De ce ai folosi un Mac Book pentru a rula Windows?

Why w10 pe un Mac? virtually any other non-Apple laptop works better with W10 than a Mac.

Cred că pot răspunde eu în locul lui: are un raport preț/calitate ce depășește virtually any other non-Apple laptop. :slight_smile:

Începând de la trackpad, terminând cu magsafe.

În plus, faptul că are opțiuni limitate de configurare, ar trebui să însemne zero probleme cu drivere (cel puțin teoretic…)

5 Likes

ma ref. la software, de exemplu:

Buying a MacBook primarily to run Windows isn’t the worst idea you could possibly have—most of the hardware’s virtues and shortcomings remain the same regardless of the operating system you’re running. There are specific problems—non-functional Bluetooth, barebones trackpad controls—that we’d like to see fixed in subsequent driver releases, but it’s mostly fine as-is.

via http://arstechnica.com/apple/2015/04/using-the-retina-macbook-as-a-windows-pc/

De atlfel ceea ce nu este mentionat in articol sunt si temp management - thankfully http://www.crystalidea.com/macs-fan-control this also works on BootCamp.

Ce-i drept, lucrurile par mult mai ok acum - insa tot nu este on-par cu macOS.

Iar la capitolul [quote=“iamntz, post:17, topic:3857”]
preț/calitate
[/quote]

Vine cu un GTX 1060 si hardware adus la zi also it is actually built with Windows in mind.

Nu mă refer (doar) la calitatea componentelor ci a întregului ansamblu: tastatură, ecran, trackpad (din câte laptopuri am încercat de-a lungul timpului, nici măcar unul nu avea un trackpad câtuși de puțin comparabil cu cel de la Apple; pe de altă parte, nu am încercat nici un Mac cu Windows pe el), finisaje etc.

Nu știu cum are Razer, dar incredibil de multe laptopuri vin cu încărcătoare uriașe.

Cred că am mai spus pe undeva: am un MBP din 2008 iar balamalele funcționează impecabil. Știi vreun laptop cu balamale de opt ani care nu scârțâie (sau, mai grav, nu mai țin ecranul)? Eu nu.

3 Likes

Cred ca ai ramas un pic in urma cu latest notebook updates :slight_smile:

Deja avem alternative serioase la Mac-uri sau chiar peste de unde si my quarrel.

Încărcătorul e micuț, fie.

Dar cred că am văzut aparate de sudură cu cabluri mai subțiri… :slight_smile:

1 Like
 • Win10 este sistemul de operare ales de mine.
 • Pot face switch la OS cand vreau daca linia de comanda se misca prea greu. Nu a fost cazul.
 • Bootcamp.
 • Ecran bun al Mac-ului.
 • Ultra portabil.
 • Trackpad bun la ce imi trebuie mie daca nu am maus.
 • Faptul ca se incarca totul instant.
 • Faptul ca porneste din standby instant.
 • Incarcator minimalist.
 • Ma saturasem de experimente cu laptop-uri home si pro de la restul vendorilor. Prea multe pacanele, ba se incing, ba nu mai sunt responsive, ba probleme de drivere foarte specifice, ba probleme fizice. No more!

Nu sunt fan Apple dar laptopul are un feeling aparte. Take and go, open and code!

1 Like

La capitolul temperaturi cum sta?

Ecran bun al Mac-ului.

Razer are unul mai bun

Ultra portabil.

la fel sau even more (14")

Trackpad bun la ce imi trebuie mie daca nu am maus.

dap - e inca king

Faptul ca se incarca totul instant.

Irelevant - Razor-ul poate fi even faster

Faptul ca porneste din standby instant.

W10 fara bootcamp va fi mai rapid aici fata de MBP

Incarcator minimalist.

In afara de cablu este mult mai mic

Ma saturasem de experimente cu laptop-uri home si pro de la restul vendorilor. Prea multe pacanele, ba se incing, ba nu mai sunt responsive, ba probleme de drivere foarte specifice, ba probleme fizice. No more!

Agree here :slight_smile:

EDIT:

@iamntz cablul cu impamantare de la Mac este la fel de gros ca cel din poza :slight_smile: deci per total win pt. Razor here (daca nu folosesti cablul cu impamantare pt. Mac, you gonna have a bad time, m’kay?)

Si o alta perspectiva a de ce Windows pe Mac.

Preferinta personala pentru Mac, dar trebuie legat la infrastructura Microsoft. (AD, Exchange, etc.)

Ai un Razer? Dacă nu, uite încă un motiv: Razer[1] are un ecran mai bun în reviews. La fel și că se încarcă even faster. Sau că X. Sau că Y. Problema e că ai de ales între „un laptop ce îl cunoști și știi sigur că e bun” sau „un laptop ce ar putea fi mai bun, dar nu ești foarte sigur”.

Cât despre cablu: bucata priză-cărămidă să zicem că nu e foarte deranjantă. Bucata cărămidă laptop este, iar cablul Razer (sau Dell. Sau HP. Sau Acer. Sau Asus. Sau orice vrei tu) dintre cărămidă și laptop este ori foarte scurt, ori foarte gros, ori foarte scurt și foarte gros.


