Ctrl+F in Discourse

O idiotenie mai mare decat sa faci override la Ctrl+F al web-browserului nu poate exista.
Nu stiu cine care din cei care au implementat Discourse a avut idea, dar e idioata.
That’s it, I just wanted you all to know Ctrl+F aici sucks.

4 Likes

Am mai răspuns cuiva, dar nu mai știu unde și când, așa că mai răspund o dată:

Varianta scurtă: apeși de două ori Ctrl+F și ai căutarea web browserului.

Varianta un pic lungă: având în vedere modul în care funcționează virtual dom, căutarea browserului devine ușor inutilă în discuțiile lungi, pentru că doar vreo zece răspunsuri sunt randate la un moment dat, deci tot ce este în afara acestor zece răspunsuri nu va fi gasit.

Preferi o căutare defectă, dar care nu face hijack la browser sau una funcțională?

La fel funcționează și în google docs, de exemplu :slight_smile:

1 Like

Eu zic ca era OK invers, daca apas de doua ori consecutiv Ctrl+F facea cautarea folosind backend-ul (nu inteleg ce vrei sa zici prin “virtual dom”, ala nu e virtual dom, pur si simplu la discutiile lungi nu exista raspunsurile pe client inca, sunt aduse progresiv de pe backend).

1 Like

Tu din câte încercări ai găsit că a doua apăsare îți arată căutarea nativă? Acum imaginează-ți cât de intuitiv ar fi fost invers.

Ba există.

Sunt încărcate progresiv abia la discuțiile FOARTE lungi (cred că peste 50-100 răspunsuri)

Pai n-am gasit. Am aflat ca mi-ai zis tu. Daia si hands up pentru comentariul tau. Dar cunoscandu-ma, eu n-o sa tin minte rahaturile astea, am RAM destul de limitat :slight_smile: O sa uit. D’aia si zic, era ok daca nu faceau override la Ctrl+F ci implementau pentru Ctr+F Ctrl+F. E mai bine asa.
Imagineaza-ti maine ca 100 alte site-uri fac acelasi rahat, fac override la Ctrl+F. WTF.

Cred ca nu vorbim de aceeasi chestie. Ma legam de denumire. Eu zic ca aia nu se cheama ‘virtual dom’, atat zic eu. Vezi The difference between Virtual DOM and DOM - React Kung Fu

initial nu imi dadeam seama ce este ctrl+f :slight_smile:
apoi mi-am amintit ca de fapt ctrl+f este f3

serios, nu-i mai simplu cu f3 (merge pana si in google docs - sper ca si in discourse pt ca acolo nu folosesc)?

De ce nu deschizi un pull request si le spui asta ?
:slight_smile:

Discourse asta foloseste Ember pt frontend. Virtual dom ala nu este la React ?

E discutată și răsdiscutată problema asta pe forumul Discourse.

etc.


Da, ai dreptate, m-a luat tastatura pe dinainte :smiley:

1 Like

Looool. Deci aia de-au implementat Discurs n-au facut override si la f3 #fail

momentul ala in care iti dai seama ca ai scris asta exact in discourse :slight_smile:

1 Like

Total de acord. Cred intr-adevăr că este o “chestie de gust”, și poate pe foarte mulți nu-i deranjează, dar pe mine mă enervează maxim astfel de lucruri. Am deschis și eu un topic mai de mult legat de o chestie similară făcuta de Discourse: Selectarea de text pe forum

Pentru mine este o regulă simplă, niciodată nu faci override la chestiile default ale web browserului (scroll, shortcuturi, etc).

Nu știu cum sunteți voi, dar folosesc atât de des CTRL + F încât nu mai sunt atent la fiecare mișcare pe care o fac (ca și la condusul auto, o faci din reflex). Am pățit și aici pe forum, am dat ctrl + f, am scris ce aveam de căutat, am dat enter și m-am trezit cu ceva total neașteptat, efectiv mi-a blocat tot flowul, mi-a dat NullPointerException în mintea mea și a trebuit să stau câteva secunde până ce mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Problema este că nu ai cum să te obișnuiești cu așa ceva, pe siteu X faci într-un mod, pe siteu Y în alt mod, strică toată ideea CTRL + F-ului uniformizat pe care pot să-l folosesc rapid oriunde. Și peste 2 zile când intri iar pe forum, și apeși CTLR + F, ești mai frustrat decât prima dată!

Înțeleg și problema threadurilor mai lungi, dar prefer un CTRL + F puțin stricat, decât un override la un reflex. Dacă searchul meu obișnuit nu-și face treaba, o să caut searchul de la forum și o să-l folosesc.

Doar un exemplu destul de stupid, dar foarte enervant:

  1. CTRL + F
  2. scriu ce caut
  3. enter
  4. îmi dau seama că am scris ceva greșit
  5. CTRL + A (ca să selectez tot din căsuța de search, pentru că în searchul din browser, focusul îți rămâne pe căsuța de search)
  6. scriu alt cuvânt care începe cu un shortcut de pe forum (C sau R cred) și mă trezesc cu căsuța de reply sau de creat topic nou pe ecran

Pe când îmi dau seama ce s-a întâmplat, sunt într-o total altă lume, și este frustrant pentru mine. Îmi place foarte mult să mă mișc rapid prin tot ce fac, și foarte multe le fac din reflex fără să le mai gândesc.

Un video de prin liceu (acum 4-5 ani) ca să se lege mai bine povestea: https://streamable.com/l35mu.
156 cuvinte pe minut, aproximativ 800 taste pe minut, deci aproximativ 13 taste pe secundă la scris normal. Tot exemplul dat mai mai sus se întâmplă foarte rapid, și este frustrant.

Pe al doilea link postat de Ionut am gasit asta

Ceea ce mi se pare un raspuns logic :slight_smile:

@micku7zu, sunt situatii in care citarea ma incurca mai mult pe telefon . Oricum ai zis bine. Este o chestie de gust. :slight_smile:

1 Like