DefCamp 2014 - conferinta pe teme de securitate

În perioada 25 - 29 noiembrie la Crystal Palace Ballroom, București, Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România - CCSIR organizează unul dintre cele mai hipnotizante evenimente de hacking & securitate informatică din Europa Centrală și de Est, DefCamp.

Ajuns la a cincea ediție, evenimentul continuă să se evidențieze prin dezbateri efervescente despre subiecte delicate din domeniul securității cibernetice dar și prin competiția internațională - D-CTF. Vor fi speakeri români și străini ce vor prezenta ultimele noutăți despre securitate cibernetică, razboi cibernetic, mecanisme de identificare și prevenire a atacurilor informatice dar și noi vulnerabilități și probleme descoperite, dublate de sesiunile de seară unde se vor prezenta studii de caz specifice.

DefCamp 2014 este de departe cel mai mare eveniment din domeniul securitate informatică & hacking din Romania, dar și unul din cele mai mari din Europa Centrala și de Est, fiind așteptați în capitală peste 600 de participanți din România și din țările vecine, participanți cu nivele de experiență variate - de la studenți și elevi până la lideri în industrie, formatori de opinie și experți în securitate cibernetică și research.

Printre speakerii confirmați se numără Mika Lauhde Vice President, Government Relations and Business Development – SSH Communication Security și Paul de Souza, Director of Cyber Security Forum Initiative (CSFI) cei doi keynotes, susținuți de Selene Giupponi, Head of Digital Forensics Unit @the Security Brokers, Paolo “Aspy” Giardini, Director OPSI, Roger W. Kuhhn JR. - CSFI Advisory Board Director, Raoul “Nobody” Chiesa, President of The Security Brokers.

“Evenimentul din această toamnă este cu siguranță așteptat de mulți români și nu numai; cercetările din cursul anului și problemele identificate ce țin de mediul virtual vor fi discutate de lideri din domeniu atât din Europa cât și din USA. Estimăm că anul acesta vom avea cea mai mare densitate de specialiști în securitate informatică pe metrul pătrat din ultimii 5 ani. Activitățile, experiența și comunitatea DefCamp reușind să dezvolte în fiecare an evenimentul.”, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul și coordonatorul conferinței DefCamp.

Printre noutățile acestui an se numără trainingurile premergătoare conferinței. Impreună cu Cyber Security Forum Initiative, cea mai mare organizație de experți în domeniul securitate IT din USA cu peste 50,000 membri, aducem pentru prima dată în Europa Centrală și de Est un training care îți întareste principiile fundamentale de a planui și executa operațiuni în spațiul cibernetic - Cyber Warfare Operations & Design. Acesta este întărit de alte două workshop-uri organizate în parteneriat cu Security Brokers Academy: Digital Forensics - îți oferă o imagine de ansamblu asupra tehnicilor folosite atunci când extragi informații sau analizezi date din medii de stocare digitale și Open Source Intelligence (OSINT) - scopul cursului este de a furniza informații despre ce înseamnă intelligence cu focus pe analiza de tip open source dublată de utilitatea practică.

Mai mult, am deschis și Call for Papers, așa că invităm toți specialiștii în securitate să aplice pentru a deveni speaker la eveniment . Printre activitățile importante din acest an se numără:

  • DefCamp Capture The Flag (D-CTF), una dintre cele mai mari competiții de tip CTF din CEE
  • Free Pentest on Demand, teste de securitate gratuite pentru participanții la conferință
  • Target John, Hack The Machine, App2Own - competiții pentru pasionații de tainele și secretele securității cibernetice

DefCamp a incurajat mereu studenții și liceeni să participe, să cunoască și partea internațională a securității IT și să descopere noi modalități de a pune in practică toate cunoștiințele dobândite până în prezent. Si în acest an, studenții beneficiază de 50% reducere din prețul biletului.

E momentul perfect să intri și tu în vibrație! Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul evenimentului - http://dc2014.eventbrite.com/

Care mai veniti acolo si sunteti din zona Clujului?

Eu am fost anul trecut si am fost profund dezamagit de calitatea speakerilor. Nu mai merg anul acesta.