Cum se poate infiinta un LTD in UK


(George Zac) #1

Salut,

Imi poate explica cineva cum se poate infiinta un LTD in UK, dar fara sa fii in UK sau sa ai rezidenta de UK.
Activitatea sa fie in RO, dar firma sa fie un LTD, infiintat in UK. E posibil? Firma in domeniul IT :slight_smile:


#2

Și eu sunt interesat de subiectul ăsta.

Mă uitam acum ceva timp pe site-urile de profil care se angajează să-ți facă (contra-cost, desigur) și ziceau că rezolvă treaba în 48 de ore (sau cam așa ceva, oricum extrem de rapid) .

Am mers mai departe cu căutările și am ajuns pe gov.uk (parcă, un site de stat oricum), dar aici m-a pierdut repede cu detaliile “tehnice”…


(Malin Cenusa) #3

Cel mai simplu e să folosești https://www.companiesmadesimple.com/. Le furnizezi documentele și informațiile necesare, plătești taxa de înființare și în maxim 3 zile lucrătoare ai firma înființată și idle. În funcție de pachetul ales o să primești pe poștă documentele necesare (nu trebuie să trimiți nimic semnat înapoi).Poți începe activitatea cu ea oricând dorești chiar și înainte să primești documentele originale.
Totuși musai să iei în calcul faptul că o astfel de firmă e utilă și legală doar pentru servicii și doar in limita codurilor CAEN înregistrate. Apoi, ca să încasezi bani poți să folosești Paypal, dar dacă începi să miști sume mari atunci e bine să ai cont pe firma (Revolut avea ceva plan business în variantă beta parcă).
Dincolo de asta, dacă mai mult de 50% din activitate se desfășoară în țara de reședință e posibil ca fiscul local să te întrebe de vorbă. E cam greu să dovedească ei treaba asta, dar nu imposibil.
După primul an de activitate o să ai nevoie de un contabil care să-ți depună declarațiile, iar Companies Made Simple nu prea oferă așa ceva. Dacă ești interesat și-ți faci firma poți să-mi trimiți un mesaj privat și te pun eu in contact cu o firmă de contabilitate care te poate ajuta cu treaba asta.

Sper să-ți fie de folos.