Cost to company salary

Incerc sa gasesc statistici cu media salariala la programatori in afara, in special in USA, dar ma intereseaza “cost to company” salary, adica suma totala pe care compania trebuie sa o scoata din buzunar pentru un programator, care include taxele platite de companie, si presupunand ca nu exista beneficii de nici un fel in afara de salariu. In general cred se vorbeste numai de gross salary.

Are cineva idee de niste numere?

Nu ajuta pe nimeni aceasta strategie a ta de a comenta pe fiecare subiect.

@kilogrammer intreaba foarte corect “eu ca firma din tara X ce suma trebuie sa achit pe an pentru un angajat pe care il platesc cu Y bani salariu brut trecut in contractul de munca?” Abreviez mai jos CtC = cost-to-company.

Evindet acest aspect depinde f mult de la tara la tara. Spre exemplu in Olanda (sistem cu care sunt eu mai familiara), compania nu trebuie sa adauge peste brutul din contractul de munca => CtC = brutul. In Romania se adauga 2,25% peste salariul brut (fondul acela de solidaritate) => CtC = 102,25% din brut.

3 Likes

Mersi. Din ce am citit, se pare ca intr-adevar multe tari au CtC acelasi sau foarte aproape cu brutul. Deci oarecum ne am aliniat si noi.

@Cosmin_Popescu
Daca cumva te referi la asta https://insights.stackoverflow.com/survey/2017

Cum spuneam si in post, cheia pentru mine e sa inteleg diferenta intre CtC si gross salary, nu doar statistici in general de salarii, astea le gasesti tone pe internet. E important cat cheltuie compania pentru salariul unui programator, caci pentru companie asta conteaza la urma urmei, netul intereseaza numai pe angajat.

2 Likes

Prin România e fuga după net.

Prin străinătate, se oferă brutul și tu îți calculezi taxele în funcție de câți copii ai, câte soții ( adică de câte persoane ai în grijă), de locație, dacă plouă, etc.

E un sistem care face destul de dificilă calcularea net-ului. Mai ales dacă te angajezi burlac și peste 1 an te căsătorești și ai un copil, a venit mama să stea cu tine și se schimbă anotimpul.

Pe de altă parte firmele oferă și altele bonusuri. Am înțeles că în Belgia e al XIII-lea salar și mai e o primă de vacanță (un fel de al XIV-lea salar). Alte firme oferă acțiuni, altele oferă… Pana mea, orice care să te orbească de la faptul că ție îți dau 1000 de euro și ei fac 70 000 pe lună de pe munca ta.

1 Like

Mda, cum ziceam, pe mine ma intereseaza doar cat de diferit e “cost to company” fata de “gross salary”. De pilda, la noi, cu noile schimbari, diferenta a devenit foarte mica, au ramas putine si mici taxe in seama companiei. In multe tari, din ce am mai citit, CTC = gross salary, si asta vroiam sa vad daca se confirma.

Pentru UK am găsit aici un astfel de calculator - https://www.stafftax.co.uk/employers/salary-calculators/gross-salary-to-total-cost-calculator. Este mai mult decat gross, cum era in Romania anul trecut.

OTOH, asta e o suma foarte dificil de calculat. Pentru că ai pe o parte taxele “suportate de companie” din gross, dar mai sunt chestii precum “pension contribution matching”, asigurări private de sănătate, mase din partea companiei etc. Iar pe lângă perks mai sunt și costuri de baza cu echipament, spatiu de birou, buget de călătorii etc. Undeva citisem, deși nu am la îndemână un citat, că în SV, poate să fie și dublul salariului brut. Așa că poate poți folosii asta că “rule of thumb”. Mai mare e puțin probabil în orice caz.

Ne poți spune și de ce ai nevoie de numărul asta? Poate vin idei mai bune așa.

1 Like

Stiu ca pot fi diverse beneficii care complica putin calculele, dar ma gandeam la scenariul in care beneficiile nu exista. O sa fac update la descriere.

