Cum găsiți parteneri?

Eu nu știu cum să găsesc parteneri pentru proiectele mele și nici nu știu unde să caut proiecte românești care ar avea nevoie de parteneri. Nu mă refer la firme, ci la oameni care au un proiect personal pe care vor să-l dezvolte împreună cu unul sau mai mulți parteneri.

2 Likes

beții, meet-up-uri, prieteni IT-iști…

1 Like

Din păcate în rețeaua mea nu am găsit. Am încercat pe indiehackers dar nu am găsit români sau proiecte la care aș colabora.

Ai incercat aici? Ce proiecte ai? Poate găsești pe aici pe careva…

Poate te ajuta

https://devforum.ro/c/marketplace/prezinta-ti-afacerea/88

Sau

@popescumarian

Ce skilluri ai si ce cauti? :slight_smile:

Ar fi interesant de facut o aplicatie de matching gen tinder pe treaba asta.

2 Likes

De ce ai nevoie de parteneri?

Eu unul nu simt nevoia de asa ceva. Daca cineva vine cu o imbunatatire, nu ma supar, dar deocamdata nu abordez ceva ce nu pot face singur.

1 Like

Am mai propus cu ceva timp în urmă înființarea unui hub online, dar reacția a fost “meh”.
Nu mă refer numai la cei din IT, ci și la oamenii din alte profesii.
Era vorba de pornire de proiecte + matching.

Până la urmă e vorba de timpul disponibil al fiecăruia, care nu prea este.

1 Like

Pentru vanzari, promovare ?

Ai idei pe care vrei sa le conturam mai bine intr-un trello board?

Sunt deschis la discutii daca vrei sa colaboram la dezvoltare.

S-au mai întâlnit cazuri de programatori foarte buni care nu și-au putut promova produsul pe piață pentru că avea interfață neprietenoasă. Iar alte companii au pierdut clienți în favoarea unui alt competitor care avea funcții mai puține, dar arăta mai bine. Cele mai bine vândute produse orientate către consumatori neurotipici se construiesc în echipă cu membri ce au abilități variate. Nu poți avea pretenția ca un programator sau dezvoltator full-stack să exceleze și în UI&UX; la fel cum nici designerii care învață ceva cod front-end nu excelează la rezultatul final. E drept că pentru ingineri grafica contează mai puțin, dar în realitate, poate genera vânzări substanțiale în piețe B2C.

4 Likes

Ok, e vorba despre bani.

Cand discuti insa despre ce ati ajuns voi sa discutati, nu mai sunt ‘proiecte personale’.

1 Like

Am renuntat momentan la proiecte, mai mult din lipsa de timp.
Trello e bun pentru proiecte, dar e mai dificil in a gasi colaboratori (parte de matching).
Ideea originala era sa existe o platforma unde specialisti din diverse domenii sa isi aleaga proiectul la care sa colaboreze.

(spoiler)
Ca idei… cel mai tentant pentru mine acum este ceva legat de birocratie. In 2021 se vor introduce cardurile de identitate electronice, care includ si semnatura electronica.
Am o oarecare experienta si m-as adapta usor.
Ar fi timp indeajuns pentru a crea un produs - chiar si pentru uz personal - pentru a evita drumurile si ghiseele.

Ah, nu, ziceam de trello doar pentru a defini niste idei generale pentru un astfel de produs, dar nu pentru a folosi trello ca un tool pentru matching.

Daca e cineva interesat, ping me.

Sau chiar și proiecte cu sursă deschisă, nu neapărat monetizate. Calitatea aspectuală e un motiv bun de investit într-un produs digital. Vezi spre exemplu numeroase produse open-source care nu prind la utilizatorii de rând, chiar dacă sunt mai mult sau mai puțin egale cu concurența lor proprietară ce necesită plata unui abonament, e.g.: Krita vs. Photoshop, InkScape vs. Illustrator, DaVinci Resolve vs. Premiere Pro, Blender vs. Maya, ș.a.

E putin amuzant cand dai exemple care sunt departe de a fi ‘proiecte personale’ :slight_smile:

Sa nu intelegi ca nu sunt de acord, aspectul conteaza mult cand e vorba sa-ti vinzi produsul, dar deja incepe a sunt mai mult decat a ‘proiect personal’.

Că tot veni vorba, e cineva interesat să colaboreze la un proiect Arduino finalizat în proporție de ~75%?

Despre ce e vorba:

  • am făcut un aparat Arduino și o aplicație Android cu care controlez sistemul de irigatie la țară. Asta vara a functionat foarte bine.
  • un român a pus pe un site schema și codul complet pentru o stație meteo care foloseste AI pentru a anticipa șansele de ploaie.

Ce e de făcut:

  • la aparatul meu: un mic bug de reparat + că as vrea sa ii adaug o funcție nouă. Asta pot face eu.
  • de integrat statia meteo în aparatul meu.

Am realizat că se deschid mai multe oportunități ulterior. Deci dacă e cineva interesat, pm pls

2 Likes

Evident că acele programe s-au maturizat în timp și în prezent sunt dezvoltate de echipe largi, dar la un moment dat—în urmă cu aproximativ 20 – 25 de ani—ele au pornit ca proiecte personale, sau mai bine spus „side-projects” (cred că la asta se referea mesajul, nu la proiecte de hobby cu scopul de a învăța o tehnologie anume și urcate în portofoliu pe GitHub), fără investitori de afară. Krita s-a născut dintr-o singură persoană ce a prezentat la o conferință un petic pentru GIMP. Blender e side-project-ul intern al unui fost studio de animație, creat de cofondatorul acestuia. Inkscape a avut inițial patru programatori; nu e strict singular și personal, dar e o echipă restrânsă, totuși. Resolve într-adevăr nu e proiect personal, dar nu e nici open source, am greșit când l-am enumerat.

3 Likes

Despre locuri in care sa gasesti asociati chiar nu am idee… Eu am colaborat cu colegii de la serviciu si am incercat sa ma implic in diverse proiecte open-source… am mai gasit pe acolo oameni dornici sa colaboreze la diverse.

Offtopic:
Sunt interesat sa particip la un side project… insa timpul este destul de limitat si ar trebui sa fie ceva util / interesant ca sa ma implic.

Daca are cineva o idee in care crede si cauta un asociat cu ceva experienta in .net, react, sysadmin / infrastrucura, ceva devop… sa pregateasca un NDA si sa ma caute.

Nu ma limitez la cele de mai sus, imi plac cam toate limbajele de programare (non esoterice) si framework-urile… Cat timp nu e Malbolge exista sanse mari sa investesc. :))

Mai pot sa particip si cu ceva servere / hosting daca imi place ideea.

PS: nu ma implic in proiecte legate de gaming, torrente sau alte balarii ilegale si/sau imorale.

1 Like