DevForum Pub & Chat🍻

Da. Eu unu nu as mai putea fara standing, mi am luat si acasa si e alta viata.
Pentru mine sa pot regla 1-2 cm sus jos e un confort maxim. Apoi sa stau in picioare cand sunt in call uri e iar o chestie faina.
Eu folosesc acest standing desk (controller ul suporta pozitii definite iar cu 2 tap uri schimbi pozitia): https://ergoliv.com/ro/produs/birou-pioneer/

1 Like

1 Like

https://www.adobe.com/about-adobe/intent-to-acquire-20220915.html
20 de miliarde in cash si actiuni

Naspa, il cumpăra ca să îl distruga.

E deja în competitie cu Adobe Xd.

1 Like

plot twist
actiunile Adobe au scazut cu 17%

eu pot sa stau nemiscat in picioare cam 5 minute, dupa aia incep sa ma doara toate alea, nu stiu cum sta lumea cu orele in picioare langa un birou.

1 Like

Eu stau cam maxim 15 minute, nu pot sa stau nici eu cu orele.

si la 15 min il pui jos si tragi scaunul?

Iti dai seama, unii nu doar ca stau in picioare cu orele dar fac si zeci de saorme in timpul asta.

1 Like

Doar ca nu stau într-un loc, se misca cat de cat. E diferenta.

Eficienta energetica in functie de limbajul de programare.
Sursa e un studiu.
Mi se pre interesant.
Ca sa nu se mai mire unii de pe aici de ce au facturile la lumina mari :slight_smile:

1 Like

hehe
java consuma mai putin decat m-as fi asteptat :smiley:

Sunt asa multe variabile ca nu prea ai cum sa scoti valoarea reala. Sa calculam cat consuma dispozitivele Iot programate in C? Sau serverele care ruleaza aplicatii mari, gen SAP, pe Java? Sau cat se consuma pentru a face un site web in nodejs vs python?

Nici n-am stat să analizez argumentele. E o statistică fun.

Totuși când e vorba de practică ceva e sigur.
Embeded systems folosesc C/C++ pentru eficiența energetică. Ca să ruleze Python sau JavaScript e nevoie de un minicomputer - cel puțin.

1 Like

Qt vs Chrome cu JS nici nu se compara la ceva microcontroller eficient.

Python e complicat de măsurat că poți să il compilezi in C și atunci dispar diferențele.

Există și JS optimizat pentru microcontrollere dar nu e ES6 compliant.

Totusi ceva nu e in regula cu testele alea. Rust oricat de hyped e, nu are cum sa iasa in fata la c++ din motive de restrictii. c++ chiar poate bate la fund c folosind templates, in rest (pun intended) nu are motive sa iasa mai prost decat Cul decat daca folosesti intentionat in implementare ceva ce aduce dezavantaj.

studiul ala a fost debunked de multe ori, dar nah, daca a postat unul mai vizibil pe linkedin a reluat mitologia

se refera la un set specific de algoritmi rulati in acele limbaje, nu la aplicatii mari si nici la intregul chain de productie al acelui software

3 Likes

plus discutia de pe forum

Posibil cu implementari cu optimizari diferite.

Am vazut chiar comparatii intre python si c++, unde pythonul batea c++ detasat. De exemplu, implementarea c++ avea intr-un for alocari si dealocari repetate (in python alocarea se facea o singura data, in afara buclei) si in plus compilarea la c++ s-a facut in mod ‘debug’ fara nici o optimizare.
Alta data, implementarea python de fapt era implementare in C, python nu facea decat sa apeleze o biblioteca FFT (folosibila si din C++) foarte rapida… in C++ insa s-a folosit o implementare proasta de FFT si intre alea s-a facut comparatia.

2 Likes