptat eu, contract in engleza.
7 Likes

Mersi de raspuns
Contractul in engleza ti l-au redactat tot cei de la avocatoo sau l-ai tradus tu pe cel in romana?

Facut propriul model dupa ce am vazut cateva zeci de-a lungul anilor. Platit consultanta pentru a-l valida cu un avocat – cu mici exceptii, nu am schimbat mare lucru.

In engleza am o varianta simplificata si tradusa de catre mine, deci ciobanesc, dar sfatul avocatesc a fost sa folosesc varianta bilingva si tradusa de ceva birou de specialitate – intr-adevar, e dificil sa traduci acte.

Probabil raspunsul corect este: depinde de client, de contract, de termen, de implicatii…

Pe termen lung merita investitia.

1 Like