Cum crezi ca ar trebui sa arate o firma moderna in domeniul IT ?


(Tony Toth) #1

De curand am fost intrebat cum cred ca ar trebui sa arate o firma moderna in domeniul IT. Sincer, nu prea stiu cum sa raspund la aceasta intrebare. Am cateva idei, insa nu sunt bine definite.
Cum vedeti voi o firma moderna in domeniul IT ?


(Eugen) #2

Conteaza foarte mult obiectivul firmei de IT, sunt diferente semnificative in modul de operare:

  • prestari de servicii vs. dezvoltare de produs.

(István F.) #3

Uită-te puțin la serialul Sillicon Valley :slight_smile:

Eu zic că cel mai important e ca totul să aibe un anumit feel, un stil aparte care să fie menținut în mod consistent. Puține firme din România pun accent pe acest lucru, adică majoritatea fac totul cum apucă, doar să fie făcut.

Dacă vrei să ai clienți din România atunci doar prețul contează, dar dacă vrei să te bați cu rușii, ucrainienii pe piețele din Olanda, Anglia, Franța, Germania, Norvegia, Suedia, chiar SUA îți trebuie o anumită imagine, o nișă.

În rest e necesar un agent de vânzări/un specialist în comunicație/chiar o echipă de 2-3 oameni care să se folosească de AdWords, Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, forumuri, diferite magazine, alte canale pentru a promova firma și produsele/serviciile pe cele mai profitabile piețe. Fără promovare firma ar pluti în derivă, când dai de un proiect bun, când nu. Excepție dacă firma are propriile produse de nișă, atunci trebuie promovate produsele pentru a putea face sellout la vreun produs sau pentru a-l monetiza.

La o firmă modernă care se folosește de toate mecanismele posibile de promovare, training și recrutare e imposibil să nu poți să oferi un salariu de minim 2500-3000 de euro oricărui angajat.

E nevoie de cineva care să știe rezultatul final la fiecare produs/client (dar desigur să fie flexibil în funcție de ideile/cunoștiințele echipei), nu văd cum ar putea lucra o echipă într-un mod eficient fără.


#4

Parerea mea este ca o firma moderna trebuie sa fie sexy, sa te faca sa doresti sa fii acolo. Asta inseamna ca echipa trebuie sa fie foarte buna, cultura organizatiei sa fie atragatoare si sa inspire, iar mediul trebuie sa fie gandit asa incat sa iti faca placere sa te afli acolo 8 - 10 ore / zi, si sa nu iti vina sa pleci.

Cred ca majoritatea firmelor IT din RO nu se califica la aceste criterii.