DevForum este sponsorizat de: Hostico

Începând cu luna asta avem un sponsor nou pe DevForum: Hostico.ro

Folosiți? Ați folosit? Mulțumiți?


Hostico despre Hostico:

Lucrăm zi de zi să îmbunătățim serviciile pe care le oferim și am sprijinit de-a lungul celor peste 10 ani de activitate +12.000 de clienți. Pentru noi, feedbackul este foarte important și credem că printr-o comunicare deschisă furnizor-client construim o relație pe termen lung, fiind evaluați la 4.93/5 din 314 recenzii.

12 Likes

De vreo cativa ani sunt client fidel. Am doar cuvinte de lauda pentru ei.

2 Likes

Folosesc serviciile lor de jumătate de an și sunt foarte mulțumit.

sunt curios despre mai multe detalii despre protectia DDoS, ultimul material la ei pe site e Februarie 2011. Eventual cifre, capacitate, etc.

Articolul este din 2011 deoarece serviciul de protecţie atunci a fost implementat.
Desigur între timp acesta a suferit modificări/ îmbunătăţiri.
Capacitatea totală de filtrare este dată de capacitatea centrului de date GTS Telecom.
Nu vom publica cifrele exact din motive de securitate.

Funcţionare :

  • traficul spre reţeaua noastră este analizat in timp real, mitigarea începând doar când traficul atinge anumite praguri (thresholds) setate ca fiind suspecte
  • mitigarea/curăţarea se face prin trecerea/redirecţionarea traficului prin filtrele GTS, spre echipament fiind trimis doar traficul considerat curat/legitim
  • acest proces are loc pe întreaga durată a atacului, la încetarea lui traficul fiind direcţionat ca înainte direct spre echipament

Procesul de mai sus are loc până la o anumită valoare a unui atac.
Dacă atacul trece peste valoarea limită setată, se caută alte măsuri de rezolvare printre care bineînţeles ultima fiind cea de trecerea pe blackhole.

Ca statistică - luna aceasta, până în momentul de faţă au fost mitigate 13 atacuri cu valori de trafic cuprinse între 68Mbps - 54Kpps şi 14.4Gbps - 1.2Mpps cu o durată între 5 şi 33 minute.

2 Likes

multumesc pentru raspuns, am intrebat pentru ca m-am lovit de asta cu providerii din Romania. De obicei nu se ofera iar unde se ofera este asa cu jumatate de gura sau ti se taie externul pentru ca nu isi asuma nimeni traficul. Iar cu externul taiat apar o gramada de probleme. Din aceasta cauza am ajuns la OVH unde de ani de zile nu mai am probleme, doar primesc notificare si ma uit pe statistici. Iari ei sunt foarte transparenti referitor la capacitatea de mitigare.

Nu putem răspunde în privinţa alegerilor făcute de alţi furnizori. În cazul nostru însă se încearcă pe cât posibil mitigarea atacului fără afectarea conectivităţii sau funcţionalităţii serviciului oferit clientului final.
Depinde foarte mult de tipul de atac şi sursa acestuia, este un subiect complex, greu de rezumat iar proceduriile se pot schimba de la o zi la alta / de la un tip de atac la altul.
Oamenii sunt inventivi şi găsesc moduri noi de a suprasolicita servicii. Ne aducem aminte de atacurile amplificate exploatând o vulnerabilitate în NTP.
Desigur, sunt situaţii în care dacă atacul este foarte agresiv trebuie să luăm măsurile care se impun pentru a păstra în condiţii de funcţionare normală serviciile oferite celorlalţi clienţi.

Nu am folosit dar am o lista de provideri peste care ma mai uit din cand si ei sunt pe lista, printre locurile bune ca si cost/valoare

Un amanunt: la VPS-uri ma uit imediat la sectiunea “Panou de control” de cand cPanel au schimbat licenta iar pe pagina Hostico e cam “in dunga” informatia, desigur din motive de marketing (incerc sa o reproduc fidel)

cPanel, Plesk { font-weight: bold; color: black;font-size:15px}
VirtualMin gratuit { font-weight: normal; color: gray;font-size:12px}

No offense I hope, oricum e clara informatia in pagina de detalii: cPanel costa ca peste tot.

2 Likes

None taken! E drept că informaţia putea fi interpretată greşit chiar şi de către cei care ştiu că licenţa cPanel nu este gratuită.
Intenţia noastră nu este de a induce în eroare clienţii prin urmare am modificat informaţia afişată.
Mulţumim pentru notificare.

Am rugat-o pe prietena mea sa citeasca textul pe care l-ati actualizat (ea fiind pe langa subiect) si sa imi spuna ce intelege din “cPanel, Plesk sau VirtualMin gratuit”.

Raspunsul: gratuit unul din cele 3, la alegere.

Inca nu-i foarte clar pentru o persoana care nu se pricepe.

Probabil aveţi pagina în cache, încercaţi un refresh. Acel gratuit a fost eliminat, un caz de “viziune de tunel” din partea noastră.
În altă ordine de idei dorim să vă mulţumim pentru interes şi aprecieri!

Observasem doar prima locaţie în care apărea acest text - la detaliile pachetelor VPS, despre care menţiona alexjorj.
Am modificat acum şi în locaţia indicată.


Pe 1366x768 se vede ca in ss-ul de mai sus.

Testarea a fost facută pentru varianta “desktop” până în 1000x660 conform analizei efectuate asupra traficului şi a celor mai comune rezoluţii. Am implementat o excepţie pentru viewporturi în care sliderul de pe prima pagină este sub 320px.

1 Like

folosesc de câțiva ani (pentru hosting și domenii) și pentru mine, și pentru clienți.
și toată lumea a fost mulțumită atât de servicii, cât, mai ales, de customer support.

1 Like

Ii folosesc si eu de cativa ani si sunt foarte ok, recomand.

1 Like