Despre tastatura aproape mecanică a lui @Sapioit

Eu am curatat-o pe a mea acum vre-o jumatate de an, dupa cam 8 ani (sau mai mult) de cand o am. Iar asta fiindca tastele au devenit lipicioase, fiindca mi-a curs suc pe maini si a trebuit sa introduc un shutdown -a, in CMD, sa nu imi dea un software instalat restart la PC (incepuse sa inchida chestii).

Chestia cu intorsul o fac si eu, uneori. Doar ca nu spal capacelele.

Personal, prefer sa murdaresc tastatura aceasta, decat cea de la laptop.

SlimStar 250 (pe USB). Cand se va strica, planuiesc sa iau o A4Tech G800V


Edit: In caz ca nu este mecanica, se simte ca si cum ar fi. Sau asa mi-se pare mie.

@Sapioit nop, nu este mecanica i.e. este foarte simplu de curatat - desfaci toate suruburile si scoti membrana de plastic flexibil pe care o cureti cu o solutie de sapun, similar pentru taste. Daca faci asta odata pe an practic o vei avea ca noua pentru mult timp (bine asta daca nu versi suc de fructe pe ea care mi-a mancat liniile de printed circuits) :smiley:

Eu încă nu știu dacă tu trollezi la fiecare subiect pe forum sau chiar crezi ce spui.

Fizic vorbind, o tastatură cu rubber domes nu poate avea același feeling ca o tastatură mecanică. Cursa tastei este altfel, cum se simte atunci când tasta este ținută apăsată, sunetul tastelor, greutatea tastaturii etc. TOTUL este diferit față de o tastatură mecanică…

Iar comparația am făcut-o inclusiv între o tastatură mecanică ieftină (un zalmax… ceva, la vreo 200 lei) și o tastatură „normală” scumpă (ceva de la ms, ceva de la logitech; tastaturi peste 5-6-700 lei).

Comparația ta își are rostul doar dacă ai experiență cu tastaturi mecanice doar de pe youtube…

5 Likes

Din pacate, chiar cred ce spun. Sigur, nu este lafel ca o tastatura mecanica, insa este close enough. Nu se simte lafel, insa similar. Nu are zgomotul acela scos de masinile de scris de acum 10+ ani, dar se aude destul de tare de fiecare data cand tastez ceva. Acel clicky feel and sound. E ca si cum as manca mandarine in loc de piersici. Nu sunt fix acelasi lucru, dar seamana suficient de mult incat sa pot spune ca se simt (paartial) similar.

Eu doar o intorc si repet o miscare sus-jos pe un spatiu de 5cm (maxim 10cm). Provoaca mai putine daune…
(Eu mananc aproape in fiecare zi de facultate, in fata tastaturii, mai mult de o masa pe zi. Un motiv in plus pentru care sa folosesc tastatura externa, in loc de cea a laptop-ului.)

Scuzati calitatea, asa are camera telefonul meu (vechi de parca mai mult de 5 ani).

Edit: Imediat revin cu o inregistrare audio a tastaturii.

3 Likes

Scuze, deja am uploadat inregistrarea…

Inregistrare sunet tastatura (cu mirrors):

Nu suna ca o tastatura mecanica?
Apropo, am scris la masina de scris cand eram mai mic, deci este foarte probabil sa nu-mi amintesc fix cum se simte, dar sunetul stiu ca era diferit, ca atunci cand tineam tasta apasata impingea (spre pozitia originala) mai mult decat tastatura mea, dar, cumva, imi aduce aminte de masina de scris (este a treia oara cand era sa scriu masina de cusut, in loc de masina de scirs… ar cam fi cazul sa ma bag la somn).

1 Like

Da’ ce, cutitul sau surubelnita (flat-head / cap-drept) nu mai merg?

Ok, daca tii la tastatura sau esti de parere ca ai dat prea mult pe ea ca o strici asa usor, merge si un key puller. Daca il ai. Iarasi, depinde si de tastatura, daca poti scoate tastele cu risc scazut de daune, folosind o surubelnita…

Nu e atât vorba de daune, cât de confort.
Scoţi mult mai uşor cu un key-puller, iar la ~4€, nu văd niciun argument pentru metode alternative cu tentă barbară. :slight_smile:

Știi că nu te obligă nimeni să răspunzi la fiecare topic pe forum, da?

Uite o chestie care nu prea se spune pe youtube: switch-urile cherry au nevoie de acel key puller, altfel riscul de a strica butonul este destul de mare:

Sau chiar

1 Like

Poate ai varsat ceva cu aciditate mare si vrei sa cureti cat mai repede tastele, nu ai key-pullers la indemana si nici nu vrei sa astepti minim 10 minute, cat ti-ar lua sa mergi pana la cel mai apropiat magazin. Zic si eu.

Multumesc! Nu stiam. Apropo, in prima poza nu se repara doar punand tasta la loc? Sau trebuie demontata toata tastatura, apoi scos cherry-ul si bagat la loc cu grija? Ma gandesc ca este posibil sa mearga “apasata de unde a iesit” tasta… eventual cupa ce se pileste o mica parte din plastic, sa intre mai usor. Vreau sa spun ca doar in poza 2 cred ca este dauna permanenta.

@Sapioit: toate postările tale din topicul despre tastaturi vor fi mutate aici, pentru că e clar că vorbești de plictiseală.

In lipsa de altceva, merge folosit si alcool sanitar. Stiti voi, sticlele alea de spirt la 2-3 lei, juma’ de litru. Nu curata lafel de bine precum alcoolul izopropilic, dar functioneaza ca alternativa mai ieftina.

@iamntz Nu zic la misto. Am folosit si inca mai folosesc. Doar fiindca nu este modalitatea recomandata in mod principal, nu inseamna ca nu isi are rostul. Iar daca nu vrei sa investesti 10 lei intr-o sticla de alcool izopropilic (for whatever reason) pe care nu stii daca il vei mai folosi vre-o data, ori nu vrei sa stai sa cauti de unde sa cumperi, poti folosi alcool sanitar. Este mult mai probabil sa fie gasit intr-o locuinta, decat alcoolul izopropilic.

De ce crezi asta? :neutral_face: