COVID-19 decluttering

De 2 saptamani lucrez de acasa si mi-am dat seama ca am prea mult echipament pe care de fapt nu il folosesc, scriam si pe anuntul meu de vanzare:

Acum lasand trollingul deoparte, sper ca nu v-ati atacat prea rau, de cand lucrez de acasa mi-am dat seama ca am realmente prea mult echipament, absolut degeaba, 3 monitoare ingramadite pe un birou, 3 desktopuri si 2 laptopuri, degeaba. Asta cred ca e subiect de discutie.

Mai are cineva aceeasi impresie?

EDIT: au maxim 2 ani vechime, nu sunt foarte vechi :slight_smile:

Ce-i drept am si eu un monitor pe post de bibelou. Este prea vechi si nu cred ca o sa se ingramadeasca nimeni sa il cumpere. :slight_smile:

Este in sufragerie. Un mileu ar trebui sa pun si este decorul perfect :ok_hand:

Cred ca l-as dona :slight_smile:

Okazie, bossu’ meu te invat eu cum se face: il pui la vanzare la 2000 de lei, dupa care il dai la super reducere 150-200 de lei si aia a fost.

Nu e o idee rea asta cu donatul de echipamente mai vechi, dar cui?

Heh, chiar aseară voiam să pun un post despre „ce faceți cu hardware-ul vechi dar funcțional”.

Eu am așa:

  • 10+ hdd-uri vechi.
  • 3 plăci de bază + cpu + ram (inclusiv prima mea placă de bază un Sis 630 cu Duron de 750 Mhz)
  • două (sau trei?) plăci video
  • 3-4-5 telefoane, cel mai vechi este de prin 2003
  • cred că peste zece plăcuțe de RAM de toate felurile: simm, dimm, you name it.
  • zeci de alimentatoare, adaptoare, cabluri, mufe
  • un monitor 4:3 VGA. L-am primit pentru raspberry (retropie) dar am nevoie și de un convertor hdmi-vga activ, să-l pot face să meargă. Și îl tot amân de… un an cred. Poate mâine :smiley: :smiley: :smiley:
  • un HC 9x complet (casetofon, sursă etc) :smiley:

La unele sunt nostalgic (HC-ul și Duronul), practic reprezintă cele mai importante milestones din cariera mea. La altele (HDD-uri) sunt un pic paranoic și nu vreau să le dau mai departe. Restul sunt prea vechi să le vând/donez, dar parcă nici nu-mi vine să le arunc.

#hoarder4life.

Asta trebuie sa il ai in colectie :smiley:

1 Like

Eu am transformat HDD-urile vechi in bibelou, arata foarte bine si in tema pentru un birou IT. Le dai jos capacul si le pui doua corniere in forma de L ca picioare.

Cam asa arata:

12 Likes

Aveam de aruncat niste scaune la un moment dat. Le-am pus anunt ca le dau cu 5 lei si mi le-au luat imediat

2 Likes

Poate bag si eu la vanzare TIM-S-ul. Perfect functional. :rofl:
Am si casetele audio cu peste 60 jocuri. Mai trebuie un walkman, si e ready to go.

2 Likes

Cred că toți avem tendința asta de a aduna chestii pe care nu le prea folosim.

Până acum câțiva ani cumpăram o grămadă de chestii doar din dorința de a testa, nu că aș avea nevoie cu adevărat de ele. Mi-a luat mulți ani să înțeleg diferența între a vrea să mă joc cu ceva și a avea nevoie de acel ceva. Am vreo 2-3 sertare pline de chestii inutile care-mi amintesc să nu mai fac asta.


Mai am și eu vreo 3-4 HDD + ~ 3x SDD-uri. Mai am puțin și termin noul file server unde să le pot face backup, apoi o să le scot la vânzare/donație.

Eu am reușit să scap de ele făcându-le PC-uri funcționale (complete) și le-am vândut la prețuri modice. Am reușit să mai scap și din componentele gen HDD și RAM și am făcut și alți oameni mai săraci fericiți (de obicei caut să le dau sub prețul pieței). Ajută mult și faptul că avem loc de aruncat electronice la lucru și de obicei găsesc la gunoi cam tot ce-mi lipsește (carcase, surse, cabluri) și nu dau bani când fac din astea. Mă simt mult mai bine știind că cineva se folosește de PC decât să ajungă la gunoi sau să mă încurce prin casă.

