DevForum Pub & Chat🍻

Nu e așa ușor, un dump va fi doar dump, e un pas foarte lung de acolo să modifici ceva în runtime, la un VM se schimbă toate adresele din memorie la fiecare gc.
Vezi cât de greu e să te bagi cu CheatEngine în Chrome. Procesoarele noi au instructiuni care permit să decriptezi în memorie protejată din câte îmi amintesc, adică doar procesul intern din VM va avea acces la memoria codului decompilat, un dump simplu va conține vm-ul în
ASM in cel mai bun caz cu niște variabile temporare. Nu e 100% sigur dar e mult mai greu să iei ceva date fără foarte multă muncă.

cat /proc/[pid]/maps

poate merge :laughing:


1 Like

bla bla atat timp cat e in RAM e doable. Nu de mine asta e sigur.

Nu zic ca o să facă bine asta toată lumea, dar de la Apple nu ar fi imposibil.

Ar putea fabrica memorie în procesor care nici măcar fizic nu s-ar putea accesa și ar avea core-uri dedicate pe proces cu segmente de memorie criptata/decriptata doar de un procesor dedicat unui singur proces. Nu ai avea la ce să dai dump, în cel mai bun caz îți faci o copie după procesor ca să poți avea acces la memorie. (Te-ar costa sute de milioane de euro)

Oricum și cu Intel/AMD e în RAM dar e criptat și decriptat de un procesor dedicat care nu asculta nici o comandă de dump. Doar în cache sau heap ai avea cod decriptat, pot să pună 128Mb de Cache L3 pe 5nm lejer.

si Gigel nu-si da seama si lasa un exploit.
Toti am vazut iFonuri hackuite efectiv fizic si psihic, care faceau pisu pe toata protectia Apple.

Atat timp cat device-ul efectiv e in mana unuia cu multa hotarare (si fara familie), e doar o chestiune de timp

@serghei uite pe aici niste pareri despre Svelte :slight_smile:

poate de un weekend ploios o merge :grin:

n-auzi ca invata React

Am aruncat o privire peste el pentru câteva minute, asta înainte să aprofundez React. Pare interesant, întrebarea e cât de matur este, și dacă găsești toate uneltele necesare pentru development serios.

Spre deosebire de alții, eu nu m-am născut învățat, trebuie să depun efort să învăț pe rând toate lucrurile astea :slight_smile:

2 Likes

Nu e nici o problema, te asteptam.

(si eu ma consider destul de noob la React)

:heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Damn, ce mi-ar place sa-mi trag un setup d’asta vintage. Linux based, terminal only, limited screen size. Back to the ROOTS. :slight_smile:





Monitor CRT, 320x240 rezoluție (sau mai puțin), flicker/refresh mic, consum mare de electricitate, hum continuu, sensibilitate la magneți[1]. Mmmm, chiar ar fi mișto pentru ochii mei.

La 25 lăcrimam după câteva ore în fața unui ecran prost. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi acum.

Arată cool, poate că m-aș juca niște jocuri, dar atât, n-aș mai petrece mai mult una-două ore în fața unui astfel de monitor.


  1. Mi-am cumpărat mini-discuri de magneți și îi folosesc să agăț diverse lucruri pe birou: webcam, telecomenzi etc. Recomand pentru tidying-up :wink: ↩︎

https://ajxs.me/blog/Yamaha_DX7_Technical_Analysis.html

O piata nesatisfacuta aparent - monitor modern (LCD) retro style.
[edit]
Io-te la animalul asta de LCD din 96

Hmm, cred ca ar merge ceva de genul asta asamblat intr-o carcasa veche (fie de la zero, fie originala)

Monitorul meu CRT, un IBM P76 de 17’ era foarte bun, aveam și o protecție pe monitor, monitoarele CRT pot avea si rezoluție mare. N-am apucat rezoluție mai mică de 1280x1024, rezoluția maximă era de 1600x1200. Probabil nu intra la retro, dar era mult mai confortabil ca un lcd din 2005-2007.

La jocuri sunt mult mai bune pe rezoluție mică.

Bruh, tu ești puști :smiley:

„Pe vremea mea” monitoarele de 14" și 15" erau norma. FOARTE RAR găseam monitoare mai mari sau rezoluții peste 800x600px (mă rog, monitoarele de 14 și de 15 suportau 1024x768, dar nu vedeai nimic și/sau suportau doar la refresh mai mic).

Abia prin 2003-2004 au început să se normalizeze cumva monitoarele mai mari, dar chiar și-așa, CRT-urile mai mari de 17 erau foarte rare. Un coleg avea un monstru Yiama de 19". Avea vreo 30Kg, dacă nu mai mult.

După 2005 au început să fie ceva mai dese TFT-urile, dar în 2006 când am ieșit eu din câmpul muncii, CRT-urile încă erau pe val.

2 Likes

800x600 era chiar wow :slight_smile: La primul meu loc de muncă de fapt un singur calculator avea Windows (3.1), la secretariat, că se făcea editare de text (WordPerfect). Celelalte rulau MSDOS cu aplicații FoxPro, pornite din Norton Commander. Mașinile cred că erau 386. Upgrade-ul la 486 a fost din nou… wow. Se simțea o diferență enormă chiar și pentru aplicațiile în mod text.

LE Cele mai șocante salturi au fost când calculatorul a putut să redea cu fidelitate muzică (mp3), probabil când s-a introdus MMX (Pentium I) și video, nu mai știu exact la ce generație (Pentium II?).

@iamntz să vezi pe vremea aia chinul naibii cu placile de sunet, că erau pe ISA, cu jumpere, porturi, întreruperi, trebuia să le gâdili bine până făceau ce trebuie.

Eu aveam monitor șmecher de tot, ducea 1024x768 pe 15 inchi dar erau prea mici literele, îl țineam la 800x600.

Aveam și o mega placă video cu 8 mb memorie video.

Eu l-am avut pe asta prima data
cpu ul era un Pentium II. Nu mai stiu cat ram avea sau ce avea pe partea de video.

Alaturi de un CRT la care nu mai stiu ce rezolutie avea.

L-am primit de Craciun cu un cd pe care scria 700 de jocuri. Am inceput ce Delta Force.

1 Like

Practic un fel de Linux in a nutshell :troll:

ISA a fost (multișor) pre-2000; odată cu apariția 486 nu cred că au mai fost plăci de bază cu slotul ăsta.

He he, eu pe din astea am inceput in facultate dupa ce am avansat de la HC91. Erau ceva DEC si rulau un Unix si parca aveam si ceva cu interfata grafica de pe la Sun, abia aparuse internetul si foloseam ca browser Lynx. Mai aveam si ceva Novel Netware la momentul ala… ce vremuri. Acum calci numai in giga si tera iar diagonala de la monitor nu mai incape in releveu … :laughing:

1 Like