Cum sa iti faci un magazin online fara sa te intereseze depozitarea si trimiterea pachetelor

Am gasit interesant urmatorul serviciu:

Frisbo

M-am gandit de cateva ori cum ar fii daca mi-as deschide un magazin online, dar marea mea problema era trimiterea pachetelor sau depozitarea lor, lucru care nu mi-ar fii placut sa il fac, acest serviciu preia de la furnizori produsele si le trimite catre clientii tai, se integreaza cu magazinul tau online, setup-ul initial este cam scump 490 euro.

1 Like

ce inteleg ei prin setup initial?
daca se refera la instalarea serviciului in magazinul virtual al clientului, asta o pot face si programatorii firmei care are magazinul, deci nu va mai fi nevoie de costul ala (in general, orice firma cu magazin virtual are cel putin un programator in spate care sa se ocupe de site)

Am vazut acest servicu Frisbo intr-un filmulet de pe Startup Academy, exemplul lor era cu platforma de e-commerce in cloud ShopMania BIZ care se seta fara un programator, acuma nu stiu cat de buna e solutia, dar mi s-a parut interesanta, acuma trebuie vazute costurile, si sa se deschida un magazin online care sa acopere costurile si sa produca profit.

Frisbo mi se par ‘middle man’ între furnizor - magazin - client. Nu știu dacă știi, dar există și varianta mai ieftină de “drop shipping” . Ai să găsești o grămadă de materiale pe tema asta. M-am gândit și eu de mai multe ori la așa ceva însă am ajuns la concluzia că:

  • trebuie să găsești furnizori de încredere (de ei depinde renumele tău)
  • trebuie să investești mult (cel puțin timpul tău) în optimizări
    site și promovare prin adwords
  • dacă nimerești nișa și keyword-urile de adwords, o să te umpli de bani fără eforturi prea mari.

În funcție de cât ești de bun programator poți să automatizezi tot procesul (acela de preluare comenzi și transmiterea lor mai departe către furnizor).

Găsisem la un moment dat furnizori care ofereau deja integrare cu ebay (unde majoritatea vânzătorilor fac asta) și nu mai trebuia decât să adaugi tu descriere și procentul care vrei să-l câștigi.

2 Likes

Da, dar la ambele metode daca stai si sapi vei ajunge la concluzia ca serviciile tale vor depinde de cine stie ce oameni de prin depozite si ca nu ai niciun fel de control. Sa deschizi un magazin online unde ai mai putine informatii decat clientul este riscant. Gandeste-te doar ca in caz de greseala nici nu ai la cine sa tipi . :smiley:

2 Likes

Exact așa mă gândeam și eu: clientul final nu știe aceste detalii. Dacă ceva nu merge bine te va înjura pe tine, vânzătorul.

Eu aș face tot posibiliul să elimin cât mai mulți intermediari.

1 Like

Mi-am adus aminte de http://fulfill.ro/ - probabil ceva mai ieftin :slight_smile:

1 Euro/Comandă pare ok, dar nu au prea multe detalii pe site.

Si stocul ? trebuie sa ti-l asiguri de dinainte sau cum vine comanda ei il iau direct de la furnizor si il livreaza ?