Cu ce jocuri video va mai relaxati creierul zilele astea?

In primul rand sunt de acord cu cei care zic ca jocurile video sunt in general o pierdere imensa de timp. In special MMO-urile care dau dependenta in draci - pe testate. Prima data cand am jucat LOL am facut-o ptr. vreo 24 de ore fara oprire. L-am dezinstalat ASAP. E cocaina pura. :stuck_out_tongue:

Daca-s consumate cu moderatie si mai ales Single Player eu cred ca-s recreative, relaxante, stimulante si relativ sanatoase ptr. creier. Pentru mine cu moderatie inseamna foarte rar in zilele de munca si la liber duminica.


Zilele astea joc de vreo cateva luni doar 2 jocuri - Gothic 2 si Aurora 4x.

Seria Gothic nu mai are nevoie de nici o prezentare cred. E pur si simplu relaxant sa mai faci un quest, sa te mai plimbi prin salbaticie, etc. Si-n plus nu l-am terminat niciodata spre rusinea mea. Si 2-ul e matahala in comparatie cu 1.

Aurora4x e o bestie de joc de strategie, probabil cel mai avansat joc de strategie de pe planeta. Faptul ca-i atat de realist si complex iti da un feeling de libertate si posibilitati nenumarate pe care nu l-am mai simtit cu nici un joc de strategie.
Un joc foarte frumos pe care il recomand tuturor pasionatilor de strategii. E si gratuit. :smiley:

Voi ce jocuri jucati si de va plac?

Cum-necum m-a cam prins Overwatch. La început nu prea m-a atras dar jucam cu @andySF și era ok. Dar acum sunt puține serile în care nu joc măcar jumătate de oră.

M-a prins atât de tare încât mă bate gândul să fac o aplicație pentru tracking :woozy_face: Dar n-am timp


Ender’s Game? :smiley:

1 Like

Încerc să învăț să construiesc rachete în Kerbal Space Program :slight_smile:

În rest mai pierd timpul cu o tură rapidă de StarCraft, contra AI, in timp ce mănânc.

Sau Spintires Mudrunner, transport lemne prin pădurile rusești. E interesant poate îmi iau în realitate ceva offroader și mă apuc de off-road :))

Şah. Nu e chiar joc video, joc îngrozitor, dar uneori mă trezesc (pun intended) că mi-am petrecut noaptea tot încercând să-mi distrug oponenţii (frecvent fiind distrus la rândul meu) :slight_smile: Foarte addictive.

2 Likes

L-am am abandonat pe @iamntz și cel puțin o zi pe săptămână stau minim 6 ore în Anno 1800. Încerc să mă las.

Eu am probleme mari cu CSGO, ahh cand intru un pentru 30 de minute si ies dupa 3 meciuri. Este asa un drog care ma face sa fiu nervos, un pic dupa joc, dar ma calmez. Jocuri relaxante este Tetris cu ala n-ai nici o treaba :smiley:

Pe ce situri online joci sah ? Pe lichess.org mi se par cam slabuti jucatorii, ratingul nu reflecta valoarea.

Zilele astea din pacate nu prea ma mai joc. Culmea, de la 4-6 ore pe zi in liceu am scazut la aproape 0 dupa facultate. Pe LoL, Half-Life, CS, Minecraft o tineam.

Desi l-am terminat acum 2 ani si nu mai tin minte chiar tot, recomand The Talos Principle. Il terminasem in 2 zile. Daca v-a placut seria Portal o sa va placa si asta, plus toata filozofeala din el care-i posibil sa dea crize existentiale.

Înainte jucam pe lichess, acum prefer chess.com (îmi place chestia aia cu multiple premoves). Legat de rating, da, e mult umflat pe lichess.org. Dacă pe lichess.org era foarte uşor să baţi un jucător de 1200, mi s-a părut suprinzător de greu să baţi un 1200 pe chess.com (ratingul meu pe chess.com oscileaza intre 1400 si 1500).

1 Like

Ah, astea clasice sunt cele mai addictive dar si cele mai greu de stapanit. Am incercat la un moment dat sa joc Go dar am renuntat ptr. ca-i prea mult de munca. Tre’ sa studiezi si sa practici o gramada pana sa inceapa sa fie fun.

Oh, da, eu să ajung la rating-ul ăla a trebuit să studiez o grămadă de teorie :slight_smile: Openings, middle game, end game, checkmate patterns, fiecare dintre ele este ştiinţă în sine…

1 Like

Nu că aș avea mult timp, dar pe Linux ce as putea juca?
Mi-ar fi plăcut să joc Anno 1800, dar nu stiu dacă e compatibil în vreun fel.

Si eu-s tot pe linux. Jocurile mai vechi sau mai simple merg bine de obicei in Wine (sau PlayOnLinux ptr. management mai usor).
Pentru astea mai noi trebuie VM.

PS: eu am gasit 6 jocuri misto care’s native pe linux:

1)FooBilliard++. E relaxant sa mai joci o bila si AI-ul e chiar bun.

2)Battle of Wesnoth (strategie celebra)

3)FlightGear (aircraft simulator).
Senzatii tari cand incerci sa decolezi sau sa pilotezi un Antonov. :))

4)0 AD. O strategie care arata foarte misto.

5)Dark Mod. (foarte asemanator cu seria Thief)

6)Dwarf Fortress. Nu stiu cat de usor e sa instalezi addonurile grafice dar posibil sa mearga in Wine.

2 Likes

Ce software pentru virtualizare?

Mă mai joc Entropia Universe. Îmi place să joc șah, din păcate nu am timp pentru timp mai mare și la partide de 1 minut pierd la timp de prea multe ori…

Steam are o gramada de joci pe openGL care merg pe linux.

Virtual Box si VmWare sunt cele mai populare.
VmWare mi se pare ca foloseste GPU-ul nativ pe cand VirtualBox folosestea doar CPU ptr. rendering. Deci VmWare ptr. jocuri.

1 Like

Joaca cineva jocuri VR?

Sunt curios daca exista ceva pe Linux, cu placa video entry pentru VR.

Mai nou pe Linux exista Proton (Steam :: Steam for Linux :: Introducing a new version of Steam Play) direct din Steam si poti sa joci o multime de jocuri Windows.
Evident jocurile trebuiesc cumparate pe platforma Steam si nu crackuite (desi se poate folosi Lutris pentru asa ceva).
Eu m-am jucat Witcher 3, Nier Automata, Doom, The Evil Within, Metal Gear Solid 5 si multe altele, de obicei cumpar jocurile dupa review-urile de pe www.protondb.com

1 Like

Civilization . Este printre cele mai relaxante jocuri nu conteaza numarul ca e 5 sau 6 . ca ai toate dlcs sau doar basegame-ul filozofia jocului il face sa fie super captivant si fresh la fiecare playtrough . are cateva mecanisme cu care trebuie sa te obisnuiesti ( tech tree , other civs agenda , warmongering , wonders , strategic resources , troops management, districts , city-states etc… ) dar face sa fie un joc foarte flexibil poti sa il joci in mai multe feluri . Eu il am mereu in calculator . daca cineva ar vrea sa se apuce de civ recomand sa inceapa cu basegame fara dlc-uri chiar daca nu o sa aiba chiar toate addonurile alea smechere cu (golden eras, governors , inundatii si incalzirea globala) . si pentru a intelege jocul trebuie neaparat sa incerce sa termine jocurile incepute (aici ajuta sa mearga pe jocuri cu turnuri mai putine nu pe jocurile de tip maraton cu 1000 de turnuri ) .

1 Like