Cum sa rulez programe pe un PC pe care nu pot instala programe aditionale?

Salutare! Pe viitor este posibil sa ma confrunt cu urmatoarea problema. Este posibil sa primesc un PC pe care sa nu pot instala nimc in plus pe el, dar pe care totusi doresc sa fac sa mearga atat un program pentru filtrarea luminii albastre (CareUEyes), cat si un script AutoHotkey care inverseaza culorile pentru anumite sectiuni ale ecranului (pentru a obtine un fel de tema intunecata pentru aplicatii). Aici am explicat cum functioneaza scriptul.

Exista o solutie mai buna decat a folosi iesirea video a acelui PC ca intrare pentru placa de captura, placa care va fi conectata la un alt PC, PC pe care voi putea folosi cele 2 programe?

Va multumesc!

1 Like

Vorbești cu cei care-ți trimit PC-ul să-ți instaleze programele dorite :wink:

2 Likes

I-am intrebat despre asta, iar, din pacate, raspunsul lor a fost ca nu pot instala alte programe.

Vezi dacă nu sunt variante portabile. TeamViewer spre exemplu te lasă să rulezi fără să îl instalezi.

1 Like

Scuze, trebuie sa rectific, nu ma vor lasa sa rulez alte programe decat cele deja prezente. Deci, nu am voie nici cu versiuni portabile.

1 Like

Atunci trimite-le computerul înapoi și folosește unul personal

3 Likes

Nici asta nu pot face, din pacate.

Windows nu are filtre pentru problema pe care o ai tu ? Aplicatiile pe care urmeaza sa le folosesti, nu sunt compatibile cu filtrul de la Windows ?

1 Like

idee idioata
umblii pe la setarile monitorului :stuck_out_tongue:

1 Like

Hmm, asta ar fi o solutie, dar totusi ramane partea cu inversarea culorilor pe anumite sectiuni.

Schimb setarile de cel putin 20 de ori pe zi in program. Nu m-as vedea facand asta si cu monitorul :stuck_out_tongue:

Mai în glumă: nu vă plângeți toți că windows nu este sigur? Vă pune bețe în roate execuția unui program? :troll:

Mai în serios: trebuie să înțelegi motivația din spatele acestor restricții:

  • motive de securitate? (e.g. ești în domeniul bancar, ceva cercetare privată etc) Atunci toate aplicațiile ar trebui să treacă printr-un audit înainte de a fi folosite și aia e, nu ai ce face.
  • motive de stabilitate? Nu știu dacă se mai practică, dar acum niște ani era destul de comună chestia asta la sysadmini: lăsăm doar aplicațiile astea, că știm că nu provoacă probleme. Dacă asta e situația, atunci poate reușești să convingi adminul să te lase să rulezi niște aplicații portabile.

Nu cred că înțeleg situația în care ai această restricție dar poți face treaba asta:

4 Likes

Ce programe vei folosi si au sectiuni albe ?

1 Like

Eu cred ca iti faci probleme existentiale. Nu mi-o luat in nume de rau. :grin:

:smiling_face_with_tear:
Ai intuit bine, sunt motive de securitate, tocmai de aceea am aceste restrictii. Posibil sa fie si de stabilitate, dar cu siguranta securitatea primeaza.

Nu am am mentionat ca am permisiunea pentru treaba cu placa de captura :stuck_out_tongue: Am vrut doar sa vad daca exista o alternativa solutiei cu placa de captura, pentru a-i prezenta angajatorului mai multe optiuni, in speranta ca poate una dintre optiuni imi va fi acceptata.

Nu stiu inca, dar imi doresc sa am aceste optiuni la indemana in caz de.

Era pentru mine? :))

Probabil ca din cauza asta te platesc cat te platesc, ca e un mediu de lucru pe care multi il refuza.

Oricum si eu as interzice AutoHotKey si CareUEyes, in special AutoHotKey e un risc de securitate pe un sistem pe care nu ar trebui sa rulezi nimic altceva.

Daca iti cumperi orice monitor din ultimii 10 ani are deja o functie de blue light filter sau reading mode, pentru inversarea culorilor poate poti sa te folosesti de tema High Contrast din Windows sau de setarile de accesibilitate din Edge.

2 Likes

Prima oara incearca sa rulezi programul sa vezi ce mesaj de eroare primesti. Din ce spui pare a fi AppLocker. In functie de ce gasesti, sigur exista metode de ocolire. Succes!

1 Like

Iti multumesc, insa vreau sa fie lucrurile doar cu aprobarea lor! Nu doresc sa folosesc metode de ocolire.