Development pe Windows

@iamntz, cum rezolvi problema webdev local / offline cu windows?

1 Like

xampp a mers întotdeauna fără probleme :slight_smile:

2 Likes

Pe windows ai linux subsystem pe care poti sa iti rulezi orice aplicatie/server de linux pe windows.

Cum vad eu lucrurile: Poti rula orice aplicatie de linux pe windows, dar nu poti rula orice aplicatie de windows pe linux fara VM si instalare de windows si licenta.

Daca stack-ul tau e JS si golang de exemplu, nu prea are sens linux-ul.

1 Like

nu ai avut nevoie de tooluri gen cli care sa iti automatizeze sau macar ajute fluxul de lucru?
sau exista / functioneaza si pt windows?

ps. intreb de curiozitate.
ps2. eu am ajuns sa am 99% din localdev in vps desi lucrez cu linux (de fapt nu prea sunt offline cand lucrez, deci nu se justifica configurarea locala).
maxim mai rulez local cate un script python rapid pentru o procesare de continut

pai si de ce e mai bine asta decat sa rulezi nativ linux daca ai nevoie de el?

Am scris mai sus ca font rendering-ul si interfetele sunt mult superioare pe Windows/Mac fata de orice distributie de linux. (exceptie daca nu rulezi ceva aplicatie de java gen intellij, ca atunci e la fel)

wp-cli merge, composer merge, phpunit merge, npm merge. Mi-am acoperit 99.99% din nevoi :slight_smile:

Ce nu merge (sau cel puțin nu într-un mod pe care m-aș putea baza): vagrant/docker. Chiar dacă vbox și Hyper-v merg fără probleme, conexiunile între ele virtualizare și vagrant/docker sunt bușite rău de tot (dar, din ce am citit, sunt unul dintre puținele cazuri care au probleme).

1 Like

Ce nu merge (sau cel puțin nu într-un mod pe care m-aș putea baza): vagrant/docker. Chiar dacă vbox și Hyper-v merg fără probleme, conexiunile între ele virtualizare și vagrant/docker sunt bușite rău de tot (dar, din ce am citit, sunt unul dintre puținele cazuri care au probleme).

la ce te referi aici? eu folosesc vagrant de 2 ani atat la job cat si pentru proiectele personale si nu am avut probleme asa nasoale (defapt singurele probleme pe care le-am avut au fost cu share-ul de fisiere in cazul proiectelor cu magento 2)

Pot sa dezvolt in orice limbaj de programare doresc pe windows fara probleme. Singurul lucru pe care nu il am este terminalul din linux. Bine, m-am obisnuit cu el poate.

Insa o parte din utilitare sunt portate si pe Windows.

LE: @anon48907206, yup. mai folosesc si git bash. Alternativ mai este si wsl, dar acela necesita sa activezi feature-ul. Git bash este integrat si cu tool-urile cli pt dezvoltare web in dotnet :slight_smile:

ai GIT Bash care e destul de apropiat de terminalul din linux. eu il folosesc pentru ca imi permite sa rulez aceleasi comenzi ca in linux (inclusiv VIM functioneaza fara probleme)

fara a intentiona sa demonstrez (sau macar sa exprim) ca os A e mai bun decat os B,
chestia cu interfetele tine putin si de preferinte.
eu sunt multumit de linux pe partea asta (desi e loc de mai bine),
in schimb am o problema cu viteza.
pe hardware sump si performant rulez linux si windows si de la apasarea butonului si pana la primul cuvant util tastat… e o diferenta enorma intre cele doua os-uri.
pana si deschiderea chrome (un singur tab) dureaza enorm pe win fata de linux.
singurul hardware (pe care l-am intalnit eu - si subliniez, am lucrat si cu destule chestii foarte performante) care porneste si ruleaza windows 10 suficient de rapid si responsive e tableta lor surface cu echiparea de top.

in fine, ideea mea e: nu exista sistem perfect, ci ai plus si minus… si in functie de nevoi si preferinte ai sistemul potirvit pentru situatia data.
ce castigi la interfata pierzi la viteza si invers…

1 Like

Știu că îți merge, tocmai de aia am zis că sunt unul dintre nefericiți :smiley:

Vagrant n-am mai folosit de foarte mult timp, cred că vreo doi ani, dar docker de exemplu nu pornește daemonul. Trebuie să intru în hyper v, șterg imaginea, reboot, încerc să repornesc daemonul. Uneori se întâmplă să meargă câteva zile fără probleme, alteori nu pornește nici atunci și trebuie să repet pașii.

Am mai gasit si

Nu l-am instalat, dar din descriere pare promitator

Si pe acesta
https://scoop.sh/

Le-ai folosit ?