Cursuri/carti de programare pentru copii

Daca ar fi sa predati/invatati un copil sau niste copii (indeferent ca sunt fete sau baieti) incepand de la 10 ani pana la 15 ani programare, matematica, electronica, automatizare, proiectare 2D/3D sau chiar robotica ce materiale ati folosi ?

Aici ma refer incepand de la kit de dezvoltare (e.g lego/microbit/arduino), jocuri (Minecraft, GTAV, Unity, Blender), limbaje (Python/C/JavaScript…) pana la articole/carti/video-uri. Cred ca chiar si telefonul/tableta/laptop-ul conteaza, e.g. iPhone vs Android. Foarte putini copii au un laptop dedicat din cate am observat.

Am vazut ca sunt oameni pe tiktok care arata mici trucuri si au cateva mii de like-uri pe tiktok, deci interes exista.

Tot ce as putea folosi eu este in engleza, iar asta te limiteaza din start fiindca abia de la 11-12 ani stiu copiii destula engleza incat sa inteleaga cat de cat. (exceptie Scratch) Kit-urile cu adevarat elegante sunt disponibile doar in SUA si iarasi in engleza.

Eu am folosit kitul Plusivo.
Este in engleza, insa nu este mult de tradus in limba romana.

Fetita mea nu a facut 9 ani de mult. O parte de programare a inteles, dar mai mult a inteles ca exista componente care fac sa functioneze un aparat.
A inteles cum se fac conexiunile, ce rol au, cum functioneaza diversi senzori, etc.

3 Likes

Eu am vazut

Un Pi4 mi se pare overkill pentru 99% din utilizari.

N-am stiut ca are si kit pentru Arduino. Pare sa faca acelasi lucru.
Eu am preferat RPI pentru ca voiam sa pun camera + diverse utilitati care cer resurse mai multe decat poate duce Arduino.