Cum de își permit cei de la Meteor reclame


(István F.) #1

https://www.meteor.com are reclame peste tot unde e adsense și e mereu pe primul loc. E un proiect open-source, cum au bani de promovare așa agresivă ?

Au servicii de găzduire și suport enterprise, chiar sunt profitabile aceste servicii ?

Dacă da se merită să ne specializăm pe el. Adică o să fie 100% clienți care îl vor cere.


(Eugen) #2

Meteor este un proiect backed by venture capital (losts of money invested). Compania este profitabila de cativa ani, au intrat destul de bine in mediul enterprise.

Unde au prins bine? Ca exemplu:

Sa presupunem ca exista o companie gen Airbnb in Romania, Robrb. Dupa 2 ani de activitate si-au dat seama ca au nevoie de cateva servicii auxiliare platformei. Robrb ca sa nu investeasca ei, se duc catre firme mari pe care sa le ia ca parteneri.

Robrb vrea sa puna la dispozitie serviciu de cleaning pt. proprietarii de apartamente. Pt. firmele partenere de cleaning trebuie sa puna la dispozitie o aplicatie prin care ei sa-si faca management.

Aici intervine Meteor, fiind o platforma cu ready made tools si usor de integrat cu API-uri, in special de cand au dezvoltat Apollo (GraphQL thingy). Meteor nu se bate in piata de custom shit on node.js & react, ei se bat cu frameworks de Java gen Vaadin.

100% sunt firme care il cer, ca acestea. Remote este putin mai dificil sa gasesti job-uri, in mediul enterprise angajeaza mai mult in-house.


(Ex. Dakull) #3

Wow, Vaadin - cred una din primele mele Q. pe stackoverflow era ceva de cum se integreaza cu Spring - nice ca inca mai exista si kinda proves the point - if backed it might/should last a long time.

Meteor este destul de vechi si el daca nu gresesc? stiu ca aveau deja “ads” cu mult timp inainte ca framework-uri precum Angular, Ember etc. sa prinda piata sau chiar sa existe.

Nu stiu daca ar fi ceva in care “merita” sa te specializezi ci mai mult something in the vein of: te angajezi undeva unde este necesar si il inveti, evident cu conditia sa ai experienta in spate. Pe de alta parte nu te opreste nimeni sa te joci cu el si sa-ti adaugi un tag cu el.


(Victor) #4