Desfacerea contractului de muncă în preaviz

O prietena de-a mea a lucrat ca asistent medical la un cabinet medical de familie si luna trecuta a aparut o oportunitate sa lucreze in strainatate ca si asistent medical in spital si a anuntat pe doctorita ei cu o saptamana inainte sa plece ca nu poate refuza o asemenea oferta. In ultima zi de lucru prietena mea a facut o foaie cu lichidarea la zi si ea nu a fost deacord sa o semneze, dar i-a oferit tot concediul legal care il avea de 3 saptamani daca cumva nu ii place acolo si se razgandeste sa se intoarca inapoi in tara. Saptamana asta doctorita i-a lasat un mesaj pe telefon ca ii desface contractul de munca si ca nu isi doreste sa fie de comun de acord.
As vrea sa stiu daca poate pati ceva grav prietena mea si poate sa ii faca ceva legal . As vrea sa stiu daca sunt ceva consecinte daca ea nu se intoarce inapoi la acest servici. Mesajul doctoritei a sunat ca si o amenintare ca si cum ar vrea sa o dea in judecata sau sa ii faca rau sa nu mai poata lucra in domeniul medical din Romania cand ar vrea sa se intoarca acasa.

Nu cred că are legătură cu programarea în vreun fel :slight_smile:

Codul muncii este destul de clar în cazul demisiilor:

  • este un act unilateral (i.e. angajatorul nu este musai să fie de acord cu demisia)
  • există o perioadă de preaviz de X zile (menționat în contractul individual de muncă și în codul muncii, dar maximum 20-25 zile pentru pălmași, 40-50 zile pentru management), dar acea perioadă poate fi mai mică dacă ambele părți cad de acord.
    • preavizul se poate sări complet dacă angajatorul nu-și îndeplinește partea de contract.
  • concediul de odhină nu se poate suprapune cu perioada de preaviz (decât dacă ambele părți sunt de acord)
  • (parcă?) concediul de odihnă se „rostogolește” la următorul loc de muncă.

Asta-i ca în filme „nu demisionezi tu, te dau afară eu!” :smiley:

Una peste alta, la o problemă atât de vagă nu poți primi un răspuns foarte bine detaliat pe cazul tău.

Îți recomand totuși să vorbești cu un avocat specializat pe dreptul muncii sau, dacă vrei varianta mai publică, pune pe un forum mai nișat pe treaba asta (e.g. avocatnet), nu pe un forum de programatori :wink:

Îți mulțumesc de ajutor, dar ea mai are concediu de odihna și săptămână viitoare după aceea ar trebui sa se intoarca la servici in tara. Ea lucreaza deja în străinătate și ar vrea să știe dacă îsi scrie demisia pe foaie ar putea să ii trimita pe email sau pe WhatsApp la doctorița daca ii face poză la acea foaie si este valabilă asa că și demisie. Ea nu își poate face lichidarea la zi decât după ce se termina acel concediu și daca doctorița a trimis în Revisal acest lucru.

1 Like

In US e o realitate pt fiecare angajat.Cand anunti angajatorul ca pleci si vrei sa respecti preavizul legal esti in pericol sa fii dat afara on the spot. In US angajatorul poate face asta, nu are nevoie de un motiv. Acel “you’re fired” din filme e cat se poate de real.

Asa arata un comportament incorect al unui angajat. Cum adica lucreaza deja pt alt angajator fara sa isi fi incheiat corect ai legal socotelile cu cel pe care il avea deja? Cum zicea si @iamntz mai sus, codul muncii e cat se poate de clar “concediul de odhină nu se poate suprapune cu perioada de preaviz (decât dacă ambele părți sunt de acord)” si uite ca actualul angajator isi cunoaste drepturile si le exercita. Ba mai mult, are motiv sa ii desfaca (,) contractul de munca pt neprezentare la job fara motive intemeiate.

Demisia se depune si se primeste ordin de inregistrare. Nu prin Whatsup sau email, ci pesonal sau eventual prin reprezentantul legal. Prietena ta nu este in preaviz in acest moment.

Contactarea de urgenta a unui avocat este evident calea corecta de urmat.

2 Likes
2 Likes