Curs/Certificare pe SRL

Salut,

Sunt la inceput de drum pe SRL si clientul din RO mi-a propus sa urmez un curs de 2k EUR. Fiindca nu sunt angajatul lor trebuie sa plimbam acei bani… adica sa platesc suma de 2k EUR pe SRL si apoi sa emit o factura egala catre clientul din RO. Mi se pare ca sunt prins la mijloc si nu prea stiu daca e o zona gri/ilegala, sau imi fac griji degeaba… Ma bazez ca cineva sigur s-a mai confruntat cu aceasta situatie si ma poate lamuri. Si da, am intrebat si firma de contabilitate intre timp, dar dureaza pana raspund :slight_smile:

salut,

Nu e ilegal dar ai o problema, tu trebuie sa platesti 3% impozit pe micro fara angajat pe banii aia cum ai emis factura. Corect este sa iti dea banii + impozit. Asta daca platesti prin SRL cursul, daca il platesti din banii personali mai vin dividendele si impozitele.

1 Like

Hmm, pare ca ma complic mai mult. Exclus sa platesc din banii personali, nu cred ca sunt ei deschisi la asta. De asemenea, daca tot ai mentionat, cum pot sa justific cursul daca nu am angajati?

Mereu ai o persoana daca asta vrei sa zici, administratorul/administratorii. Doar ca nu esti obligat sa iti faci contract de munca. Exceptie daca SRL-ul e administrat de o persoana juridica.

Nu specifici niciunde special ceva, facturezi la fel 2000 si ceva euro pe luna X Dezvoltare de software la comanda sau consultanta.

Mersi de info. Cand zici ca nu sunt obligat sa fac contract de munca te referi la acel mandat ca alternativa la CIM pentru 2023?

Nu esti obligat să îți faci nimic, dacă angajezi/faci contract de mandat în decembrie poți rămâne la microintreprindere, atât.