DevForum Pub & Chat🍻

the sacred and the propane!

Nu e chiar asa, in 180k abia intra un executabil daramite un OS. Tot trebuie sa ai imaginea de alpine pe computer, chiar daca e folosita in comun si de alte imagini.

Pentru pasionații de drone.

3 Likes
2 Likes

Invidious Instances - Invidious Documentation
Youtube fara reclame.

Invidious - An open source alternative front-end to YouTube

SkyTube: An open-source YouTube app (skytube-app.com)
NewPipe - a free YouTube client
FreeTube - The Private YouTube Client (freetubeapp.io)

Vanced-ul l-au inchis (era reverse engineering la aplicatia de YT/YT Music oficiala si facuta sa mearga fara reclame), dar sunt multe altele open-source.

Știu că muriți de curiozitate așa că vă mai spun despre tastatura mea minunată :smiley: (tldr la sfârșit)

  • o folosesc exclusiv de trei zile.
  • De la ~90 wpm (cât aveam pe o tastatură convențională) am scăzut la 30 la prima încercare; acum sunt pe la 50-60 wpm. Încă trebuie să mă gândesc la „apăs asta ca să scriu asta” dar e o chestiune de obișnuință.
  • mi-am dat seama câte shortcuts folosesc mecanic. (hint: majoritatea, nu puține).
  • nu sunt convins că formatul curbat este mai bun (sau mai rău!) decât formatul „clasic” de tastatură. Idem și pentru tastele aranjate unele sub altele vs ușor înclinate.
  • mi-am dat seama însă cât de incomod este să ai tastele grămadă vs split. Nu mă văd revenind la vreo tastatură „dintr-o bucată” prea curând.
  • mi se pare grozavă ideea de „nu-ți place tasta asta, remapeaz-o”. Iar procesul este atât de simplu…
  • mi se pare grozavă și funcționalitatea de mod-tap (vine în qmk), care îți permite să atribui funcționalități multiple aceleiași taste. De exemplu, dacă țin apăsat este shift, dacă apăs scurt este spațiu. Practic toate celelalte taste modifier (alt, ctrl, win) au rol dublu.
  • sistemul de layere funcționează: dacă țin apăsat pe enter se schimbă layer-ul astfel încât toate simbolurile coboară pe home row iar cifrele coboară un rând mai jos.
  • nu sunt chiar fan al mutării săgeților pe un layer separat: mi-am dat seama că le folosesc foarte des. Idem și pentru cluster-ul home/end/del/insert. Nu este ceva mega deranjant, dar e ceva observabil.
  • pe de altă parte am săgețile pe hjkl la nivel de OS, deci… yay vim?

TLDR: sunt mai încântat de aspectul „split” și de posibilitatea de a remapa tastele decât de layout-ul ergonomic oferit de dactyl manuform.

4 Likes

Nu ca vreau sa te dezamagesc dar am o tastatura microsoft model split folosita doar cateva zile acum 5+ ani. Nu e pentru programatori genul asta. Decat daca si-o dac singuri :slight_smile:

În ultimii 20 de ani Ms a avut MS 4000 și Sculpt (și parcă au mai avut una, al cărei nume îmi scapă), dar niciuna din ele nu era împărțită în două bucăți. e.g..

Cu siguranță nu e același lucru :slight_smile: (also, am avut MS 4000 vreo 5 ani)

Eu zic de split real, două bucăți distincte ȘI mecanică. În afară de kinesis nu știu să existe altele split pe piața românească (din păcate asta nu e mecanică).

1 Like

Observ ca pana si asta are sub 1K stelute, probabil ca un proiect de asemenea factura in javascript e mai putin interesant decat un proiect in ObjectiveC (se stie ca mult mai multi stiu si folosesc asa ceva :stuck_out_tongue: ) care face traducere din ceva constante in stringuri & alte mizerii aproape nule asemenea.

1 Like

[surprised pikachu face]

Am aproape un sfert de milion de sprite-uri de procesat (217,402). 5 operatii separate in photoshop per sprite. 1 million+ operatii in Photoshop total (folosesc Batch + actions).
E un pic cool. :smiley:
Din pacate nu pot sa folosesc ImageMagick :frowning:
(fac un jigsaw puzzle game).

Vand :slight_smile:

Se apropie termenul limita pentru depunerea declaratiei unice (212) si sunt curios daca a reusit cineva sa o completeze folosind Linux. Adobe Reader se tot blocheaza, la fel si Okular, iar Evince nici macar nu afiseaza PDF-ul.

L-am depus cu Adobe Reader DC pe Windows. A trebuit semnat cu semnătură generată local ca să îl trimit pe SPV.

Încearcă să iei un VM de Windows 11(e gratuit) pe VirtualBox.

Încearcă varianta pe 32 de biți.

Idem, tot de pe Wingoz, dar nu l-am semnat digital. A mers fara probleme.

Ok, deci tot Windows ramane. Multumesc.

Cea mai bună alternativă la Vanced :slight_smile:
https://www.youtube.com/premium
Fără legătură cu postul tău, doar așa, de discuție, dar am văzut mulți oameni care strigau sus și tare că nu o să plătească pentru premium, dar nici nu mai suportă reclamele nenumărate (de înțeles aici)
Dar având în vedere că ți se oferă o versiune gratuită bazată pe reclame și că cei care postează clipuri primesc jumătate din venitul Youtube pe acele reclame nu cred ca e un compromis așa rău.
Adică sunt multe aplicații care “ar merita” piratate(discutabil aici în funcție de fiecare, știu), dar Youtube nu mi se pare o astfel de aplicație.

3 Likes

Chiar sunt curios ce aplicații merită a fi piratate. :smiley:

1 Like

Mă gândeam la cele care nu îți oferă și o variantă gratuită. Da știu. O comparație forțată. Dar în contextul ăsta chiar dacă nu ai bani poți folosi aplicația/site-ul gratuit cu niște reclame.
Spre deosebire de Photoshop, de exemplu. Sunt oameni care au piratat programul respectiv, au învățat să lucreze cu el și acum plătesc abonamentul. În cazul ăsta nu prea aveai varianta gratuită. Sper că s-a înțeles ce am vrut să zic.
Nu da exemplu GIMP la Photoshop că nu asta e ideea.:sweat_smile:

1 Like

Soc si Groaza. HACK3RII au publicat codul sursa Linux. Linus Torvalds refuza sa raspunda la comentarii. :rofl: