CraftCMS - alternativa WordPress

CraftCMS - https://buildwithcraft.com/features/new

Am incercat OctoberCMS, parea interesant la inceput dar cand am inceput sa-l folosesc, a inceput sa fie cam “meh’, not so cool”. Dupa am citit mai multe articole despre alte CMS-uri si am dat de Craft. Momentan fac un blog pe el, sunt destul de multumit de structura.

Note: Nu este gratuit pt. lucruri complexe, versiunea Pro este 300$

A mai lucrat cineva cu Craft?

3 Likes

Pare interesant, dar de ce ai vrea sa lucrezi cu el?
Intrebarea este: de ce ai plati $299 pentru ceva care face aproape exact ce face WordPress dar nu are suportul (teme, plugins, etc) necesar?

Sunt mai multe CMS-uri pe bani (Perch, EE etc).

Unde nu aș (mai) folosi WordPress? La un site multi-language. Sigur, sunt workarounds care te pot ajuta să faci asat, dar la sfârșitul zilei sunt fix asta: workarounds. Și fiecare update, sau fiecare feature nou cerut de client îți dă ceava emoții: dacă îți strică workaround-ul?

Un layout de genul Medium.com este destul de greu de realizat cu WordPress fără tot felul de plugin-uri și hack-uri.

Să nu uităm că cei ce administrează un site nu sunt neapărat oameni extrem de tehnici; dacă ție ți se pare foarte logic să ai un shortcode sau un repeater pentru a introduce secțiuni noi într-un site, pentru un atehnic chestia asta s-ar putea să fie extrem de ilogic. Și nu vorbim despre oameni proști ci pur și simplu oameni ce nu pot să abstractizeze funcționalitatea la nivelul cerut (uneori) de WordPress.

Alte idei:

2 Likes