La tine poate nu se aplică din cauza valorii sentimentale, dar pentru restul poate găsești firme sau pe alții care se ocupă cu reparații și sunt dornici să le primească ca piese.

Oh-ho-ho. Câte am și eu din astea. Din fericire le țin relativ organizate și nu mă încurcă. Nu mă încumet să sortez ce trebuie și ce nu.

Am avut aceiași problemă. Dacă ai intrare DVI scapi mult mai ieftin. DVI fiind digital poate fi adaptat mult mai ușor de la HDMI și poate face asta Raspberry Pi-ul direct, fără convertor activ ca în cazul VGA-ului. Sper să ai, scapi cu un cablu.


Ce am învățat în ultimii 2 ani de când încerc să scap de chestiile vechi:

Evitați să puneți chestiile gratis, cereți bani. Mulți fie nu iau în considerare anunțul crezând că e stricat bunul respectiv, fie cred că e complet inutil (dacă e inutil pentru tine nu înseamnă că e inutil și pentru alții). Un preț, chiar și foarte mic, o să filtreze mult și o să vă ajute să vindeți.

Am reușit să scap de un laptop cu 9 ani vechime vânzând-ul cu 25 de euro (nu stau în România, și aici e chiar puțin). Incredibil cât de mulți oameni mi-au scris că-l vor. Erau și anunțuri cu laptopuri gratis, dar probabil toți credeau că sunt țepe :man_shrugging:

De fiecare când vând ceva fac un mic research să văd cam cât valoarează. Aproape de fiecare dată sunt mega surprins cât de mari sunt prețurile. Mulți oameni au sisteme vechi pe care nu vor sau nu au bani să le schimbe complet. Componentele nu se mai fabrică și chestiile vechi ajung să coste super mult. Căutați să vedeți cât costă un procesor Intel vechi de 8 ani de exemplu :scream: (evident alea mai hi-end din generația respectivă).

Cu monitoarele am avut noroc și le-am dat gratis prietenilor. Am câțiva care sunt administratori de sistem și care le folosesc pentru monitorizare. Tot timpul o să se găseasc dashboard-uri de afișat la ei în birou. Ce nu am dat lor, am vândut (prețuri mici).

Am fost surprins cât de mult se bucură unii oamenii la chestii pe care eu nu le mai văd valoarea. Mai ales dacă ești genul care face research înainte să cumpere, probabil ai chestii foarte bune, chiar dacă-s vechi. Am vândut laptopuri, TV-uri, aparate foto, obiective la prețuri pe care nici măcar nu le visam (media sau sub media pieței). De fiecare dată oamenii erau bucuroși că au găsit ce vindeam eu la preț bun. Mai ales dacă ții accesoriile și dai totul extra. De exemplu toate încărcătoarele și dongle-urile la un laptop. Sau toate capacele de rezervă de la un aparat foto.


Arată bestial, bravo pentru idee!

2 Likes

daca nu ai si floppy disk si monitor din ala cu fundal verde nu se pune ca e complet :slight_smile:

Am vazut pe un grup de facebook ca cineva le-a transformat in ceasuri de birou :slight_smile:

3 Likes

Eu ma chinui cu un Philips de 19" pe post de monitor secundar (nici macar nu e al meu, a ramas in gazda pe perioada carantinei).

Daca aveti ceva mai mare (eventual cu 1920x1080), cred ca as risca o amenda de deplasare ca sa va scap de el (contra cost, desigur).

Eu am un calculator de gaming care ocupa foarte mult.
Vreau sa il reduc pe la vara in ceva de genul:

Mai am si ceva componente de PC, inclusiv calculatorul vechi care e utilizabil, doar ca n-am avut timp sa il vand. O sa le vand si o sa pun banii spre acest pc, la care doar carcasa costa 200 de euro si abia se gaseste.

Daca vrei sa scapi de vreun laptop intr-un mod dragut eu am deja 2 laptopuri si le folosesc sa tin cursuri cu niste liceeni din zona Campina, Prahova. :slight_smile:
In rest eu sunt light, un laptop (2019), un monitor (2016), un proiector (2017 - pt trainguri, dar merge super si la filme!), casti, microfon si boxe.

1 Like

Cred ca pot sa te ajut eu :blush:
Am un monitor de 24’ cu rezolutie de 1920x1080. Hai sa ne auzim in privat :slight_smile:

Tocmai intreba cineva cunoscut de aparatura pentru elevi care sunt obligati sa invete de acasa si sunt obligati sa o faca de pe telefon:

1 Like