Despre responsive si proportii

Exact :slight_smile:

Totul se face la nivel de OS, tu nu ai control asupra acestor aspecte (nu din browser, cel puțin).

Este ilogic să ai un monitor de 24" cu 3840x2400; nu ai vedea nimic (sau ar fi extrem de obositor). Pe telefon ți-o zice ție Apple că ai 1920x1080, dar… dacă o să forțezi rezoluția asta în browser (cu meta viewport), vei vedea că nu poți face nimic, iar rezoluția efectivă (window.innerWidth) va fi ~900x400 (sau cât naiba o fi pe iPhone).

Prin urmare, dacă dublăm ppi, înjumătățim rezoluția: vom avea tot 1920x1200, dar, având mai multe puncte pe cm², vom avea o imagine mai sharp.

Sigur, există diferențe, că nu vei avea niciodată ecrane cu fix dublul de PPI. Dar cu o mică marjă de eroare, rezultatul este cam același. (acum văd cât de mult au scăzut prețurile: cel mai ieftin e 1300 lei la PCG și 1400 lei la Evo; bine, pe de altă parte, parcă n-aș cumpăra cel mai ieftin monitor :smiley: )

Gândește-te doar ce s-ar întâmpla dacă conversia px->mm ar varia mult în funcție de ppi: ar exista (cel puțin!) două variante de web: una pentru ecrane normale, alta pentru ecrane retina și niciuna dintre versiuni nu ar fi vizibilă pe celălalt tip de ecrane… :slight_smile:


related:

1 Like