Despre împământare e o discuție separată: dacă nu ai o priză dedicată, sunt șanse destul de mari să nu ai împământare (nu știu în blocurile mai noi, dar în blocurile comuniste sunt fix două trasee de prize cu împământare: unul la baie - mașina de spălat - celălalt la bucătărie - frigider). Dacă nu mă crezi, ia un ohmetru și măsoară rezistența nul-împământare. Ai mai mult sau mai puțin de 4 ohmi?


[1] Zic Razer că pe ăsta l-ai dat exemplu, dar ar putea fi orice alt laptop.

1 Like

De asta am intrebat de temperaturi :slight_smile: Pentru ca MBP-urile sunt f. cunoscute pt. thermal issues (eu unul i-am facut un mod pe al meu si asta in macOS pe un MBPr late 2013)

Razor - macar nu se sfiesc in a da la maxim ventilatoarele pentru a nu tine CPU si VRM-urile din jur la 90C (ah si btw. VRM-urile au specs in functie de temperatura - daca le tii la 90C pt. ca Apple vrea sa fie tot timpul silent automat ele functioneaza la lowest specs i.e. se cam injumatatesc deci sansele sa-ti arzi PCB-ul cresc. Evident asta daca iti folosesti Mac-ul in afara de browsing the web using Safari).

Continuand pe logica asta - Windows este worse at managing temperatures fata de macOS pt. Apple hardware.

EDIT:

Exemplu concret: fara modding si manual tweaking - daca compilez Servo - CPU-ul si ce este in jurul sau stau constant la > 90C (compilarea lui Servo dureaza cam 20-30min sau chiar 1h - in timpul acela practic prajesti placa de baza si CPU-ul pt. ca Apple doreste silence.

Aici argumentul este trivial: daca esti mobile user (@home sa zicem ca ai un UPS) i.e. te duci des prin hoteluri si nu folosesti cablul cu impamantare, pregateste-te sa-ti schimbi incarcatorul sau chiar Mac-ul (daca mai e in garantie).

Hardware flamewar, this is the topic for me. :slight_smile:

Așa, deci, Macbook Pro late 2013 si aici.

 1. Am avut Windows 10 Pro instalat pentru gaming, cu Bootcamp. După o vreme Bootcamp a crăpat (cand îl porneam din OS X era ca și cum nu aș fi avut Windows instalat). În scurta mea experiență cu Windows pe Mac pot să confirm ca power & thermal management e mult mai prost decat pe OS X. Dar pe de altă parte e good enough (mai ales cu ceva 3rd party software pt tweaks).
 2. Macbook-ul (cu OS X) se încinge când compilez ceva (sau uit Creative Cloud deschis) dar ventilzatorul pornește destul de repede și ajunge la turație destul de mare (sunt fericitul posesor al unui mic avion).

Sincer să fiu chiar sunt curios ce poate face un portabil de la Razer, că specs-urile m-au impresioant de la prima generație (cred ca au avut primul laptop-ul de gaming care nu avea nevoie de troller pt transport). Problema cu Razer ca nu le găsești în Romania. Nu știu pe nimeni care să dețină unul ca să îmi poată da o părere directă după ceva timp de utlizare.

1 Like

Este cumva de 15" cu discrete GPU?

The one and only. :slight_smile: Cum nu mai sunt upgradeable, am luat cea mai puternică variantă pre-built.

Vad ca n-a mentionat nimeni despre Parallels. Ruleaza o masina virtuala cu Windows, asa ca poate nu e ideea cea mai buna pentru jocuri etc, dar in rest aplicatiile sunt ca si integratae in MacOS, si arata ca orice alte programe (99% din timp). Folosesc VisualStudio & friends de pe windows, dar nu trebuie sa renunt la "unix-y goodness"™ din MacOS, sau la intreaga parte de interfata, care mi se pare mai faina decat Windows sau Ubuntu.

@redecs dap, cele de 15" au alta problema - discrete GPU si CPU sunt legate printr-un singur “heatpipe” (bc. fuck logic) ceea ce duce la supraincalzirea la ambele iar cum numarul de senzori pt. max threshold sunt double fata de ai mei (13", iGPU) iti sar ventilatoarele la high speeds quicker. The irony :slight_smile:

1 Like

Se incinge cand porneste antivirusul la ora fixa in Windows. Are un management mai prost al caldurii. Ii trece repede :slight_smile:
Cred ca un avantaj al Mac Book-ului este ca are evacuarea pe la baza display-ului. Cam ca la unele laptopuri de gaming, dar mai discret.

NU stiu cum e cu Razer. As fi curios sa vad un review in Romania …

Asta pana il desfaci si vezi cat de under-engineered este sistemul de racire si te intrebi cum naiba o sa ma tina X ani la temperaturile astea? (motiv pt. care mi-am luat si garantie in plus pt. extra 3 ani)

Iar daca ti se incinge cand iti porneste AV pe un quad-core cu 8 HT threads -> that stuff is bad, really bad. (spreading FUD :sunny:)

MBP din 2008. Perioada 2010-2012 a fost folosit destul de mult la chestii ce-l duceau la 90-95°C (InDesign & co). Încă merge fără probleme. :slight_smile:

N-aș zice că temperaturile sunt o problemă atât de mare (mă rog, cel puțin până la un punct).