Incercam sa compar cat da concret o companie straina care angajeaza remote in Romania. Exista zone geografice in SUA de exemplu, unde salariile la software developer sunt mici, si ne pot mira chiar si pe noi, romanii.
Unii americani prefera sa lucreze remote, si nu vor sa se duca sa traiasca in orase si metropole.

Si evident, ma refer la skill-uri comparabile, adica nu compar un incepator din SUA cu unul care are 10+ ani in Romania, sau invers, si nu compar unul care scrie inca in FoxPro cu unul care lucreaza in React (n-am un exemplu mai bun acum, nu ca React ar fi cine stie ce :slight_smile: ).

1 Like

Nu cred ca poti face o astfel de comparatie fara sa dedici ceva timp :smiley:

Am gasit asta http://www.uhy.com/employers-now-pay-average-employment-costs-worth-nearly-25-of-employees-salaries/ dar nu par a fi date reale, la Romania cel putin sunt gresite. Peste brut se platea 28% pana anul trecut, ei arata 17%.

Aici un alt studiu de caz facut de CNN -> http://money.cnn.com/2013/02/28/smallbusiness/salary-benefits/index.html Dar din cate vad costurile variaza in functie de stat si, de exemplu la asigurarea de sanatate, de pachetul pe care-l alege angajatorul.

Dar mai sunt si alte aspecte. Productivitatea, numarul zilelor de concediu, costurile de concediu medical - in Romania angajatorul suporta 7 zile daca nu ma insel, in alte tari angajatorul suporta si o luna, o luna jumatate. Nu as exclude nici beneficiile alea, in multe tari probabil ca desi nu sunt obligatorii sunt necesare.

2 Likes

În SUA la $70 000 pe an sunt plătiți indienii aduși pe H1B despre care toți se plâng că strică piața.

Nu știu ce programator angajezi sub acest preț. Sursa mea de la Microsoft care se ocupă de interviuri spune că un programator prost (nu mediocru, nu bun) scoate $95 000 pe an.

Să nu mai vorbim ce creiere crețe vin la interviu la MS. Cu experiență de 15-20 de ani și care nu știu să parcurgă o listă simplu înlănțuită.

SUA are deficit de 2+ milioane de oameni în domenii tehnice. Să zicem că e pură fabulație și numărul e la 10% din aceștia. Păi pot pleca toți programatorii din țară în SUA și tot mai au nevoie.

2 Likes

Experiența 15-20 de ani in panificație și morărit?
Evident ca sunt si d’astia, dar screening-ul telefonic tinut de MS ii cam cerne p’astia.

Yeah. Aproape un an a tot ținut interviuri pentru 6 poziții de senior. Oamenii care vin sunt sub-mediocrii. Poate că știu să programeze în Java/C#/C++, dar să ia niște decizii de arhitectură… Zero.

Nah, vin persoane de 40+ de ani care nu știu să facă decât dacă li se spune cuvânt cu cuvânt. Nici măcar testul FizzBuzz nu le face, probabil că ar fi deja prea complicat.

Da, și eu mă mir, dar asta e realitatea. Pe de altă parte americanii care se plâng că nu-și găsesc de lucru probabil vor salarii mult mai mari de $70 000 pe an.

2 Likes

Apreciez ca-ti împărtășești din experiențe, dar deviem de la topic la greu… just sayin’ man.

1 Like

True, dar lumea trebuie să știe și să plece în SUA. Și eu aș pleca în SUA/Canada săptămâna următoare if not for the wife.

Daca maine pasesti pe JFK nu inseamna automat ca esti fericit. N-am auzit ca nivelul de serotonina sa creasca prin simpla pozitie geografica. Mie nu mi s-a intamplat. E un alt thread pe subiectul asta: V-ati carat din .ro? V-ati gandit? De ce da, de ce nu? - #80 de kilogrammer

Ca sa iti faci o idee de taxe, poate te ajuta raportul OECD privind tax wedge (procentul de taxe din salariu complet / efortul angajatorului pentru salariul mediu): Tax - Tax wedge - OECD Data (click pe table)

Tax wedge is defined as the ratio between the amount of taxes paid by an average single worker (a single person at 100% of average earnings) without children and the corresponding total labour cost for the employer.

1 Like