DevForum Pub & Chat🍻

Mă gândeam la cele care nu îți oferă și o variantă gratuită. Da știu. O comparație forțată. Dar în contextul ăsta chiar dacă nu ai bani poți folosi aplicația/site-ul gratuit cu niște reclame.
Spre deosebire de Photoshop, de exemplu. Sunt oameni care au piratat programul respectiv, au învățat să lucreze cu el și acum plătesc abonamentul. În cazul ăsta nu prea aveai varianta gratuită. Sper că s-a înțeles ce am vrut să zic.
Nu da exemplu GIMP la Photoshop că nu asta e ideea.:sweat_smile:

1 Like

Soc si Groaza. HACK3RII au publicat codul sursa Linux. Linus Torvalds refuza sa raspunda la comentarii. :rofl:

Netflix merită piratat, de ceva timp orice ‘bun’ e ori region locked ori îl au parțial ori l-au scos cu 2 luni înainte să vreau să ma uit la el… În ultima perioadă n-am găsit un singur film care mă interesa.

Măcar de ar da posibilitatea să plătești pentru film/serial, dar doar ma enervează că dau banii degeaba pe abonament pe niște copii ieftine la seriale consacrate și nici nu se străduiesc ci doar îsi fac propria telenovelă…

La fel și Disney, fiindcă cumpăra tot ca să il facă exclusiv și după distruge tot ce atinge. (Star Wars anyone?)

În general toate platformele de streaming si-o merită fiindcă nu se pot intelege să își împartă conținutul ca să avem un singur serviciu.

Știi că mai există și opțiunea să… nu consumi respectivul show :slight_smile:

Voi cat ati cere pe un gig de vrea sa faci un bot care cauta reclame pe google si da click pe ele.

Deci practic ai un web server in python cu interfata p3l3a plii in bootstrap cu login:

  • pagina de creat joburi (dai un query), zilele din saptamana in care sa se ruleze jobul, orele si ce proxy sa foloseasca
  • o pagina de administrat proxy-urile (adaugat proxy-uri, sters etc)
  • o pagina de administrat joburi (vazut loguri, oprit, pornit, etc)
  • o pagina in care excluzi domenii

ideea e ca chestia asta de. fiecare data cand pornesti un job, pe server se creaza un thread care porneste selenium de python, se conteaza la google prin proxy-ul specificat si cauta reclamele dupa query-ul specificat si da click pe ele si salveaza logurile pe server

mi-a luat cam 3 zile sa fac ceva de genu, si ala de pe upwork vrea sa dea 100$ de dolari? Asta ar fi pretul pentru o chestie de genul?

Slack’s flow chart for sending a notification.

Full article: Reducing Slack’s memory footprint - Slack Engineering

2 Likes
1 Like

În US cel mai ieftin abonament începe de pe la $40, în medie e vreo $60. Dar nu e exclus ca unele să ajungă și la $100, în funcție de zona în care te afli.
Deci Starlink la $99 nu e chiar atât de scump la ei.
Prețurile le-am luat din primul articol de pe Google. Dar din ce am văzut pe Twitter cam așa e. Plus că viteza nu se compară cu RO.
Știu, e pentru cazuri izolate. În munți sau în locuri unde nu ai putea să ai fibră sau acoperire 4G/5G.
Dar parca era altceva la 250-300 lei.

imagine

Ce curs e ala de 500 de euroi? Cursurile serioase incep de la 5000 in sus!

1 Like

pro tip: dacă aveți captcha de completat, folosiți varianta audio. De cele mai multe ori este mai rapid (asculți 2-3 cuvinte, este suficient să scrii unul) decât să alegi poduri, treceri de pietoni sau autobuze :wink:

5 Likes

Time-wise e mai rapid sa alegi poduri. Tip: algoritmul merge de cele mai mult ori cu exact 3 selectii

Am un site pe mână cu un captcha extrem de agresiv (mă rog intră în acțiune la câteva sute de requests/minut, deci pentru utilizatorii normali e ok, dar în dev se ajunge lejer la numărul ăla de requests). Altfel spus, am de completat un captcha la fiecare 30 minute.

Iar captcha de la cloudflare, dacă-l triggeruiești constant devine semnificativ mai greu de completat:

  • te pune să alegi mai mult de trei imagini
  • imaginile apar cu un anumit delay
  • dacă ai făcut o greșeală te pune să completezi până îți iese pe nas

Am stat și 20-30 secunde să completez mizeria aia…

Cu audio e gata în 5 secunde :slight_smile:

Nu ii poti face disable pe dev?

1 Like

La ce tip de proiecte lucrati cu C++?

PS (ar fi interesant un topic unde sa listam Limbaj+TipProiect. eg: Python-Backend Api, C++ - Engine Development)

1 Like

Am re-descoperit cartea asta. Prima dată am descoperit-o pe la 10-11 ani și am fost absolut fascinat;. Cred că este una dintre cărțile care au contribuit masiv la înclinarea mea spre tehnică. (asta în special, dar și restul cărților din serie)


Azi, în timp ce o răsfoiam, îi spuneam nevestii că atunci erau tot felul de materiale ce te ajutau să o iei într-o direcție profesională. De exemplu, doar seria asta acoperea o mulțime de subiecte, de la DIY, la artă, astronomie, istorie etc). Dar cel puțin pe electronică îmi aduc aminte perfect că existau o mulțime de titluri destinate tinerilor. Idem și mecanică.

În ziua de azi ne minunăm că toți se visează avocați și medici, dar absolut nimeni și nimic nu încurajează tineretul să se dezvolte în alte direcții.

/rant off

3 Likes

Eu acum lucrez la microservicii (stil ‘backend’) care fac parte dintr-o arhitectura babana, stil cloud, cu legatura cu IoT. O chestie care in final va lucra cu cantitati uriase de date.

3 Likes

7 volume. Il am si eu :slight_smile:

1 Like