Dacă o iei așa, generic, (mai) nimic nu ar fi common-sense, pentru că într-un fel sau altul toți suntem ignoranți când ne comparăm random cu alți oameni.
Dar aici e o “bulă”, doi linuxiști bătrâni conversând despre finețurile linkeditării statice, când la un moment dat unul dintre ei dă în demență și uită că lumea Linux se împarte în două chestii mari și late: este lumea rpm-based și lumea deb-based. O chestie pe care o simți din rărunchi și te zgârie instant pe ochi când citești că CentOS și Ubuntu își au originea ambele în Debian.
În opinia mea, “common-sense” este acel feeling de wrong sau right pe care îl simți organic înainte să raționalizezi de ce este greșit sau corect.
Sunt curios când, dacă și cum se va reuși să se simuleze în IA acest tip de “simț” greu de cuantificat.
Toate distributiile pe care le-am folosit erau bazate pe Debian(Knoppix, Ubuntu, Kubuntu elementaryOS, ceea ce e fain pachetele sunt aceleas, si managerul de pachete), inclusiv ChromeOS care era bazat pe Ubuntu, de care am citit ca s-a mutat pe Gentoo, ca fapt divers Debian si RedHat sunt de o seama, ambele au fost infiintate in 1993, deci au 30 de ani, singura diferenta e ca Red Hat a devenit comercial, in timp ce Debian a fost intretinuta de comunitate.
Bard evolueaza, desi mi se pare mai slabut decat ChatGPT, din ce am testat, Google este o companie mare ma astept sa recupereze.
Today we’re launching Bard Extensions in English, a completely new way to interact and collaborate with Bard. With Extensions, Bard can find and show you relevant information from the Google tools you use every day — like Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube, and Google Flights and hotels — even when the information you need is across multiple apps and services.
Mie mi se pare ca ChatGPT si Bard sta mai bine pe logica si argumentare decat majoritatea oamenilor, mai are halucinatii CharGPT care se vor rezolva in timp, deocamdata nu am sesizat halucinatii in Bard, o avea si el dar sunt working in progress.
Bard nu are halucinatii ca ChatGPT, insa cateodata se incapataneaza sa nu raspunda si nu spune de ce.
Dar am dedus eu ca unele subiecte sensibile nu vrea sa le discute.
Cat despre ChatGPT , e posibil ca la un moment dat sa devina o noua forma de entertainment.
Ceva ce inca nu putem sa definim. Inca ii lipseste partea de socializare, dar e timp si pentru asta.