Cum pot folosi remote o cartela SIM pentru apeluri si SMS?

Salut,

Am un abonament Digi cu numar de mobil pe persoana fizica pe care il pot folosi doar in Romania si am nevoie sa pot efectua apeluri si trimite SMS si cand sunt plecat din tara. (nu ma intereseaza roaming, pur si simplu il consideram ca fiind blocat in tara).

Cum pot efectua apeluri si trimite sms de pe acest numar atunci cand sunt plecat din tara? (de pe pc sau telefon)

Folosesc Windows, am tot timpul cu mine in afara tarii un Android si un Iphone. Telefonul din Romania poate fi Android sau Iphone.

In momentul de fata m-am gandit ca telefonul din Romania sa-l conectez la un laptop cu Windows 11 prin Phone Link si eu sa ma conectez printr-o solutie de remote.

Aveti experienta cu un astfel de setup? Ceva idei practice si eventual din experienta? As vrea sa evit pbx-uri cu adaptoare pentru SIM si alte nebunii. M-ar interesa ceva solutii care sa includa hardware specializat.

Multam!

Daca ai orice telefon mai modern ai WiFi calling, il activezi si poti sa primesti sau sa faci apeluri ca si cum ai fi in tara. Ar trebui sa functioneze si pentru SMS-uri.

Cred ca trebuie pus telefonul in airplane mode cu wifi activ ca sa functioneze totusi ca vor sa platesti pentru roaming. In cel mai rau caz iti trebuie un VPN de Romania.

Daca ai iphone poti sa il si lasi in tara, are o optiune sa poti sa faci apeluri pe alte dispozitive. Vei configura FaceTime si faci apelurile cu el.

1 Like

VoiceOverWifi presupune sa ai telefonul cu tine.

Sunt curios, insa, de solutia cu Iphone chaining. Adica tu zici ca am Iphone 1 in Romania cu Digi pe care il “imperechez” cu Iphone 2 in Bulgaria cu cellular local si eu pot raspunde pe Iphone 2 la apeluri primite pe Iphone 1? Asta stiu ca parca se poate, dar daca vreau sa sun pe cineva caruia sa-i arate ca-l suna numarul Iphone 1, atunci nu se poate sa initiez apel de pe Iphone 2.

Pe vremuri aveam în Ro un server cu Asterisk cu placi hardware legate la linia de telefonie fixa (cred ca exista și placi gsm). Te conectai cu un sip phone software la Asterisk si puteai primi sau trimite apeluri din calculator sau dintr-un telefon voip hardware.

De trimis SMS-uri e mult mai simplu, iei un router cu SIM (de exemplu Teltonika RUT950) si poti trimite si citi sms-uri prin API REST.

2 Likes

Da, da, exista module gsm multi-sim.

Explorez solutii pana gasesc vreo alternativa la ideea cu remote-ul pe pc-ul unde este conectat telefonul prin Microsoft Phone Link, probabil c-or exista ceva alternative, ma gandesc poate si la o solutie de remote pe Android - daca o exista si ar permite sa folosesti audio si mic pentru apeluri.

Eu folosesc 3CX + un gateway GSM GoIP. Stiu ca ai scris ca nu doresti astfel de solutii, dar dupa parerea mea e cea mai profesionista abordare. Apelurile se fac prin aplicatia 3CX care functioneaza excelent. SMS-urile care vin imi sunt redirectionate catre alt numar, pentru trimis se poate utiliza API-ul de la GoIP.

2 Likes

Iti cumperi un modem 5g, bagi modemul in calculator si il folosesti :sweat_smile:

Daca poti sa te conectezi remote la PC, poti sa scrii si sms-uri si sa faci si apeluri. Windows are deja integrat acest lucru daca si modemul suporta.

1 Like

Asta pare a fi o solutie pentru alta problema, nu a mea. :crazy_face:

1 Like

Multumesc mult pentru solutie, este fix ce trebuie. Multumesc si pentru conversatia privata! :pray:

Eu am rezolvat problema cu un alt gateway tot prin 3CX. Ce chestii misto se pot face, nici nu-ti poti imagina.

Ca si context, 99% dintre companiile care fac outbound se chinuie cu un VOIP cu numere FIXE pentru ca nu stiu de existenta acestor solutii cu sim gateway + centrala. In Romania, din cate stiu eu, toti providerii de GSM ofera VOIP doar prin numere fixe.

Problema majora a acestor companii este ca rata de raspuns la apeluri de pe numere fixe sau IP (031.00551050) este cu aproape 70% mai mica decat la numere mobile. Unde mai pui ca tu faci outbound cu 10 angajati si cand revine cineva pe inbound trebuie sa-l treci prin cozi de asteptare/ ivr ca sa ajunga la angajatul care a initiat outbound-ul.

Cu solutia propusa de @aluputi iti iei un gsm gateway cu 10 porturi, o centrala telefonica si ai rezolvat toate problemele. Important este sa fie cineva bun la implementare.

5 Likes

Cu placere, ma bucur ca te-au ajutat indicatiile mele!

2 Likes

poti da link la software/hardware-ul pe care l-ai cumparat?

gateway + centrala telefonica

Yeastar TG100 si 3CX

Eu am mers cu 3CX doar pentru am mai folosit in trecut clientul lor de Windows cand integrasem un hosted pbx si-mi suna mai familiar.

Pentru call-center/ outbound probabil ca-ti trebuie ceva mai avansat, totul depinzand de ce vrei sa faci.

Alte resurse:

OpenSIPS - a versatile SIP Server · GitHub

1 Like