Primiti de la contabil copii la toate documentele (declaratii, bilant, etc.) depuse pentru SRL-ul vostru?
E o practica sa fie trimise de catre contabil? Sau a trebuit sa le cereti in mod special contabilului? E vreun pret special pentru asta?
Sau nu va intereseaza, “e treaba lor”? In fata legii, tu (admnistrator) esti raspunzator mai intai.
Colaborarea mea cu contabila se face intr-un Google Drive (acolo incarc facturi, decizii si alte documente pe care eu le generez). Tot acolo lasa si ea copii a tuturor documentelor generate de ea si depuse in diverse locuri.
nu reusesc sa imi dau seama acum rapid, dar ce documente NU semnezi?
ontopic: eu primesc si dosarul complet in format fizic pe care trebuie sa il pastrez niste ani.
daca am nelamuriri… intreb si mi se raspunde (inclus in abonament daca sunt despre activitatea curenta sau intrebari scurte, separat daca am nevoie de consultanta mai mare pentru o idee noua).
primesc si informari in mail cand sunt modificari legislative care ma afecteaza.
Din cate stiu, sunt unele declaratii care trebuiesc depuse la ANAF de catre contabil. Stiu ca o data am citit in ceva ziar ca s-a schimbat ceva si am intrebat pe contabil si mi-a zis ca “don’t worry, am rezolvat deja”.
Contabilul meu pastreaza el dosarul in format fizic.
sigur semnez macar pe unele dintre ele.
nu sunt 100% sigur daca pe toate.
acum daca ma gandesc mai bine… e posibil ca unele sa se depuna in baza imputernicirii pe care am dat-o, dar inainte de a le depune primesc un rezumat ca sa verific daca e ceva in neregula.
dar ideea e tot ce face contabilul… o face conform cu decizia mea.
nu ii spun eu in ce conturi contabile sa repartizeze sumele din facturi, dar ii spun sensul lor si ideea de lucru si el traduce in contabilitate.