Cum e sa lucrezi ca programator la firma care face outsourcing?

Cum sunt tranzitiile dintre proiecte? Va mutati mai des pe alte proiecte? Cum au fost programatorii de la client cu care a trebuit sa lucrati?

Puteti spune ca ati invatat mai multe intr-un an de outsourcing decat daca ati fi lucrat la o firma/corporatie pe unul din produsele lor interne (loc la cald)?

  • Tranzitiile intre proiecte sunt dure, alt limbaj, alt framework uneori, ai o gramada de invatat intr-un timp scurt + alt business.
  • Am dat de cativa oameni la clienti care erau BOMBA, nu imi venea sa cred cat de competenti erau si cat de multe am invatat de la ei
  • Lucrul la multe proiecte pe outsourcing te trece rapid prin multe tehnologii si cu o presiune foarte mare sa livrezi la timp, o sa inveti si o sa livrezi sau o sa pleci. Pe de alta parte la produsele interne de obicei sunt standarde mai ridicate de calitate, timp un pic mai mult si iti permiti sa aprofundezi.

Eu am invatat din ambele, am facut bani frumosi in ambele situatii, dar depinde destul de mult si de echipa in care vei lucra, de personalitatea ta, de rezistenta la stres, etc.

4 Likes

Am învățat câte ceva din ambele părți. Și nu e vorba numai de lucruri tehnice, este vorba și de soft skills. Pe un produs intern poți sta mult și bine în aceeași echipă, pe același proces. Dacă nu primești mai multe responsabilități sau avansezi, te poți plafona. Pe un produs externalizat de regulă stai până se livrează produsul. Când schimbi echipa, cumva zici că schimbi compania: se schimbă colegii, tehnologiile, modul de lucru, abordările.